0 comentarii la “EU Commissioner for Agriculture Dacian Ciolos: rural development policy cannot exist outside the CAP”
 1. Codrin a spus:

  Are dreptate dnul Ciolos in ce spune.
  Am urmarit intregul interviu, dar, totusi, nu a mentionat relevanta PNDR-urilor in cadrul PAC. El inca mai crede ca PAC-ul se aplica uniform la nivelul UE, desi, dupa experienta ca ministru, ar trebui sa stie ca fiecare tara are libertatea de a-l adapta conform specificitatilor tarii.

 2. Antoniu a spus:

  @Codrin- Corect.Punctul de vedere al MAAP de pe site privitor la PAC post 2013 este in consonantza cu spusele lui Ciolos. Pe un site de socializare l-am intrebat pe Ciolos ce parere are despre fermierii numiti ‘consilii locale’ si care va fi soarta lor, punctul lui de vedere sustinand fermierii de mijloc la nivel european. Stim cu totii faptul ca statul roman mai primeste o subventie din aceleasi fonduri, subventie consistenta care se indreapta generos tot spre stat si anume spre consiliile locale.
  Nu mi-a raspuns.

 3. Codrin a spus:

  In momentul de fata, lucrez la PAC post 2013 in cadrul unui think tank (Groupe de Brouges -> in care e membru si Ciolos) care a fost invitat in cadrul initiativei ARC a DG Agri. Din ce stiu, pilonul I va suferi modificari majore chiar daca subventiile vor exista in continuare. Oricum, cele mai mari modificari se vor inregistra in pilonul II -> va fi total schimbat. In cadrul PAC post 2013, fermierii nu mai constituie “punctul de atractie” al satului.

Comentariul tau