Antoniu Poienaru Says:

November 25th, 2010 at 1:46 am

Interesanta discutia Dvs cu Petre Roman din seara asta de la TV. Se vede ca perceptia multor politicieni si jurnalisti vizavi de functionarii publici si drepturile lor, este diferita. Ma bucur ca i-ati lamurit.

Urmarind topicul discutiei, va semnalez un nou caz bizar la Apia, o agentie a statului roman. Daca Siveco si Gauss si-au castigat experienta si au facut bani frumosi cu Apia, prima facand o baza uriasa de date in care interogarile au devenit posibile iar cea de a doua asigurandu-si continuitatea la controlul parcelelor agricole prin metoda teledetectiei in 2009 si 2010, nu putem spune acelasi lucru de firmele care anual incearca sa presteze servicii pe bani publici fara sa aiba experienta.

Este vorba despre controlul calitatii controlului prin teledetectie. In 2009, in urma anuntului facut in Jurnalul Oficial al Comunitatii Europene si e-Licitatie.ro de catre Apia, contractul a fost atribuit firmei SC Geodata Service Ltd. (http://www.geoadat.hu/ro/referenciak.html ).
In anul 2010, aceasta firma, SC GEO-GIS 2000 SRL si SC COOPROGETTI SOC COOP, au facut contestatii cu nr. 30604/26.08.2010 si 30701/27.08.2010 la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor(foarte curios, de cateva zile, la cautare Google nu-ti mai aduce fisierul!). S-a contestat modul de desfasurare a licitatiei, etc.

Atribuirea contractului de control al calitatii controlului prin teledetectie pe 2010, s-a facut in favoarea SC Intrarom SA, http://www.intrarom.ro, contract de atribuire nr. 94461/04.11.2010. Numai intrand pe situl celor care au facut servicii GIS si apoi pe site-ul firmei Intrarom, iti dai seama ca ultima n-a avut niciodata ‘traba’ cu obiectul contractului castigat. Dar, de ce nu, se poate invata.
Nu pot uita ceea ce a spus anul acesta in urma unui audit la Apia, un sef de serviciu din Directia Generala pentru Agricultura a CE, ca, datorita deficientelor in identificarea parcelelor si controlul acestora, sistemul IACS a devenit unul deficitar. Aceasta remarca se traduce prin posibile plati nejustificate din bugetul comunitar, catre fermierii romani. La toate astea au contribuit si contribuie vesnic, firmele cu ‘staif’ care misuna ca furnicile in jurul banilor publici.

Va rog sa incercati sa verificati cu ajutorul unor specialisti, cum s-a realizat: contractul de servicii de aerofotografiere si realizare de ortofotoplanuri color in format digital, controlul calitatii serviciilor de aerofotografiere si realizare de ortofotoplanuri color in format digital, serviciile de digitizare si actualizare a blocurilor fizice din baza de date Lpis, pe baza ortofotoplanurilor noi si controlul calitatii serviciilor de digitizare si actualizare a blocurilor fizice din baza de date Lpis, pe baza ortofotoplanurilor noi.

Veti ajunge sa-mi dati dreptate:’Autoritatile statului trebuie sa intervina de urgenta, in asa fel incat, pe viitor nimeni sa nu se mai joace de-a parcela si de-a blocu’ fizic pe suprafata tarii, in dispretul banului public.’ (https://antoniupoienaru.finantare.ro/2010/08/03/sefii-de-la-apia-bagati-in-sedinte/ )

Sursa: http://www.andreeavass.ro/blog/2010/11/care-sunt-factorii-de-sustinere-ai-economiei-romanesti/


No Comments on “Economia la control”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. alexandru says:

    Detin in arenda pe 10 ani o pasune in suprafata de 56HA de la primarie din 2009 pentru pascut caprine.Pasunea estein proportie de 40% acoperita cu arbusti ce constituie cu predilectie hrana caprinelor.Am curatat pe cheltuiala propie aproximativ 8HA ras,pepante au ramas palcuri de arbusti,pe penti mai mari 20 de grade,intr-un bloc fizic in suprafata de 32HA.La teledetectie a fost gasit bine,dar la controlul pe teren a fost considerat TPA fapt ce a dus la excluderea de la acordarea subventie pe 2009 si 2010.

    As vrea sa va adresez cateva intrebari:
    -curatirea pasunii se face dupa primirea subventiei?
    -suprafata curata estimata de mineca fiind intre 10-12 HA poate fi acceptata la plata?
    -am inteles ca sunt totusi admisi 30% arbusti la cei care cresc caprine!cat reprezinta la o suprafta de 32HA?o treime?concret 30% * 32HA=9.6HA?
    Daca aveti nevoie de alte informatii in legatura cu acest dosar va pot trimite mai mult pe mail!
    va multumesc!!

  2. ion says:

    Am o suprafata de 30HA pasune arendata pe 5ani din anul 2007 de la Primarie,intr-un bloc fizic in suprafata de 44HA.La depunerea cererii de sprijin in 2007 la APIA mi-au delimitat longitudinal lasand cu aproximatie diferenta de 14Ha Primariei.
    In 2009 cei de la APIA au delimitat suprafata blocului,diferenta considerand-o neagricola.
    In 2010 primaria arendeaza altei personae inca 15HA tot in acelasi bloc si ai delimiteaza pe teren transversal ,fara sa ma anunte sipe mine pentru a participa la noua delimitare,in urma acestui lucru ai revine celuilalte personae intreaga suprafata de 15HA ramasa eligibila .APIA constata EROAREA imi sugereaza sa clarific situatia cu primaria,in caz contrar trebuie sa returnez subventia primita in anii anteriori.Explic situatia primarului care motiveaza ca nu are cum sa ajute intru-cat el stia ca avea suprafata alocata ambelor persoane si nu are cunostinta de conditiile impuse de APIA!
    CE MAI POT INTREPRINDE?
    CARE SUNT SFATURILE DV?
    va multumesc!

    pt mai multe informatii va pot oferii id yahoo messenger sau mail

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>