In cateva zile, orasul meu natal Ocna Mures, jud. Alba, a ajuns din nou pe fluxurile de stiri.

Motivul a fost prabusirea unui magazin in craterul format de surparea vechilor exploatari de sare, inundate de-a lungul timpului din cauza unor erori umane de exploatare.

Traficul intens de pe Internet a blocat toate site-urile micului orasel.

Vara anului 2010 a adus orasul,  pentru prima data, in atentia intregii tari prin ploile torentiale devastatoare.

Pe viitor, autoritatile locale si cele judetene ar trebui sa achizitioneze la pachet imagini de inalta rezolutie si specialisti care sa poata monitoriza si previziona dezastrele.

Dupa interpretarile imaginilor satelitare privind evolutia configuratiei solului dar si cercetarea hartilor miniere vechi, actiuni coroborate cu noi cercetari geologice, se pot anticipa eventuale dezastre si aloca din timp resurse materiale si umane pentru diminuarea lor.

Ocna Mures-imagini din satelit


No Comments on “OCNA MURES- orasul prabusirilor”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. admin says:

    @ion-La multi ani si voua cu drag. Dezastrul nu se va opri aici daca nu se vor lua masuri drastice de cercetare si exploatare rationala a zacamantului de sare.

  2. ion says:

    La multi ani, sanatate si numai impliniri. Regret ce se intampla la tine acasa , la noi acasa , este nevoie de masuri urgente pentru a opri dezastrul. Dar si de o solidaritate adevarata. Cu drag.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>