Incepand cu anul 2007, prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), parohiile au luat subventii in valoare de 33.976.637,30 lei.

De asemenea, un numar de biserici au luat subventii in aceeasi perioada 2007-2010, in cuantum de 3.456.242,39 lei.

Mitropolia Moldovei fiind singura care a solicitat subventii pe suprafata, a luat suma de 111.295,49 lei.

La capitolul arhiepiscopii, care au luat in aceeasi perioada suma de 369.825,23 lei, Arhiepiscopiei Tomisului i-a revenit suma de 115.510,85 lei.

Protopopiatele au facut si ele solicitari de sprijin pe suprafata si au strans de la Apia pardalnica suma de 250.890,60 lei.

Daca i-ati vedea pe popi cu cata meticulozitate isi identifica parcelele si cum intreaba de bani, n-ati mai zice ca solicitarea ar veni din partea parohiei, bisericii, protopopiatelor, mitropoliei sau arhiepiscopiei.

 

Bani de la stat si subventii comunitare primesc si consiliile locale.

 

APIA a dat consiliilor locale, in perioada 2007-2010, subventia pe suprafata in valoare de 305.286.855,42 lei. Consiliile judetene Braila si Iasi au luat in perioada 2007-2009 suma de 421.014,39 lei.

Fostele oficii judetene de consultanta agricola Arad, Cluj, Hunedoara, Galati si Bihor au luat in 2007-2009 suma de 51.483,46 lei. Va vine sa credeti?

Maine ne vom trezi pe listele Apia cu alte institutii care beneficiaza de subventii pe suprafata.

 

Cand ii vezi pe nemernicii de politicieni cum ii condamna pe fermieri ca stau in carciumi si nu lucreaza cele 3 mil. ha ramase nelucrate, iti vine sa dai cu ei de..pamant.

Din aceasta suprafata fac parte si suprafetele aflate la institutiile amintite mai sus pentru care primesc subventii, declarand teren nelucrat, dar politicienii nu sufla o vorba.

 

Este de notorietate cazul oficiilor de consultanta agricola din cadrul Agentiei Nationale de Consultanta Agricola(ANCA), care si-au cumparat teren apoi au solicitat subventie. Agentia de consultanta a fost infiintata din bani comunitari pentru a consilia fermierii.

 

Propun ca APIA sa-si cumpere teren si sa si-o depuna. Pe cerere.

 

Astia sunt fermierii romani, un fel de ‘statu-palma-barba-n cot ma doare’, pentru care se lupta Dacian Ciolos.

 

Toate informatiile privind platile sunt luate din aplicatia , inca functionala pentru ‘pretini’, pe care APIA a anuntat-o inchisa. Ca atare, nu se respecta o decizie a Curtii Europene de Justitie iar cei vinovati trebuie trasi la raspundere.      

 

 

 

 


No Comments on “Sfanta subventie de la APIA”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. maria says:

    iNSTITUTIILE ASTEA PAROHIALE NU SE MAI SATURA

  2. maria says:

    FOARTE BINE PUNCTAT, TOCMAI CAUTAM CE E CU MASURA 214., MASURI DE AGRO-MEDIU. TOCMAI AM DEUS CEREREA LA APIA, SI SPUNEAM CA SCHEMA UNICA DE PLATA /SUPRAFATA ESTE PREA MICA, CA ESTE CEVA CE NU SE SPUNE, SI AM GASIT. MASURA 214. DE CAR SE PARE CA BENEFICIAZA CEI CARE AU PLILE LA APIA, PAI CE FACI CU BANI MARUNTI PE CARE TII DAU PE HA, CHEAR NIMIC NU E CINSTIT IN TARA, PACAT PT. BIETI OAMENI CINSTITI CARE CRED CA ARE SI DE EI GRIJA CINEVA, DAR SE PARE CA NU ESTE ASA.

  3. maria says:

    Felicitari pentru ,,sapaturi”. Poate, poate cineva acolo sus aude.

  4. Antoniu says:

    @Un coleg-cat de actuala e Scrisorea a-III-a a lui Eminescu!

  5. Un coleg says:

    Ma tot intreb de ce e asa greu sa se respecte legea si sa fim si noi odata corecti, de ce se gasesc tot felul de tertipuri pentru eludarea legii? Si cine incalca legea? Tot cei care ar trebui sa fie model de corectitudine si exemplu pentru noi cei de jos dar, interesele meschine primeaza intotdeauna, nu se vor gandi niciodata, care sunt intr-o pozitie ierarhica superioara ca incalca legea, chiar daca au fost sesizati. Pe ei, ii conduce gloata care si-a batut si pana acum joc de tara, „Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,/Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?”
    „Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!/Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,/În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
    Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.”
    „Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
    Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
    Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
    Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
    Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
    Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
    Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
    Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
    Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
    Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
    Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
    Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”

    Noi deageaba tot ne plangem, asteptam in van, nimic nu se va schimba.

    Legea este o bariera ….pe sub ea trec sobolanii si o sar magarii. Iar in fata ei se opresc boii (noi).

  6. Antoniu says:

    @Mihaila Raul-Va multumesc pentru urari. Ba da, legea le permite. La fel si consiliilor locale. Maine ii vom vedea pe blonda, chioru’ si piticu’, la identificat parcele din partea institutiilor pe care le conduc. Eu mi-as dori ca toate institutiile care primesc bani de la stat, sa nu mai primeasca bani si pe suprafata, din fonduri comunitare. Oricum, bisericile si consiliile pot acceseaza fonduri de dezvoltare rurala.
    Pe de alta parte, nu am auzit un caz rasunator la APIA, in care cei amintiti sa fi fost controlati printr-un control clasic sau teledetectie, sa le fi descoperit nereguli si sa fi fost sanctionati.
    Oficiile judetene de consultanta s-au desfiintat. Daca pe suprafata solicitata la APIA,au avut pachete de agromediu, in baza unui contract pe cinci ani, cine va plati sanctiunile, daca suprafata nu a fost preluata cu toate responsabilitatile de catre altcineva? Nimeni.
    Politicienii dau vina, ori pe vreme, ori pe taran, cand sunt obligati sa raspunda la intrebarea, de ce merge rau agricultura.
    Vrem fermieri adevarati si ferme viabile? Le dam tot, ii ajutam sa se dezvolte si sa-si gestioneze corect banii si afacerile, dupa care putem vorbi de o agricultura moderna si o absorbtie corecta si rapida a fondurilor europene.

  7. Antoniu says:

    @Paun Cristia-Multumesc Cristian!

  8. Mihaila Raul says:

    Stimate domn, va doresc multa sanatate si putere ca sa demascati impostura care este in organismele de stat ce raspund de agricultura.
    Acum va intreb si eu. Am constatat coruptia si rapacitatea din domeniul popesc. Astia calca pe cadavre. Isi cumpara intrarea in invatamantul popesc, apoi isi cumpara parohia, si apoi se apuca sa „recupereze investitia”. Asta e calitatea majoritatii preotilor parohi. De asta nu sunt credibili. Eu am avut lupte grele cu un popa in legatura cu niste terenuri si am castigat in justitie.
    Dar, daca parohia/mitropolia e proprietar de teren, aceasta nu are dreptul la subventie? Las la o parte ca nu platesc impozite si taxe.

  9. Paun Cristian says:

    Felicitari pentru articol.

    Excelent!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>