Intr-un articol publicat in Profitul Agricol, nr.12 din 30 martie 2011, pag. 46, intitulat Craii din casa APIA, preluat de pe blogul meu https://antoniupoienaru.finantare.ro/2011/03/21/craii-din-casa-apiaagentia-de-plati-si-interventie-pentru-agricultura/ spuneam ca APIA(Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) nu respecta o hotarare a Curtii Europene de Justitie(CEJ), privind publicarea informatiilor cu caracter personal prin care se faceau publice sumele incasate de catre persoanele fizice, in urma solicitarilor de subventie pe suprafata.

 Imediat un netrebnic pe nume Faur Florin, dir. gen. al APIA a solicitat revistei un drept la replica pe care-l gasiti aici. Am stiut ca acest individ nu se va conforma deciziei CEJ si am anuntat din timp Biroul European de Lupta Antifrauda(OLAF) si Departamentul de Lupta Antifrauda subordonat guvernului(DLAF), care, probabil, l-au pus cu botul pe labe iar acesta s-a conformat imediat. Se poate vedea aici, cum APIA, ca mai toate agentiile similare din Europa, nu mai ofera informatii cu privire la beneficiarii si platile efectuate ‘Conform Hotararii Curtii Europene de Justitie, Informatiile privind platile pe suprafata catre beneficiarii persoane fizice nu vor mai fi publicate.’ Pentru dobitoci si infatuati se confirma si aici de catre ‘ieuropa’ http://ec.europa.eu/agriculture/funding/index_ro.htm sau aici

 

Acelasi netrebnic va produce sanctiuni aplicate Romaniei pentru Campania 2010, ca urmare a viitoarelor auditari externe. Reamintesc autoritatilor romane ‘strategia’ prin care Florin Faur, impreuna cu alti netrebnici in fruntea carora se afla, vor genera noi sanctiuni pentru biata noastra tara, fara ca cineva sa le faca ceva. Pentru sanctiunile aplicate recent, de 75 mil euro, Faur s-a eschivat si a dat vina pe predecesorii sai, uitand ca in 2008 era dir. ex. al APIA Timisoara si a fost ‘calcat’ de auditul extern, controland exact campaniile pentru care Romania a fost sanctionata: ‘29.09.2008 – 03.10.2008: EC Audit Mission in Timisoara, as regards the implementation and management of Direct Payments in Romania in 2007 and 2008.’ http://www.iacs-twinning-ro.com/events.htm

 

Citez din articolul postat recent pe blogul meu, intitulat ‘Hai, Romania!’ https://antoniupoienaru.finantare.ro/2011/03/25/hai-romania/  : Plata si sanctiunile aferente pentru Campania 2010, efectuate fermierilor aflati sub loturile de teledetectie si nu numai, a caror dosare- depuse legal pana la data de 11 iunie 2010-au fost interpretate de catre SC Gauss Srl in formate digitale livrate de catre Apia, dupa depunerea online a acelorasi dosare, depunere efectuata de catre functionarii agentiei dupa data de 11 iunie 2010, fara acordul fermierilor(un singur fermier cu doua cereri de subventie). Aceasta actiune a fost ordonata sub amenintare de catre dir. gen. al Apia, Florin Faur. In mod ilegal, in cerere de plata pe 2011 la pag. 4 paragraful 16 se solicita fermierilor sa confirme ca si-au digitizat parcelele in Campania 2010:

‘16. Declar ca la momentul completarii declaratiei de suprafata 2011am avut la dispozitie suprafetele determinate (constatate) în urma controalelor pentru cererea depusa

anterior si parcelele digitizate asa cum au rezultat în urma controalelor conform art. 19 din Regulamentul CE nr. 73/2009, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 20 din

Regulamentul CE nr. 1122/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.’

 

In acelasi context, am anuntat Agentia Nationala a Functionarilor Publici de faptul ca, majoritatea functionarilor APIA nu au depus juramantul si nu cunosc limba romana scris si vorbit asa cum o cere Legea 188/1999.

Intr-un cuvant, o mare parte dintre ei sunt semianalfabeti.

 

Cu aceasta ocazie, soferul APIA Cluj nu mai trebuie sa mearga la controale pe teren cu GPS-ul sau femeia de serviciu, angajata unei firme private, sa introduca dosare in baza de date IACS sau sa primeasca si sa completeze cereri pentru fermieri, cereri de subventii comunitare.

 

De asemenea, am anuntat Agentia Nationala de Integritate ca anumiti functionari au facut declaratii false de avere ceea ce se pedepseste de catre legea penala. Ticalosii trebuie pedepsiti si nu incurajati, indiferent cine conduce destinele acestei tari.

 

1. Serban Gheorghe– dir. executiv Centrul judetean APIA CLUJ din 2006

firma SC Agromed Impex SRL cu adresa aflata la domiciliul acestuia, firma aflata pe numele sotiei, Natalia Serban, cu obiect principal de activitate compatibil cu activitatile desfasurate de catre APIA, si care, nu apare in declaratie de avere pe 2007,2008,2009 si 2010, aflate pe site-ul Apia: veniturile sotiei si sursa veniturilor. A se verifica daca Natalia Serban, profesoara la liceul Victor Babes din Cluj, a declarat in foaia de avere in aceeasi ani, firma pe care o conduce ca administrator si veniturile rezultate. Mai mult , in anul 2009 firma SC Agromed a castigat un contract de 90.000lei cu CFR pentru erbicidarea cailor ferate. De asemenea, firma apare cu deconturi in baza de date APIA Central cu bonuri valorice in 2007 si 2008 si la fosta Directie Judeteana pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Cluj, in perioada 2005-2006, cand Gheorghe Serban a ocupat functia publica de dir. exec. adj.

Declaratii de avere Serban Gheorghe: http://www.apia.org.ro/declaratii_cj_2010/cluj/SERBAN_GHEORGHE.pdf

Licitatia castigata in 2009 cu CFR: http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatie/erbicid-95376.html

 

2.Corda Titi Iuliu, sef Centru local APIA Huedin, jud. Cluj, este actionar la Panicor Srl Huedin(MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA A IV-A, Nr. 620/4.III.2010) iar in declaratia de avere http://www.apia.org.ro/declaratii_cj_2010/cluj/CORDA_TITI_IULIU.pdf nu apare si sursa veniturilor sotiei acestuia, asociata cu 50% la firma. De asemenea in anii anteriori, in declaratiile de avere nu apare fiica acestuia, Alina Corda, proprietara a firmei Alirox Import Export S.R.L(http://www.bizoo.ro/firma/alirox ). Sediul social la domiciliul sefului de centru local Corda Titi.

 

3. Zegrea Tiberiu Viorel, angajat al Apia Cluj, centrul judetean, consilier superior in cadrul serviciului Controale pe teren, fratele presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, nu a declarat in anii 2007,2008,2009 faptul ca a desfasurat activitati economice ca persoana fizica, inregistrat la Registrul Comertului cu nr. F12/408/2006. In 2010 a fost radiat din RC cu http://docpub.onrc.ro/RADOUG44/documente/12-011874-2010.pdf dar fapta penala ramane.

 

4.Seffer Laurentiu , consilier superior al Centrului local al Apia Cluj, cu firma http://www.consultantaseffer.ro/, nu declara in anii 2007,2008,2009 veniturile si sursa in declaratiile de avere. Ulterior acesta si-a dat demisia, dar fapta penala ramane.

 

Lista poate continua si in alte judete.

 

Iata ce mi-au publicat pe blog acesti netrebnici semianalfabeti si ticalosi in momentul in care autoritatile statului au inceput anchetele:

mariti
[email protected]
| 92.85.203.189

date-n hristosuu matii de jeg cu minciunile matii sa-ti fut..baga-ti pula-n mata

De la Cum pot fermierii sa-si identifice parcelele pe harta?, 6 Aprilie 2011 at 13:48

 

 

Ne intrebam, cum pot astfel de oameni oferi consultanta pentru fermieri pentru a-i determina sa acceseze si alte fonduri comunitare, daca fondurile de garantare si de dezvoltare rurala se distribuie intr-o asemenea harababura?

 


24 Comments on “APIA, o agentie de netrebnici si semianalfabeti.”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. indre maria says:

    Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca la APIA as putea gasi o copie dupa un titlu de proprietate?Imi pare rau dar cumnatul meu a pierdut toate actele de proprietate si m-am gindit ca la depunere pentru subventie sa se fi ratacit.Titlul este pe numele CUCEU GAVRIL din Barsau de Jos nr.135. jud . Satu Mare.Cu respect Maria.

  2. Maria says:

    Felicitari in primul rand pentru curajul de a vorbi,lucruri foarte importante de natura penala,care sunt foarte dese din pacate si multa lume tace.Si la agentia Apia din zona administrativ-teritoriala unde am eu domiciliul sunt probleme grave de natura penala,inca adun dovezi si pe urma voi vorbi; ilegalitatile sunt de la cel mai mic pana la cel mai mare din Apia,sunt ca intr-un ,,lant trofic,, intrucat toti au parte din bani si sumele sunt f mari si ilegalitatile in dosare sunt uriase.As avea nevoie sa ma informez putin in legatura cu manualul de proceduri 8.0 ,pe campania 2010,iti multumesc

    1. Antoniu says:

      @Maria- campania 2010 aici iar Campania 2011 aici

  3. Alexandra says:

    Unde as putea gasi mai multe informatii despre platile pentru agricultura ecologica, respectiv conditii, beneficiari …..
    Va multumsc

  4. Alexandra says:

    tot in legatura cu dosarul lui Constanti Gheorghe, in urma controlului la ceva timp a primit raportul de control de la apia, iar din 22.5 ha a mai ramas cu 18.5 ha. Adica pe 2010 nu mai primeste nimic? va multumesc, astept raspun

    1. Antoniu says:

      @Alexandra-ca urmare a controlului pe teren, a intretinerii si actualizarii blocurilor fizice si a digitizarii gresite, suprafata declarata s-a diminuat. Digitizarea cererii pe 2010 s-a facut inainte de a se introduce raportul de control in baza de date, motiv pentru care, parcelele nou adaugate din raportul de control nu apar in cererea digitizata. Nu s-a respectat la digitizare nici ordinea numerotarii parcelelor. Trebuie sa luati legatura cu centrul local de care apartineti si sa cereti imediat explicatii privind situatia cererii.

  5. cosmina i says:

    Foarte bun blogul! Felicitari! Dar ca si preferinta personala, injuriile nu va fac cinste, ramaneti la fel de vigilent si curajos si cred ca iesiti mai bine.Cred ca simplul fapt ca puteti sa le demascati limitarile intr-un mod foarte inteligent este de ajuns pentru a va dovedi superioritatea.
    Si, da, nici eu nu cred in generalizari si in toate domeniile am cunoscut si pramatii si oamenii profesionisti, cateodata in acelasi birou – exista un echilibru in toate :).Si jurnalisti adevarati si aserviti politic.

    1. Antoniu says:

      @cosmina i- Multumesc pentru aprecieri.

  6. "agentie de netrebnici" says:

    pune mana la munca si laca comentariile imbecile ca faci parte din netrebnicii de care vormesti!
    “agentie de netrebnici”
    [email protected] | IP Address 188.26.191.209 Host Name 188-26-191-209.rdsnet.ro
    ISP RCS & RDS SA

  7. Antoniu says:

    @Cristi- N-am inteles! De cand trebuie sa cer voie unui angajat al APIA sa ma exprim? Multe comentarii postate pe bloguri si ziare sunt facute in timpul serviciului de catre functionarii agentiei(din regiunea de nord-est). Bah, voi n-aveti de lucru?

  8. Cristi says:

    Domnule Poienaru, imi cer mai intai scuze ca nu mi-am declarat adresa de e-mail. Nu cred ca acest lucru este important. Am o singura observatie sa fac privitoare la demersul de pe acest site. Nu puteti spune ca intreaga agentie este populata de asa zisi „nemernici si semianalfabeti”. Va inteleg supararea, dar nu aveti dreptul sa generalizati. Ce parere ati avea daca cineva ar extrapola anumite etichetari, prin care incearca sa va caracterizeze, la intreaga dumneavoastra familie?
    Cristi
    [email protected] | IP Address 213.177.4.194 Host Name 213-177-4-194.apia.org.ro
    ISP-SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE

  9. mari cristea says:

    STIE CINEVA DE MASURA 141 CAND SE AFISEAZA LISTA SPER CU CEI ADMISI

  10. Antoniu says:

    @Buna ziua-Pentru foarte multe proiecte, dupa cum stiti, e necesar sa fii inregistrat in Registrul unic de identificare al Apia. Da, puteti sa va inscrieti in perioada amintita dar si dupa aceasta perioada.

  11. Buna ziua says:

    Spuneti-mi si mie va rog, mai pot inscrie la APIA un teren,in lunile mai-iunie? Nu neaparat pentru subventie pentru un proiect „Tineri Fermieri”-,pentru a demonstra proiectia ptr. anul zero.Cu stima!

  12. Coleg says:

    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi arătat arama, sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.
    …………………………………….

    Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

    Istoria se repetă, Eminescu avea mare dreptate !

  13. gica popa says:

    Salutare!
    Ai reusit sa vorbesti cu comisarul european ciolos si ministrul agriculturii tabara cu ocazia vizitei la expozitie?

  14. Antoniu says:

    @Bucur Voicu- Ba se poate! Cereti Anexa I din Manunalul de actualizare si intretinere blocuri fizice(bf) si spuneti ca vreti sa solicitati modificarea bf. Nu uitati: functionarul e in slujba cetateanului si nu invers!Daca nu vor sa va dea anexa cu pricina adresati-va imediat dir. gen.Apia de aici [email protected]. Daca nici asta nu va raspunde, cum ii este obiceiul, atunci sesizati tot electronic, Depart. de Lupta Antifrauda de pe langa guvern [email protected]. O sa vedeti imediat cum se misca lucrurile.

  15. Bucur Voicu says:

    Multumesc!
    Cred ca eu nu am fost preaclar!
    Am identificat terenurile, pasuni dar sunt
    in afara blocurilor fizice iar cei de la apia
    mi-au spus ca nu pot modifica BF
    sa cuprinda si acele terenuri!
    Multumesc!

  16. Antoniu says:

    @Bucur Voicu- Mergeti la primarie si identificatile pe o harta cadastrala format A4, scara 1:2500 sau 1:5000, dupa care le scanati si mi le trimiteti pe [email protected]. Asta daca nu reusiti nici la primarie, nici la Apia sa va identificati terenurile in blocurile fizice.

  17. Bucur Voicu says:

    Buna ziua!
    Am niste terenuri cumparate care nu sunt
    in nici un bloc fizic.
    Cum pot sa la trec la apia!
    Multumesc!

  18. Mihaila Raul says:

    Nene, da’ suparat mai esti. Si iti dau dreptate. Este de notorietate ca toate contractele de consultanta in PNDR se dau cu dedicatie.
    Eu am aceeasi constructie si m-am straduit sa devoalez impostura dar pe alt program operational. Eu am facut facultate pe bune si am invatat si ma deranjeaza cand un absolvent Spiru Haret sau Petre Andrei imi ia fata la un concurs, desi e analfabet (cum se intampla la APIA).
    Problema e ca o astfel de abordare te indeparteaza de o pozitie pe care poate o meriti deoarece va exista teama ca ai gura mare, etc. Si, chiar daca esti bun, vei fi evitat. Pe sefi nu-i intereseaza subalterni mai destepti decat ei. Si nivelul intelectual al sefilor e bine cunoscut. Si vei fi marginalizat. Asta e pretul „coloanei vertebrale drepte”. Si este cam mare. Eu m-am potolit. Orgoliul meu a fost satisfacut, dar, in afara de asta, nu m-am ales cu nimic.

  19. Antoniu says:

    @Marius-multumesc de incurajari. E incredibil cum Apia se lauda peste tot, de felul cum a reusit sa dea bani fermierilor pentru Campania 2010, mai repede decat altii si decat in alti ani. Smecheria prinde dar este penala. Daca n-au mai fost probleme cu identificarile de parcele si s-au facut plati, atunci, te intrebi, de ce guvernul a dispus cadastrarea de urgenta a intregului teritoriu? Toate identificarile facute de catre functionarii Apia si consemnate de fermieri, ‘ca primaru’,trebuie sa bata cu proprietatile care vor fi stabilite cu exactitate prin cadastru. O sa vedem atunci cum APIA va returna banii pe sute de mii de ha platite aiurea. Cine va fi vinovat pentru sanctiunile viitoare ale UE?

  20. Marius says:

    Se vede ca esti un luptator. Putini au curajul sa vorbeasca. Adevarul umbla mereu cu capul spart.
    Sper ca lucrurile sa fie verificate si neregulile indreptate.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>