Asupra orasului Ocna Mures s-a abatut un blestem de cand fraiele industriei si administratiei locale au fost preluate de suvagai.
Am asistat imediat dupa Revolutie la vanzarea bailor sarate catre un investitor, care este acum condamnat cu executare pentru fraude la banii obtinuti din fondurile europene, vanzare mijlocita de consiliul local, prin primar.
Primarul care a urmat nu poate nici acum justifica 900 to de fier.
Urmatorul primar a dat autorizatie  unei firme care a construit un  magazin ce s-a prabusit in galeria unei foste mine, la mai bine de 60 m adancime.
Combinatul de produse sodice a ajuns la fier vechi dupa ce a fost jefuit sub ochii ‘vigilenti’ ai autoritatilor de drept  si administratiei locale.
Firma de prestari servicii avand ca actionar unic consiliul local a intrat  in faliment.
Actualul primar si viceprimar au avut sau au procese pe rol in care au fost sau sunt implicate firmele unde acestia sunt actionari.
La nivelul tarii se pare ca e un flagel. Secretarii de stat au abatoare, directorii de agentii de stat au firme profitabile iar medicii veterinari, pusi sa vegheze la siguranta noastra alimentara, livreaza oricui substante interzise, din farmaciile lor veterinare, ceea ce ne face sa credem ca grija pentru propriile firme, este mai importanta decat functia publica in folosul cetateanului.
Iata o discutie dintr-un proces verbal al Consiliului local Ocna Mures din data de 30.07.2012 :
‘Domnul presedinte de sedinta da cuvantul domnului primar pentru a prezenta proiectul de hotarare nr. 20 de pe ordinea de zi.
-Domnul primar prezinta proiectul de hotarare nr. 20 de pe ordinea de zi.
-Domnul Dragut Augustin Iosif: de ce trebuie angajat un avocat? De vina este SALINA Ocna Mures, trebuie să fim conştienţi că greutatea judecăţii cade clar şi răspicat pe Salina, aşa a spus şi profesorul Zamfirescu.
-Domnul viceprimar Podariu Pavel Gligor: domnule Drăguţ, dvs. şi acum luati in şagă acest proces, la fel aţi procedat şi când ne-aţi ascuns existenţa procesului. Noi avem nevoie de un aparator, trebuie luate toate masurile de siguranta, dacă pierdem procesul şi trebuie să dăm 100 miliarde, inclusiv cheltuielile de judecată, putem pune lacăt primăriei şi plecăm acasă.Dacă profesorul Zamfirescu a dat ceva în scris să ne prezentaţi şi nouă, altfel rămân numai vorbe.
Comisia 1 – aviz favorabil.
Comisia 2 – aviz favorabil .
Domnul presedinte de sedinta supune la vot proiectul de hotarare nr. 20 de pe ordinea de
zi, 17 consilieri voteaza “ pentru “ , adoptandu-se astfel Hotararea nr. 104 a Consiliului local al orasului Ocna Mures din data de 30.07.2012, privind angajarea unui avocat care sa reprezinte Orasul Ocna Mures in litigiu care face obiectul Dosarului nr. 2713/3/2012 la Tribunalul Bucuresti. ‘
Dosarul cu pricina are ca obiect actiunea in raspundere delictuala in care LIDL IMOBILIARE MANAGEMENT SCS si LIDL DISCOUNT SRL au calitatea de reclamanti, in proces cu SOCIETATEA NATIONALA A SARII si ORASUL OCNA MURES PRIN PRIMAR, in calitate de parati in dosarul nr. 2713/3/2012 aflat pe rol la Tribunalul Bucuresti.
In data de 26.02.2013 s-a dat urmatoarea solutie :
‘Respinge excepţia lisei calităţii procesuale pasive a pârâtului Oraşul Ocna Mureş prin Primar, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii, formulată de a pârâtului Oraşul Ocna Mureş prin Primar, ca neîntemeiată. Admite excepţia de nelegalitate privind autorizaţia de construire nr. 26/7067/05.06.2009, invocată de reclamante şi de pârâta Societatea Naţională a Sării. Sesizează Secţia a IX –a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Suspendă judecata acţiunii, până la soluţionarea excepţiei de nelegalitate. Respinge în rest excepţia de nelegalitate, invocată de pârâta Societatea Naţională a Sării. Fără cale de atac, privind excepţia de nelegalitate. Cu apel o dată cu fondul privind celelalte excepţii. Pronunţată în şedinţă publică azi, 26.02.2013.’
Pentru cei care nu stiu, reamintim ca societatea Lidl a pleluat societatea PLUS, proprietara magazinului de la Ocna Mures, prabusit in haul unei mine mai vechi. Societatea Lidl invinuieste primaria si Salina, solicitandu-le asumarea raspunderii delictuale pentru modul in care au intocmit si aprobat actele de constructie, cerand daune de miliarde de lei.

Data fiind gravitatea situatiei si pentru corecta informare a opiniei publice, primaria ar trebui sa anunte numele avocatului ales ‘să reprezinte Oraşul Ocna Mureş în litigiul care face obiectul Dosarului nr.2713/3/2012 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, prin achiziţie directă’, care este onorariul oferit din bani publici si portofoliul acestuia.


One Comment on “Primaria Ocna Mures risca sa fie inchisa”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Ioan says:

    Buna seara.
    Cand eram fff mic, in Aiudul meu extraordinar, ca orice copil bateam mingea pe strada impreuna cu prietenii mei adevarati din copilarie. Treceau putine masini, anii 60, dar cele care treceau, ne enervau la culme caci carau piatra ca Fefeleaga, piatra de var si calcaroasa, pe care o duceau la OCNE (Ocna Mures). Erau cu remorca si f mari, lasau un praf enorm si pentru aceasta gandeam nu foarte bine vis a vis de Ocna ta natala. Odata chiar m a dus cineva pana acolo curios fiind de a vedea destinatia enormelor cantitati de piatra, care plecau din Poiana Aiudului, localitate deosebita pe traseul Aiud, Remetea, Buru. Cu timpul insa Ocna, a recapatat increderea mea, am avut colegi, prieteni de acolo, oameni deosebiti, un orasel cochet, oarecum industrial, dar fascinant pentru mine. Sa nu uitam viata de sambata dupa amiza, deplasarile la Razboieni, Unirea, Uioara de sus, Noslac si Ocna. Apoi, sa ne amintim de legatura frateasca dintre Soda si Metalul , iar apoi cu Olimpia. Buna treaba, doar erau din zona. Sunt multe de povestit, aduceri aminte, o viata de om pe meleaguri natale. Dar nu uita ceva prietene, Ocna va dainui vesnic. Cu drag.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>