Televiziunea Romana a adus in data de 10.03.2013 la emisiunea Viata Satului(min.28:28) pe dir. gen. al APIA Dorel Benu si pe secretarul de stat Achim Irimescu de la Ministerul Agriculturii, pentru a raspunde miilor de fermieri unei intrebari simple : de ce nu se reiau platile pentru subventiile acordate in Campania 2012 ?
In toate comunicatele ministerului si guvernului, mai putin ale APIA, s-a trambitat ideea ca subventiile se vor relua imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii Guvernului privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura aferente schemelor de plati directe si masurilor de piata in agricultura, suma aprobata fiind de 2.700.000 mii lei.
Nici pana la aceasta data hotararea cu pricina nu s-a publicat.
Lipsa banilor proveniti din subventiile pe animale, motorina si suprafata, ii plaseaza pe fermieri in imposibilitatea de a-si mai hrani animalele si efectua lucrarile de primavara, dupa un an secetos, cu consecinte dramatice pentru sanatatea animalelor si a noastra a tuturor.
Nici eu nu stiu ce sa mai spun, cine i-a votat pe comunistii astia sa sufere acum, trebuia sa va ganditi ca astia sunt niste oameni de 2 bani. ar trebui sa-i bombardam cu mailuri pe adresa relatii.publice@madr.ro, poate asa se vor siti si isi vor da seama ca nu le miroase a bine!!!!’ ,spune o fermiera pe blogul pe meu.

Cu toate acestea, APIA are bani sa finanteze o licitatie privind alegerea unui consortiu de firme care sa efectueze controlul prin teledetectie pentru o perioada de doi ani, Campania 2013 si 2014, in valoare de 6,958,000.00 RON, fara TVA pentru urmatoarele loturi :
Lotul1-maxim 76.000 de dosare, situate in 15 zone, cu o suprafata totala de imagine de prelucrat de 12.600 kmp. Parcelele sunt situate in zone amplasate in judetele : Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Alba, Sibiu, Mehedinti, Gorj,Valcea, Dolj, Olt si Hunedoara.
Lotul 2-maxim 64.000 de dosare, situate in 13 zone, cu o suprafata totala de imagine de prelucrat de. 10.920 kmp Parcelele sunt situate în zone
amplasate în judetele : Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila,Tulcea, Constanta, Ialomita,Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Bucuresti, Ilfov, Prahova, Arges, Dambovita, Brasov, Covasna , Harghita, Suceava, Botosani, Neamt, Iasi si Bacau.
Licitatia este cu cantec, APIA acceptand un acord cadru cu trei operatori economici, semn clar ca SC GAUSS SRL nu va mai fi singura beneficiara a banului public.
Cele doua firme care vor beneficia de banii publici, le-am putea identifica doar privind comisia APIA desemnata cu organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire, comisie oarecum dubioasa prin componenta sa: Gheorghe Dorel Benu , Melinda Kerekes, Aurel Pana, Cornelia Lazarescu, Alexandru Stancu, Elena Mierlea, Cristina Gavrila, Raluca Demian, Gabriela Oprea, Florin Frunza, Cristian Patrice Croitoriu, Mihai Dobre, Marisanda Paraianu, Dumitra Mihaila, Elena Deaconu, Oana Enciu, Adrian Hiru, Roxana Pandaru.
Cateva exemple ne fac sa ne gandim la firmele in care unii membri ai comisiei sunt actionari si care ar putea avea in obiectul de activitate sau prin interpusi servicii pentru agricultura, servicii de cartografie digitala sau servicii de inspectie si testare tehnica : Dorel Benu, dir. gen. APIA- actionar la S.C. SANDOR COMIMPEX S.R.L., Aurel Pana, dir. gen. adj. APIA actionar la SC MINERVA SRL, Cristian Patrice Croitoriu adus impreuna cu sotia pe sest de la APIA Tulcea, la APIA Central, dupa ce a la Tulcea digitiza si masura contra cost marii fermieri cu ajutorul firmei fiului sau SC Clipa Topo Consultanta SRL sau Marisanda Paraianu, fost directorului adjunct-AM POP, data afara de la minister de Daniel Constantin si adusa ‘fain frumos’ la APIA, tocmai la licitatii.
De ceva vreme, la APIA Bucuresti lucreaza de zor si pe bani grei(5,230,000 RON) pentru servicii de dezvoltare, modificare, extindere si adaptare a sistemului informatic al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura 2013, si firma TEAMNET INTERNATIONAL S.A. a lui Sebastian Ghita, patronul Romania TV.
Acestea sunt, se pare, prioritatile trio-ului Daniel Constantin, Dorel Benu si Achim Irimescu si nicidecum soarta bietilor fermieri sau a agriculturii romanesti.


138 Comments on “APIA plateste servicii, in dauna subventiilor si a agriculturii romanesti”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. mihailescu nicoleta says:

  am vizat carnetele de rentieri in luna iulie ,cand primesc banii, acum un an I-am primit in luna august

 2. fachira says:

  buna ziua!domnu antoniu daca am depus cerere pe siprafata in 2013,pot sa fac imprumutul cu bancs?

 3. Alexxa says:

  Buna ziua.
  Am depus cererea pentru suprafata pentru anul 2013, iar cei de la APIA ne-au cerut ceva caiet sau registru, nici nu stiu exact,pentru culturile de anul trecut. Mentionez ca nu am tinut nici un registru pe un model tip, doar s-au notat operatiunile care s-au facut. Ma puteti ajuta cu un model, sau macar sa ma indrumati cum trebuie conceput, sau daca cer ei ceva anume. Va multumesc.

 4. Elena says:

  mama mea a primit bani de la Apia si vreau sa stiu daca a incasat toti banii pe 2012 sau mai are de incasat
  Cat se plateste la hectar teren arabil si fanete

 5. Marian Cazangiu says:

  As dori sa aflu si eu cand se da drumul la plata prin creditare pe suprafata din anul acesta.Multumesc!

 6. nicoleta says:

  Cand se da subventia pe zona defavorizata la bovine pe 2012??Multumesc!

 7. info says:

  Domnule Poenaru ati pomenit de Sandor Cominpex si este foarte interesant dar la aceasta firma scrie Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din :
  Comert cu ridicata al altor bunuri de uz gospodaresc
  Asadar ce ar putea face cu ea? intreb si eu. Poate intre timp s-au adaugat si alte activitati.

 8. Viorel Cacenschi says:

  Buna Ziua! o intrebare Dl. ing. cit s-a acordat (in lei)per total pe un hectar de teren cultivat fara penalizari,deci toata suma si calamitati/1ha.Dl.ing.cu scuzele de rigoare am un vecin care a incheiat un precontract de vinzare -cumparare cu o soc. agricola el nu a primit tot contractul sa-l semneze a lucrat pamintul iar cei de la primarie nu ii elibereaza adeverinta pt. APIA intradevar exista un precontract dar nu un contract definitivat si e de vreo doi -trei ani.cei cu societatea nu il lucreaza numai au trimis documentatia precum ca intre propietar si ei exista un astfel de contract provizoriu ,Ce poate face in acest caz?Va multumesc mult Dl.Ing.sa auzim de bine.Multa,multa sanatate!

 9. ilie says:

  Suntem Asociatie de Crescatri de Animale si avem o mare problema cu autoritatile locale Conducerea Primariei:
  -detinem in asociatie 128 bovine 684 ovine 14 cabline
  – o parte din pasunea comunala Primarul a vanduto unor albanezi care au distruso si au construit hale pentru gaini,consideram acestea nelegale iar diferenta de pasune a acestei parti continuare acelei constructi de gaini cei ce administreaza aceste hale haituiesc crescatori de animale locali atat membri asociatiei cat si cei care nu sunt membri nu.i lasa sa pasuneze iar voci auzindu.se ca ar fi dato toata acestora.
  – pe o alta parte a pasuni Primarul a adus un cioban cun efectiv de oi din alt judet loial acestuia si consideram cu un anumit interes personal al lui care cu permisiunea acestuia la fel haituieste crescatori de animale locali nu-i lasa sa pasuneze ii injura si loveste.
  – pasunea comunala nu a fost niciodata intretinuta si administrata pe specii de animale.
  – in data de 20 ianuarie 2013 Asociatia a depus cerere de concesionare a pasuni solicitand pasune conford cu efectivele de animale detinute in asociatie si cu respectarea UVM/ha.
  – Primaria (consiliu local) a refuzat a ne da raspuns in termen legal si cu foarte mari insistente in data de 25 martie 2013 am primit un raspuns consideram noi evazivfara a putea fi pus in aplicare fara sa arate ca respecta legea pajistilor in vigoare si consideram cu scop de tergiversare.
  – arata ca consiliu local ar fi de acord cu concesionarea dupa identificarea parcelelor
  – pa de alta parte spune ca se va organiza o licitatie unde va participa si alti ofertanti
  – arata conditi ca participanti sa aibe domiciliu stabil in comuna la fel si membri asociatiei si sa nu aibe datori la bugetul local si cel de stat.
  – nu se arata niciun fel de termen sau data fixata ptr cele facute cunoscute
  – nu suntem aceptati la vro discutie cu conducerea primariei si evita a purta vro discutie cu noi pe aceasta tema.
  – consideram raspunsul unul nelegal si nerealizabil.
  Intrebarea este:
  1. – ce este de facut in acest fel?
  2. – unde sa ne adresam in continuare si ce sa solicitam?
  3. – ce sanse sunt de solutionare?

 10. razvan says:

  Buna ziua d-le Antoniu cand se dau suventia pentru animale ?

 11. cepypy says:

  Scuzati scrisul

 12. cepypy says:

  Buna ziua d-leAntoniu”””aveti”’ideie no I cu p7 find com fi autorizati LA plata pentru respectivul pachet””””ca am sun at pests tot ,,,,,,so Nick in raspuns cert——va multumesc anticipated all d-vs prieten

 13. Mihai says:

  Si daca se rupe USL-ul se schimba si directorii?

 14. ilie says:

  Suntem Asociatie de Crescatri de Animale si avem o mare problema cu autoritatile locale Conducerea Primariei:
  -detinem in asociatie 128 bovine 684 ovine 14 cabline
  – o parte din pasunea comunala Primarul a vanduto unor albanezi care au distruso si au construit hale pentru gaini,consideram acestea nelegale iar diferenta de pasune a acestei parti continuare acelei constructi de gaini cei ce administreaza aceste hale haituiesc crescatori de animale locali atat membri asociatiei cat si cei care nu sunt membri nu.i lasa sa pasuneze iar voci auzindu.se ca ar fi dato toata acestora.
  – pe o alta parte a pasuni Primarul a adus un cioban cun efectiv de oi din alt judet loial acestuia si consideram cu un anumit interes personal al lui care cu permisiunea acestuia la fel haituieste crescatori de animale locali nu-i lasa sa pasuneze ii injura si loveste.
  – pasunea comunala nu a fost niciodata intretinuta si administrata pe specii de animale.
  – in data de 20 ianuarie 2013 Asociatia a depus cerere de concesionare a pasuni solicitand pasune conford cu efectivele de animale detinute in asociatie si cu respectarea UVM/ha.
  – Primaria (consiliu local) a refuzat a ne da raspuns in termen legal si cu foarte mari insistente in data de 25 martie 2013 am primit un raspuns consideram noi evazivfara a putea fi pus in aplicare fara sa arate ca respecta legea pajistilor in vigoare si consideram cu scop de tergiversare.
  – arata ca consiliu local ar fi de acord cu concesionarea dupa identificarea parcelelor
  – pa de alta parte spune ca se va organiza o licitatie unde va participa si alti ofertanti
  – arata conditi ca participanti sa aibe domiciliu stabil in comuna la fel si membri asociatiei si sa nu aibe datori la bugetul local si cel de stat.
  – nu se arata niciun fel de termen sau data fixata ptr cele facute cunoscute
  – nu suntem aceptati la vro discutie cu conducerea primariei si evita a purta vro discutie cu noi pe aceasta tema.
  – consideram raspunsul unul nelegal si nerealizabil.
  Intrebarea este:
  1. – ce este de facut in acest fel?
  2. – unde sa ne adresam in continuare si ce sa solicitam?
  3. – ce sanse sunt de solutionare?

 15. claudia says:

  Daca am cumparat teren si nu e inca intabulat pot lua subventii dupa el sau nu?

 16. claudia says:

  Pentru ovine nu au intrat banii nici in Cluj.Oare cand ne vor da subventiile in 30 iunie?

 17. IONE says:

  eu mai am de primit pentru oi.

 18. vlad says:

  Nu mai stie nimeni nimic de platile in zootehnie?

 19. luci says:

  Domnule Antoniu am si eu o intrebare ajutorul de la guvern de 146 de lei la ha nu se dau si la cei ce au declarat la apia fanate? Am primit subventia dar fara ajutorul de la guvern. un raspuns daca puteti sa imi dati ast cu placere. VA MULTUMESC

 20. claudia says:

  la cluj
  a intrat subventia dupa teren

 21. mircea says:

  in jud Mures au intrat

 22. Cacenschi Viorel says:

  Asa zic si eu,nici la mine nu au intrat (Galati),dar pina vineri asa cum spun in comunicatul APIA…

 23. VALENTIN says:

  AM SUNAT LA BANCA SI MI-AU SPUS CA NU A INTRAT NICI MACAR UN EURO!
  POATE ANU ASTA CANDVA O SA INTRE…O ZI BUNA

 24. Cacenschi Viorel says:

  Buna Ziua!pe site APIA exista un comunicat de presa in legatura cu platile SAPS.Platile au inceput de vineri 22/03/2013 si se deruleaza pina pe 29/03/2013.O ZI BUNA TUTUROR!

 25. Victor says:

  Corectez 1,5 ha pasune si fanete

 26. Doandesi Victor says:

  Va rog sa/mi comunicati daca am 1,5 ha pasune in zona de munte, agromediu, zona defavorizata, locuiesc in alta localitate, sunt obligat sa detin animale pentru a primi subventia intreaga pe acea suprafata?
  Am inteles ca se cere la APIA sa detii un anumit numar de animale ca sa obtii intreaga subventie.
  Multumesc anticipat

 27. claudia says:

  mie mi s-a spus la Cluj ca subventia dupa animale prima transa se va da abia la incepuyul lui aprilie.As vrea sa stiu daca cineva din Cluj a primit prima transa la subventia ptr. animale

 28. Mihai says:

  Gabi- mie mi s-a raspuns ca dupa 2 aprilie 2013.

 29. Mihai says:

  La “Viata Satului” au spus ca din 2014 dispar cotele de lapte. Chiar dispar?

 30. gabi says:

  de cand se vor da bani diferenta de la transa a 2 si din ce data sa ne spuna si noua cineva

 31. Chicireanu Larisa says:

  Va rog frumos sa imi spuneti cum as putea rezolva,am depus declaratia la apia si am trecut o suprafata mai mica decat am in total,am trecut 0,36ari,fiind in realitate 42 ari total.Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa remediez problema?si daca e posibil sa intervina probleme.

  1. Antoniu says:

   @Chicireanu Larisa-Luni mergeti la Apia si solicitati functionarului care va gestioneaza dosarul, formularul M1 in care veti face modificarea asa cum se vede aici la pag. 7

 32. claudia says:

  multumesc mult!

 33. claudia says:

  buna ziua!spuneti ca au intrat subventiile ptr.animale?Eu am fost la banca dar nimic,nici o transa.E posibil sa intre de acum sau e vreo problema?

  1. Antoniu says:

   @claudia-trebuie sa va intre!

 34. Cacenschi Viorel says:

  Buna Ziua tuturor!,Ce se mai stie de sumele SAPS vor intra in conturi?Spuneau ca in saptamina asta dupa 18 incep sa faca plati dar….

 35. Nelu says:

  Va multumesc!

 36. ioana says:

  pt d’ale agriculturii frumos banc 😀

 37. ioana says:

  pt nelu da poti. adica si eu am terenuri trecute ca necultivate si am luat subventie

 38. D'ale agriculturii says:

  Scoală Ioane! ca nevasta-ta face amor cu Marin în porumb.
  Da fuga Ion, dar după un timp se întoarce liniștit.
  −Nu era porumbul meu, mă!
  :))))

 39. Nelu says:

  Domnule Antoniu,spuneti-mi va rog,pot sa solicit SAPS pentru un teren arabil (5 ha,a fost porumb anul trecut),daca nu cultiv nimic insa i-l tin curat,respectiv cosit? Multumesc anticipat!

  1. Antoniu Poienaru says:

   @Nelu-da, il puteti declara teren necultivat, cod 970 si veti lua doar plata SAPS.

 40. cami says:

  D-le ing dupa cate am inteles se fac plati dupa data de 18 , martie .

  1. Antoniu says:

   @cami- in M. Of. s-au publicat si normele metodologice ale H 82/2013 privind diciplina financiara. Platile s-au facut si se vor face inainte si dupa 18.03.2013 cu bani, care, dupa decontarea cu Comisia se returneaza la Min. de Finante. Disciplina financiara impusa prin aceste acte nu afecteaza platile pentru fermieri.

 41. cacenschi viorel says:

  Va multumesc Dl.ing.si va doresc O zi buna!

 42. Ioana says:

  D-le Antoniu se mai fac plati saptamana asta . va multumesc.

 43. cacenschi viorel says:

  Buna Seara!Ce ziceti Dl. ing.dupa ultimele comunicate facute de MADR in priviinta platilor restante SAPS si publicate in Monitorul Oficial vor mai intra luna aceasta bani in conturile fermierilor?Era vorba ca dupa 18/03/2013 cei de la Apia vor mai face plati?Va Multumesc! O seaa placuta!

  1. Antoniu says:

   @cacenschi viorel-vor intra toti banii, negresit!

 44. ionela says:

  buna dimineata,

  No d-ul Antoniu ce credeti Dumneavoastra, imi ia Apia banii din 2012? PV de constatare vor expira in 15 aprilie. Multumesc!

 45. ionela says:

  da am inteles. multumesc pentru raspuns. sper sa mi recupereze suma din platile din 2013. am o cunoştiinta caruia apia i-a platit pndc saptamana trecuta, iar procesul verbal are scadenta in 26.03.2013, deci nu i-a facut oprire din 2012.

 46. ionela says:

  eu l am primit azi, dar vreau sa ştiu daca imi retrage suma din plata pe 2012. am decizie de plata aferenta, se poate atinge de sume?

  1. Antoniu says:

   @ionela-sa fiti atenta ca va poate trage debitul din suma de pe decizie si separat sa va emita proces verbal de debit. Foarte multi platesc de doua ori aceeasi suma si Apia tace miseleste!

 47. ionela says:

  d-ul antoniu pentru 2012 am decizie de plata, este posibil ca sa mi se retraga un debit care are scadenta 11.04.2013. multumesc

  1. Antoniu says:

   @ionela-daca trece un an de la emiterea deciziei si primesti procesul verbal de debit care face referire la acea decizie, reglementarile comunitare spun ca nu se mai solicita recuperarea debitului. Apia vad ca recupereaza la greu debite din 2007 iar fermierul plateste fara sa clinteasca!

 48. fachira says:

  va multumesc frumos!daca cultiv porumb,cat este suprafata minima??eu chiar nu ma pricep la chestiile acestea si nu ma lamureste nimeni pt ca ma vad tanara!la bovine cat este subventia?daca va comunic Ro-ul ati putea verifica dumneavoastra?va multumesc!o seara placuta

  1. Antoniu says:

   @fachira-suprafata min. pentru a primi subventie PNDC1(porumb,grau,secara,orz,etc-culturi in teren arabil) este de 0,30ha. Cand veti declara si cele doua bovine in cererea pe suprafata, functionarul va va spune unde si cand sa va prezentati cu documentele specifice pentru a lua subvetie si pe animale. Totul e sa-l intrebati.

 49. fachira says:

  buna seara!sunt din mehedinti…ati putea va rog sa imi spuneti cand baga apia bani?ca a bagat la majotitatea iar mie mia bagat doar 90%,diferenta oare cand?daca am doar 2 bovine,pot depune cerere?si am si aproape 10 hectare de pamant pe care l-am trecut la apia….va multumesc frumos…

  1. Antoniu says:

   @fachira-diferenta o s-o primiti in a doua transa in luna aprilie sau poate mai repede. Puteti depune cerere chiar daca aveti 2 bovine. Important este sa nu aveti mai mult de zece pentru cele 10 ha.

 50. vali curta says:

  domnule Antoniu ma-ti convins sa ma duc la Apia pt a baga din nou actele dar de plata SAPS nu imi spuneti nimic? oare cand se vor baga in cont? Sunt din Bistrita. Se baga oare in luna asta? VA MULTUMESC

  1. Antoniu says:

   @vali curta-am mai scris aici dar mai dau inca odata pentru intelegere: Hotarârea Nr.82 din 06.03.2013 a fost publicata in M.Of. nr. 131 din 12 martie 2013 si spune clar la Art. 1 pct 4:’(4) Din suma prevăzută la alin. (1) se decontează doar cheltuielile eligibile aferente măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, ajutoarelor specifice, precum şi cele aferente schemelor de plată directe pe suprafaţă implicate în derularea FEGA, respectiv:
   a)schema de plată directă unică pe suprafaţă;
   b)schema de plată separată pentru zahăr.’
   La masuri specifice intra si plati pentru zootehnie.

 51. Ioana says:

  D-le Antoniu se vireaza ceva bani in conturi saptamana aceasta la SAPS.

 52. carmen says:

  dar de Masura 141 ,aveti idee cand se vireaza banii?
  ca pe decizia de plata este scris ca in luna februarie se face plata .Noi santem din jud.Vslui .

  1. Antoniu says:

   @carmen-Masura 141 este gestionata de APDR, nu de APIA. Urmariti site-APDR si MADR.

 53. cacenschi viorel says:

  Multumesc Dl.ing.PNDC da am incasat faceam referire la SAPS,acei bani nu au intrat diferenta de 53 euro ca jumatate au fost dati in toamna.O DUMINICA PLACUTA SI DV.

  1. Antoniu says:

   @cacenschi viorel-nu cred ca s-a facut aproape in totalitate plata PNDC, fara sa fi fost efectuata plata SAPS! Comparati sumele cu atentie, cele de pe decizie si cele din cont.

 54. cacenschi viorel says:

  Buna Dimineata!Dl.ing.cu scuzele de rigoare mai am o intrebare:am incasat acei bani pt. calamitati,bani pe masura PNDC 147RON/HA saptamina aceasta mai urmeaza sa intre ceva in cont?fac referire la SAPS sau in aprilie dupa semnarea ordinului ministrului in trimestru 2?Va multumesc!O DUMINICA PLACUTA!

  1. Antoniu says:

   @cacenschi viorel-avand decizia de plata in fata si extrasul de cont puteti vedea ce sume mai aveti de incasat. Apia vad ca in mare a incheiat PNDC-ul cum spune aici. Multumesc si duminica placuta tuturor.

 55. mircea says:

  sa mi angajez avocat ca nu cred ca razbesc cu ei?

  1. Antoniu says:

   @mircea-da, nu inainte de a informa in scris APIA si DADR cu privire la imposibilitatea de a continua angajamentul pe masura 214, pachetul 5, agricultura ecologica, din cauza primariei, expunand motivele de refuz ale acesteia.

 56. mircea says:

  D le Antonio,iarasi revin, va og sa mi spuneti primaria poate organiza licitatie electronica acuma,ca asta vor , dar eu sunt intr un program de derulare cu agricultura ecologica.

  1. Antoniu says:

   @mircea-pai cum vine asta? odata nu concesioneaza ca n-au norme, iar acum fac licitatie publica, dar au norme! Actul aditional la contractul vechi, daca vi-l vor face, sa specifice prelungirea perioadei de valabilitate, exact cat este contracul cu Apia pe agricultura ecologica. Organizarea licitatiei electronice de catre primarie este legala dar si cu cantec, in sensul ca cei care se misca mai rapid vor concesiona. Atentie! puteti participa si contesta licitatia, blocand-o daca veti avea suspiciuni de masluire a ei.

 57. mircea says:

  Va multumesc si mi cer scuze ca v am deranjat.

 58. mircea says:

  taxa pe hectar la primarie,dar e normal sa ceara 35% din subventie?

  1. Antoniu says:

   @mircea-solicitati in scris, cu nr. de inregistrare, toti fermierii care aveti pajisti comunale in arenda de la primariei, explicatii privind calculul redeventei apoi adresati-va DADR judetean, Consiliului judetean si la urma instantei. O sa vedeti cum s-a calculat aiurea aceasta suma(functie de estimare masa verde de pe suprafata concesionata necesara hranirii animalelor, pe fiecare specie in parte, UVM/ha, pretul estimativ al laptelui/litru si inflatie), pentru care primaria ar putea raspunde penal.

 59. ema says:

  domnule Antoniu, ati primit emailul?

  1. Antoniu says:

   @ema-nu!

 60. mircea says:

  D le Antonio,din subventia primita pe pasune, in contractul semnat cu primariile ,trebuie sa platim o taxa pe hala primarii?

  1. Antoniu says:

   @mircea-contractul prevede o redeventa de platit primariei. De taxa ‘pe hala primarii’ n-am auzit si chiar nu inteleg ce inseamna!?

 61. geta says:

  Am inteles ca la animale se platesc 100%

 62. Ioana says:

  D-le Antoniu sau bagat bani si pe suprafata la hectar sau numai la animale.

  1. Antoniu says:

   @elena-pe suprafata si 50% pt animale, urmand a doua transa in aprilie.

 63. mircea says:

  D le Antonio va rog frumos sa mi d ati un sfat:mi a expirat contractul de concesionare ,am depus alta cerere la primarie,ma tot amina ca nu au aparut normele metodologige si nu pot sa mi faca alt contract , numai un act aditional. eu sunt inscris si in agricultura ecologica,pina in 31 trebuie sa ma inscriu la directia agricola si eu inca nu am un contract.actul aditional ar fi valabil sau nu?va multumesc

  1. Antoniu says:

   @mircea-Legea nr. 214/2011 pentru organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.819 din 21 noiembrie 2011 este in vigoare. Pana la adoptarea noii legi a pajistilor, cu titlu reparatoriu si aflata in dezbatere publica aici, Art. 20, consiliile locale sunt obligate sa respecte vechea lege chiar daca nu au avut niciodata norme de aplicare. Adresati-va in scris consiliului local si mentionati exact ceea ce v-am spus aici.

 64. Nelu says:

  Confirm ca s-a platit PNDC-ul. Toata suma.

 65. Cititor says:

  Care 500 de lei? ca s-au virat 40 sau 50% din sumele necesare/cap

 66. mircea says:

  Ionela de unde esti si la ce banca?

 67. ionela says:

  Am primit cei 500 lei pentru bovine, chiar acum!!! Uraaaaaaaaaaaaaaaaa……… Ne bucuram ca niste copii, dar sunt bineveniti!!!!

  1. Antoniu says:

   ma bucur pentru voi toti!

 68. ionela says:

  Bine spuneti doamna Ioana. Asta e, cine a vrut USL “sa se spele cu ei pe cap”. Asta e invatatura de minte pentru cei care nu au putut sa traiasca fara USL.

 69. Ioana says:

  Hai Guvernul Ponta te-am votat dar degeaba cand era Boc la guvernare suventilile erau platite de mult ce am si plangem pe Boc.

 70. ema says:

  Domnule Antoniu, aveti o adresa de email?

  1. Antoniu says:

   @ema-antoniu_poienaru@yahoo.com

 71. Cititor says:

  Draga Antoniu,eu zic sa pui pe blog vreo 2-3 numere de telefon de la Bucuresti, unde sa sune FERMIERII si sa intrebe de plati, poate si de la minister. Asa ne lasa si pe noi sa lucram, ca ne-am saturat de intrebarile prin telefon: CAND PRIMIM BANIIIII????

  1. Antoniu says:

   @Cititor-probabil asa vor gandi si functionarii de la Bucuresti ca si dvs., in sensul ca, vezi doamne, fermierii cu intrebarile lor obositoare nu-i vor lasa sa lucreze in pace, prietenie, buna intelegere, relaxare, liniste si aer conditionat 😀

 72. ema says:

  Va multumesc domnule Antoniu.

  1. Antoniu says:

   @ema-cu placere!

 73. CEPYPY says:

  D-LE ANTONIU REVIN CU INTREBAREA PE CARE AM PUSO MAI DEVREME,,,AM SUNAT LA APIA CENTRAL SI DE ZSD NU STIU NIMIC,,,,,,, SE POATE ASA CEVA???????? AM INTELES CA BANII ACEIA SE PLATESC DE LA APDRP,,,,,,CORECT?????VB DE PLATI PE AXA 2 STITI D-VS,E AM SUNAT SI LA APDRP SI MI-AU SPUS CA APIA PLATESTE NU DINSII??????????? CE SA MAI CRED EU ACUM????? SI CU P7 NU AM FOST AUTORIZAT INCAAAAAAAA,,,,,,,,,,,,,EU VB STRICT DE ZSD LA CARE AM DECIZIA DE PLATA IN FATA MEA ……VA MULTUMESC AL D-VS PRIETEN

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-APDRP-ul plateste la Apia, din FEADR(gestionat de Apdrp), dupa ce face si ea un supracontrol la masurile delegate, printre care se afla si P7. Daca aveti decizia in fata in care apare si plata P7 inseamna ca totul e ok si ar trebui sa va intre banii. Cursul de schimb pentru masurile delegate este diferit de cursul de schimb pentru SAPS si PNDC. Inseamna ca APDRP si APIA la nivel central, prin protocoalele negociate, inca nu au decis plata la P7 din cauza neefectuarii tuturor controalelor si raportarile la Comisie sau cei de la APDRP au banii(82% fonduri din FEADR) iar statul nu are partea de cofinantare de 18% din bugetul national pentru aceasta masura. E de rasul..gastelor(cu gat rosu :D)!

 74. Irina Novac says:

  Multumesc mult pt ajutorul acordat!

  1. Antoniu says:

   @Irina Novac-cu placere!

 75. ema says:

  intreb si eu ca un nestiutor in asfel de lucruri, scuze.

 76. ema says:

  multumesc, dar de ce credeti asta?

  1. Antoniu says:

   @ema-o reglementare europeana spune ca din 2014 strainii, persoane fizice si juridice, altele decat cele care au sediul in Ro, pot cumpara pamant. Deocamdata e foarte ieftin sa cumperi acum.

 77. ema says:

  domnule Poienaru, am si eu un teren intr-o zona defavorizata, as vrea sa-l vand, ce ma sfatuiti? Pe viitor cum vor fi preturile la astfel de terenuri, in crestere sau descrestere? Va multumesc.

  1. Antoniu says:

   @ema-in crestere dupa 2014, asa ca nu-l vindeti!

 78. Ioana says:

  D-le Antoniu dupa cate zile de la hotararea M.OF . intra bani in conturile fermierilor .astept un raspuns.

  1. Antoniu says:

   @Ioana-hotararea a fost publicata ieri in M.Of. si data la presa astazi. Vad ca Apia face deja plati. Sunati la Apia si intrebati daca sunteti pe lista de plata sau daca nu, atunci cand veti fi. Asta daca cererea nu are cumva erori datorate unor controale administrative si nu poate fi inca inaintata spre plata.

 79. Ioana says:

  Dle Antoniu sa speram ca saptamana asta se va face plati. Multumesc.

 80. Ioana says:

  si ce spune bogdan in hotararea M.O.

  1. Antoniu says:

   @Ioana-Hotarârea Nr.82 din 06.03.2013 a fost publicata in M.Of. nr. 131 din 12 martie 2013 si spune clar la Art. 1 pct 4:'(4) Din suma prevăzută la alin. (1) se decontează doar cheltuielile eligibile aferente măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, ajutoarelor specifice, precum şi cele aferente schemelor de plată directe pe suprafaţă implicate în derularea FEGA, respectiv:
   a)schema de plată directă unică pe suprafaţă;
   b)schema de plată separată pentru zahăr.’
   La masuri specifice intra si plati pentru zootehnie.

 81. bogdan says:

  da,acum o ora

 82. Ioana says:

  cand bogdan a aparut astazi.

 83. mircea says:

  d-le Antoniu la emisiunea viata satului din data de 10.03.2013 dl.Benu spunea ca APIA e de partea fermierilor si ca e bucuros cand fermieri isi castiga dreptatea in instanta.Dar ma intreb,de ce trebuie sa ajunga fermieri sa-si caute dreptatea in instantele de judecata nu au altceva de lucru? APIA????In data de 9.06.2010 un taran roman din Bilbor HR. se urca pe trenul Toplita-Bucuresti destinatie APIA si MADR pentru asi cauta dreptatea si pentru a clarifica aspectele legate de fondurile comunitare destinate pasunilor comunale.Dar ghinion intr-un birou din sediul APIA l-am intalnit pe acest domn Benu si doamna Kerekes,la care din discutile purtate dl. Benu a spus ca va intereseaza pasunile acuma cand sunt bani.Pai de zeci si sute de ani cine a intretinut acste pasuni?Iar acuma e de partea fermierilor ha ha ha…Dar ce activitati agricole desfasoara consilile locale sau alte instituti ale statului plantatul de panselute(buruiana de spurcacine)Din anul 2009 duc o lupta de gherila,adrese peste adrese controale sanctiuni multianuale pv.de constatare debite PRIMARIE,PREFECTURA,APIA,MADR,INSTANTE DE JUDECATA DLAF uite DLAFUL nu e DLAFUL….DAR TOTUSI PANA-N PANZELE ALBE MAI E UN PAS.Si nu ma voi lasa!!!!

  1. Antoniu says:

   @mircea-cunosc conflictul dvs. cu primaria Bilbor,conflict aflat si pe masa OLAF. Ancheta este in desfasurare iar zanganitul catuselor s-ar putea sa-i sparga timpanele primarului pesedist al acestei primarii, cu toate prieteniile lui la Dusa si ‘matusa’ instantelor de judecata.

 84. bogdan says:

  a aparut si hotararea in monitorul oficial

 85. CEPYPY says:

  D-LE ANTONIU NU DAR LA P7 NU AM FOST AUTORIZAT INCA …. VREAU SA STIU LA ZSD SONA DEFAVORIZATA MERSI

 86. Ioana says:

  D-LE ANTONIU DAR LA OVINE STITI CEVA DE PLATI AVEM 900 DE CAPETE IN MOMENTUL ASTA ELE FATA SI TARE GREU NE DESCURCAM CU NUTRETUL MACAR DE SAR BAGA CEVA BANI SE LE MAI CUMPARAM CEVA NUTRET DUPA ASA UN AN SECETOS ESTE FOARTE GREUUUUUUU. VA MULTUMESC.

 87. Ioana says:

  d-ie Antoniu cand se difuziaza stirea in monitorul oficial pentru plati.

  1. Antoniu says:

   @Ioana- Hotararea cred ca in aceasta saptamana se va publica in M.Of.

 88. bogdan says:

  ce inseamna pndc asta??

  1. Antoniu says:

   @bogdan- ‘PNDC 1 – culturi în teren arabil: cereale (grâu comun, grâu dur, secară, orz, ovăz, orzoaică, porumb, porumb zaharat, sorg, orez, triticale, mei, hrişcă), culturi proteice (mazăre pentru boabe, fasole pentru boabe, lupin, bob şi linte, năut), plante industriale (floarea soarelui, rapiţă, soia, in şi cânepă pentru fibră, tutun, in pentru ulei, plante medicinale, alte plante industriale), rădăcinoase (cartofi, sfeclă furajeră, sfeclă de zahăr şi alte rădăcinoase), legume proaspete, pepeni, flori şi plante ornamentale, plante de nutreţ, loturi semincere, pajişti temporare, alte culturi pe teren arabil. Culturile permanente, pajiştile permanente, viile şi terenul necultivat nu fac obiectul acestei scheme de sprijin.’

 89. CEPYPY says:

  d-le Antoniu cu pndc am inteles ca se baga banii,,,,,dar ce fac eu cu zsd?????// cind o sa iau banii aceia care s-au dat in ianoarie la majoritatea fermierilor???????? a m intrebat la APIA si nu am primit nici un raspuns<<<<< AVETI D-VS VREO IDEE? MULTUMESC

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-ati avut control la P7, ca nu mai retin?

 90. ionela says:

  Mda, cat despre APIA sunt de acord cu Dumneavoastra, nu stiu ce vom face!!!! Urat din partea lor!

 91. Mircea B says:

  Sa dau o veste buna? PNDC1 a intrat in cont. Multumim si asteptam diferenta.

 92. Mircea B says:

  @ionela: nu am nici o treaba cu USL. Ceea ce incercam sa spun este ca sunt niste “nevinovati”, adica nu ii baga nimeni in seama. In opinia mea si in ceea ce ma priveste strict, functionarii APIA si-au facut treaba 100%. Dosar OK, eventualele neconcordante rezolvate din timp, autorizare OK…. eeee cu plata este altceva. Nu este treaba functionarului APIA asaltat de telefoanele noastre exasperate. Asa ca pe viitor sa lasam telefoanele la APIA si vom merge cu tractorul, cu vaca, cu combina, cu oaia, cu laptele, dar nu cu coasa. Ca sa inteleaga Ponta cum sta treaba cu noi trebuie sa fim vizibili.

 93. ionela says:

  cum nu au cea mai mica vina? Sunteti de-ai lor sigur!!! asa? Constantin, Achim, Benu nu sut de-ai lui Ponta, doar nu sunt de-ai PDL-ului. Hmmmmmmmmm………

 94. Mircea B says:

  Din ce am mirosit eu, Constantin, Achim (Achime, Achime), Benu si intreaga echipa APIA s-au saturat de balamucul cu platile subventiilor la suprafata. De fapt nu au nici cea mai mica vina, pur si simplu Ponta nu le da banii, cei doi ministri de finante sunt sub orice critica, iar batalia pe sume de cheltuit aiurea de jos in sus, din teritoriu, depaseste orice logica. Se hotareste azi ceva in Guvern. Asa. Ei si ce!!! Maine ne razgandim si ne razgandim pana ne iese cum trebuie. In zona de sud se ridica ode pentru conducatori in fiecare zi, in fiecare ora.

 95. ionela says:

  de ce?

 96. ionela says:

  Brasov

 97. bogdan says:

  de unde esti mai ionela?:)))

 98. ionela says:

  Mai asteptam, noroc ca avem ceva banuti de anu trecut si am reusit sa infiintam ceva culturi de primavara saptamana trecuta.

 99. cacenschi viorel says:

  Daca asa stau lucrurile problema cu subventiile e cit se poate de clara,orice comentariu e de prisos!Ce va fi pina la urma vom vedea dar nu cred ca asa stind in fata calculatorului si asteptind sa ne rezolve altii problemele cu care ne confruntam e o solutie!Dupa cum se vede cei pe care i-am pus in fruntea statului sa ne reprezinte nu o fac,ba mai mult mint cu nerusinare!!!Dar nimeni nu e pus acolo pe veci si nu poate fi schimbat,totul depinde de noi.Minciunile astea nu duc la nimic bun si cred ca sunt de rau augur pentru guvernanti cel putin cei din fruntea MADR.Nu se poate asa la nesfirsit!!

 100. ionela says:

  Apropo, tot vroiam sa va intreb, dupa o situatie destul de problematica in ceea ce priveste decizia de plata pentru 2012, intr-un final am reusit sa obtin o copie dupa aceasta, deoarece am avut o sanctiune multianuala. Daca am o decizie de plata, am sanse sa intru la plata “intr-o zi”. Zic “intr-o zi”, ca dupa ce spun acesti minicinosi, nu se stie data cand vom primi banutii.

  1. Antoniu says:

   @ionela-pe decizie scrie ‘cu drept de contestatie’, da? Daca in 30 de zile nu aveti banii in cont, va adresati agentiei iar cu raspunsul lor, va veti putea adresa instantei.

 101. ionela says:

  D-le Antoniu ati folosit citatul meu, inseamna ca va placut :), azi pregatesc un mail catre DOMNII, care au tinut sa ajunga la putere cu forta si care nu sunt in stare de nimic,il trimit pe adresa Ministerului, iar in CC voi pune si adresa Comisiei Europene pentru agricultura. Sunt niste escroci. Ce vor sa faca cu agricultura, ramura principala care aduce profit Romaniei. Daca nu vom mai avea nici agricultura, vom ajunge la pamant.

  1. Antoniu says:

   @ionela- 😀

 102. Ioana says:

  Domnilor cand se fac plati pe suprafata ca ne am saturat d amanari.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>