Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca este beneficiara unei componente a proiectului “Organizare de sesiuni de diseminare a informatiilor si dezbateri publice”, finantat din masura de asistenta tehnica in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013. Proiectul cuprinde o importanta componenta de comunicare asupra oportunitatilor de finantare aferente Axei II din PNDR, dar si furnizarea de informatii privind sprijinul direct pe care APIA il ofera agricultorilor.

Campania “PNDR VINE IN SATUL TAU”, este desfasurata de firma LDK Consultants, si presupune derularea unui circuit national de informare a beneficiarilor masurilor din Axa II a PNDR 2007 – 2013 privind derularea fondurilor europene acordate in cadrul masurilor 211 – “Sprijin pentru zona montana defavorizata”, 212 – “Sprijin pentru zonele defavorizate – altele decat zona montana” si 214 “Plati de agro-mediu”.
Campania se va realiza sub forma de caravana informativa
, in cadrul careia 15 rulote expozitionale vor parcurge un traseu national in localitatile cuprinse in fisele tehnice ale masurilor din Axa II – PNDR implementate de APIA. Aceste caravane vor efectua, in perioada martie – mai, deplasari in peste 1.400 de localitati, organizandu-se intalniri de informare pentru Axa II si alte oportunitati de sprijin, astfel incat să poata oferi informatii si distribui materiale informative si promotionale catre cel putin 71.500 de beneficiari ai masurilor delegate din Axa II – PNDR.

Cum procedez ca fermier pentru a intalni caravana?

Accesez site-ul firmei LDK Consultants de aici si in tabelul din stanga de pe prima pagina, selectez judetul in care ma aflu, apoi apas cu mouse-ul pe butonul ‘Simulare‘.

Imediat mi se va deschide o fereastra noua cu toate localitatile judetului in care prin simpla apasare cu muse-ul pe comuna, aflu in ce data caravana va fi prezenta in comuna mea.

Prin actiunile de informare ale caravanei se vor disemina informatii privind etapele accesarii Masurilor din Axa II, drepturile si obligatiile ce revin beneficiarilor Axei II, evidentierea clara a posibilelor consecinte si penalitati in caz de nerespectare a angajamentelor asumate.

Invitam cu aceasta ocazie toti fermierii sa fie prezenti la caravanele de informare care trec prin localitatea lor!

Sursa:APIA


3 Comments on “APIA vine in satul tau!”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. MIHAELA says:

  DAca am cumparat o pasune anul acesta si vreau sa-i schimb utilizarea in cultura de canepa, la solicitarea subventiei trec natura actuala a terenului sau cea ulterioara? e necesar sa fac si alti pasi ?
  multumesc

 2. ioana says:

  e bine ca avem pe cineva sa ne informeze ca majoritatea de la apia nu dau informatii concrete fermierilor….felicitari d-le antoniu pt munca depusa si la cati mai multi ani de blog 🙂

 3. Marta Filip says:

  Multumim de informatile foarte-foarte “la obiect” pe care “le imprastiati” si pentru noi nestiutorii! … La articolul curent as avea de comentat insa ceva: pina sa vina APIA in satu’ meu, a venit “globu’ lui Poienaru! … Multumesc mult! (… am descoperit in “IACS” ca am solicitat P1 incepind din 2008. Acuma m-am mai linistit: au trecut deja cinci ani. Ramine sa vad dca mai depun o noua cerere). Inca o data: multumesc!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>