Rovinari-foto GorjeanulIn 1994 statul argentinian a creat compania Hidroeléctrica Futaleufú S.A., a eficientizat-o apoi a instrainat in 1995 pachetul majoritar.

Speram ca ministrul delegat la Energie, Constantin Nita sa fi fost doar cu gandul la ravnita ‘‘perla a coroanei’’, stiind clar ca Hidroelectrica va iesi din insolventa in acest an. ‘‘Spargerea’’ companiei de stat si preluarea vechilor termocentrale producatoare de energie scumpa din bazinele carbonifere, va crea dupa mintea lui ‘‘futaleu’’ Nita, un ‘‘mix’’ care sa se vanda la un pret competitiv iar Romania sa aiba un rol si pe piata regionala de energie.

Interesanta strategie combate si recomandarile Comisiei Europene, Nita dand lectii tuturor celor care il contrazic. Ministrul ‘‘de legat’’ confunda din nou cosurile de fum de la Rovinari cu cosurile cantinei, precum moldovenii adusi in anii foametei in bazinul carbonifer cu acelasi nume. Fostul prim-cosas al tarii, Emil Boc, intr-o emisiune televizata il invata pe Nita cum se transforma hectarul in ari. Poate Borza, noul administratorul judiciar al Hidroelectrica, il va trimite pe Nita dupa o galeata de curent inainte de redresarea companiei.

Acest individ cu tupeu in fata camerelor de luat vederi, are reputatia unui ascultator al ordinelor de sus. In perioada 1978-1983 face la fara frecventa Facultatea de Drept din Iasi, fiind in acelasi timp economist la Directia de export si Desfacere la Intreprinderea de Autocamioane Brasov. Limbut, cu freza bine aranjata si un dosar de cadre corespunzator, in perioada 1983-1986 este promovat la Intreprinderea de Comert Exterior Autoexportimport Brasov. Din 1986 pana in 1993 il gasim ascuns la sefia B.T.T. Brasov si sef al statiunii Paraul Rece. In 1994 simtind emanatia, se inscrie rapid in FSN Brasov si apare intr-o noua functie, pana in 1997, cea de dir. gen. Sucursala de reprezentare si protocol Valea Prahovei. Intre timp, fuge la Iasi si-si da doctoratul, ca sa dea bine la CV.

Cu un parcurs asemanator oricarui securist care se respecta, Nita apare in 2000 deputat PSDR apoi membru al Delegatiei Permanente NATO si vicepresedinte al Comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informatii Externe.

‘‘Sarma baaa!’’ nu este doar o strigare din tren cand treci pe langa fiecare stalp electrificat ci si o miscare facatoare de fundatii patriotice, de catedrale, cursuri, carti, etc.

Imi pare rau ca am votat USL-ul, cel care ne-a spus ca va demasca hotiile si va conduce tara cu oameni pregatiti. Din pacate, derbedeul securist conduce in continuare aceasta alianta si destinele romanilor.


No Comments on “Nita ‘‘futaleufú’’ cu gandul la Hidroelectrica!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>