proteste-POSDRU-mijlIn aprilie 2012 Hidroelectrica anunta finalizarea proiectului „Formarea si perfectionarea personalului societatii, in conformitate cu Strategia de dezvoltare a resurselor umane, bazata pe principiile imbunatatirii continue a intregii activitati, in scopul cresterii capacitatii de adaptare a societatii la mediul economic in schimbare”.

Proiectul POSDRU/77/3.2/A/61491 face parte din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara nr. 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, domeniul major de interventie 3.2 „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.

Bugetul total al proiectului a fost de 1.465.000 lei, din care contributia Hidroelectrica 600.000 lei, respectiv 40,95 % iar asistenta financiara nerambursabila 865.000 lei, respectiv 59,05 %.

Rezultatele principale ale proiectului desfasurat in perioada august 2010-aprilie 2012 au fost, tineti-va bine :

-sensibilizarea a 120 de salariati cu privire la principiile imbunatatirii continue a proceselor (decembrie 2010 – ianuarie 2011)

-formarea a 45 de specialisti imbunatatire procese, certificati de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (februarie – iunie 2011)

-formarea a 15 manageri imbunatatire procese, certificati de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (septembrie – noiembrie 2011)

-elaborarea strategiei si a procedurilor de lucru pentru implementarea filosofiei imbunatatiriii continue a proceselor in Hidroelectrica (decembrie 2011)

-diseminarea interna a rezultatelor proiectului – program de constientizare a 1005 salariati (ianuarie– martie 2012), reprezentand peste 17 % din personalul societatii.

Pana la finele anului 2014 proiectul mai prevedea instruirea a 90 % din angajatii Hidroelectrica, folosind personalul propriu format in cadrul proiectului.

Ultima etapa a proiectului finantat din fonduri europene – diseminarea externa s-a desfasurat, in luna aprilie, in toate cele 13 sucursale si la sediul central din Bucuresti al Hidroelectrica.

Tot in 2012, in luna iunie, firma de insolventa anunta falimentul companiei, indicatorii raportului de evaluare aratand clar ca exact in perioada de seceta si de capusare a firmei de catre ‘‘baietii destepti’’ s-au dat bani de la bugetul de stat si din fonduri europene pentru „Formarea si perfectionarea personalului societatii.. ‘‘, ‘‘formarea a 15 manageri imbunatatire procese’’,samd.

La un simplu control  privind finalizarea acestui proiect Comisia Europeana va constata faptul ca multi manageri instruiti nu se vor mai regasi in noua lista a celor 67 de manageri selectati dupa data de 31 mai 2013, drept pentru care se va cere returnarea banilor.

Pentru recuperarea banilor as recomanda mai intai organelor abilitate sa verifice conturile celor de la ‘‘imbunatatiri procese’’ care s-au ocupat cu distribuirea bugetului de publicitate prevazut in acest proiect. Apoi sa verifice comisia de licitatie care a achizitionat pixuri, hartie, catering si toate cele trebuincioase pentru desfasurarea frumosului proiect.

Dupa ce presupusii vinovati pentru insolventa vor fi deferiti justitiei, firma de insolventa va redresa compania de stat iar ministrul Energiei, Constantin Nita va ‘‘sparge’’ Hidroelectrica in bucati, se va putea accesa un nou proiect, tot cu finalizare pe pieptul romanilor.


One Comment on “POSDRU cu finalizare pe pieptul Hidroelectrica”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. ioan says:

    Oare poti sa mi spui cine este acum presedinte- director la APIA, la nivel national. Multumesc.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>