RoyalAgro parcela 1Radulescu Adrian, fost borwerg-ist, fost secretar de stat in MADR si actual consilier prezidential, a aparut la televizor spunand ca s-a interesat el la ceva prieteni, a aflat de terenul cu pricina in suprafata de 290,41 ha din comuna Nana, jud. Calarasi, i-a spus  presedintelui Basescu Traian, iar fiica acestuia, Basescu Ioana, l-a cumparat.

Fata marinarului l-a pus pe italianul vanzator sa declare ca suprafata de 290,41 ha nu este in arenda, asa cum se vede in contractul de vanzare cumparare de la pag. 12 de aici.

In Ziarul Financiar din 13.11.2013 de aici, intr-un articol semnat de Gabriel Razi, se spune :

<<Ion Tudor de la RoyalAgro este unul dintre fermierii care au lucrat pana in aceasta toamna o parte din terenul achizitionat de Ioana Basescu. Pana acum trei ani, el a fost si proprietar pe 50 din cele 290,41 ha care au ajuns in prezent in ferma „prezidentiala”.
Am decis sa vand pentru ca nu castigam foarte mult din agricultura, am zis sa iau niste bani sa ridic o casa. Intelegerea dintre mine si italian (Fioravante Bertola – n.red.) a fost sa ii vand terenurile, dar sa le lucrez in continuare in arenda„, explica fermierul Ion Tudor.>>

Firma RoyalAgro a declarat suprafata vanduta de 50 ha in cererea de subventie la APIA(Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura), in 2011,2012 si 2013.

Pentru a obtine subventie, firma a trebuit sa anexeze la dosar dovada proprietatii sau contractul de arenda inregistrat la primaria Nana si adeverinta de confirmare a suprafetei, eliberata pe baza registrului agricol, de catre primarul comunei Nana.

Cum a putut obtine aceasta firma adeverinta de la primarie, apoi subventii din fonduri comunitare si bugetul national daca terenul nu mai era in proprietatea lui Ioan Tudor din 2010(vezi contract art.1 , pct.3, pag.1 si terenul descris art.1,pct.3 , pag. 6) si nici in arenda, asa cum declara noul proprietar?.

Contractul de arenda nu cred ca s-a facut doar pe trei ani, in asteptarea vanzarii terenului catre Basescu Ioana, reziliindu-se ‘dupa recolta din toamna’, expresie draga marinarului. Un contract de arenda nu se reziliaza inainte de inceperea platilor la APIA, fara ca noul proprietar, in speta, Basescu Ioana sa nu incheie un nou contract cu arendasul, pana la efectuarea integrala a platilor din Campania 2013.

Culmea, APIA a efectuat in 2012 si controlul pe teren, confirmand suprafetele acestei firme!.

DNA trebuie sa se sesizeze, nu sa se informeze, sa ia dimensiunile geografice ale celor 290,41 ha, sa le suprapuna peste declaratiile fermierilor din interiorul acestei suprafete apoi sa ia documentele la control.

A putut cineva sa declare suprafetele la APIA daca nu mai era proprietar si nu avea nici contract de arenda fara sa aiba adeverinta eliberata ilegal de catre primarie ? Nu!.

Inseamna ca toti cei care au declarat in interiorul acestei suprafete au obtinut subventii ilegal iar APIA acopera aceste ilegalitati.

Alo, Olaf?


No Comments on “APIA implicata in vanzarea de terenuri catre Basescu Ioana”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>