Zanzesti Blocuri fizice Zanzesti

Panta medie mai mare de12 procente Blocuri fiziceIncepand cu 2011 APIA a externalizat serviciul actualizari blocuri fizice, beneficiara fiind Directia Topografica Militara a MAPN. Astfel, s-a pus capat erorilor produse de functionarii agentiei care ‘trageau’ de limitele blocurilor fizice-suprafete in care fermierii isi depun cererile de subventie-, producand erori inimaginabile in baza de date geografice. Mai precis, coordonatele geografice ale parcelelor declarate de catre fermieri nu se suprapuneau cu hartile achizitionate prin zborurile facute de catre aviatia militara.
Se mai stie faptul ca STS gestioneaza intreaga retea Intranet a agentiei, cu acoperire nationala.
Firma TeamNet probabil a livrat si instalat  GPS-uri pe toate masinile APIA, astfel incat traseele inspectorilor aflati in control pe teren la parcelele fermierilor sa fie corect gestionate din punct de vedere al costurilor si al timpilor alocati efectuarii controalelor specifice fiecarei masuri de plata gestionate de agentia de plati.
APIA, prin serviciul de control pe teren si teledetectie, aflat in structura fiecarui centru judetean, detine  GPS-uri de mana si masini dotate cu GPS.
Simpla comunicare a coordonatelor accidentului ar fi insemnat aflarea in cateva secunde a blocului fizic in care  s-a produs accidentul, descacarea din baza de date GIS a APIA, a blocurilor fizice aferente zonei accidentului in aparatele de mana GPS aflate in dotarea fiecarui inspector, si plecarea de indata pe teren, din dispozitia dir. gen. al APIA, a echipei de control de la Centrul judetean APIA Cluj. Punct.
Din pacate, Directia Topografica Militara, STS si conducerea APIA au dormit in izmene, urmarind la televizor intreaga tragedie.
Nu mai amintim ca avem un comandant suprem, un ministru al apararii si o sumedenie de generali depasiti de situatie. Motivele lipsei de coordonare in cazuri de criza denota faptul ca cineva a destabilizat probabil cu buna stiinta intreg procesul de supraveghere, coordonare si control a spatiului, teritoriului si populatiei acestei tari.

UPDATE

Ipoteza: sa fi fost ‘orbit’ avionul lui Iovan de radarul unitatii militare in momentul survolarii, unitate aflata in comuna Posaga la aprox. 21km in linie dreapta de locul prabusirii?? Poate ne raspunde Mircea Dusa.

Zona Impact Unitate militara

Baza militara Muntele Mare Posaga


No Comments on “APIA putea interveni la identificarea epavei accidentului aviatic”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>