Baneasa Gostinu

Comisia Nana si-a incetat activitatea datorita preluarii dosarului de catre Parchetul General.

Corpul de control al primului-ministru dar si Comisia Nana, au constatat faptul ca firma Berfige dar si persoane private, in calitate de arendatori, au incheiat contracte de arenda ilegal, neavand calitatea de detinatori legali ai terenurilor agricole, facand contractele nevalabile si neopozabile tertilor.

La momentrul efectuarii tranzactiei dintre Berfige si Ioana Basescu, firma italiana declara pe proprie raspundere ca niciun contract de vanzare nu se afla sub arenda, anuland unilateral contractele, contracte dovedite de catre Comisia Nana ca fiind alterate fizic prin stersaturi si modificari de date.

Imediat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) s-a sesizat si a solicitat fermierilor care isi vandusera proprietatile firmei Berfige si aflati in contract de arenda cu aceasta, valabilitatea contractelor de arenda. Acest lucru nu s-a putut dovedi prin insasi declaratia Berfige de anulare a contractelor de arenda la vanzarea catre Ioana Basescu.

Astfel, APIA a stopat platile in 2013 catre arendasii in cauza, facandu-i debitori.

In cazul firmei patronate de Voiculescu, Grivco SA, care a gestionat peste 2.400ha in localitatile Baneasa si Gostinu, jug. Giurgiu, judecatorii au anulat contractul de arenda in aprilie 2014 la Tribunalul Bucuresti, contract semnat de GRIVCO SA cu Agentia Domeniilor Statului (ADS) si Institutul de Cercetare si Inginerie Tehnologica pentru Irigatii si Drenaje (ICITID) Baneasa.

Instanta a confirmat in octombrie 2012 o decizie similara celei din aprilie 2014 insa APIA, obligata sa recupereze platile necuvenite, nu s-a sesizat iar Grivco SA a incasat subventia pe suprafata. Prudenta, Grivco SA n-a ma solicitat subventie pe suprafata in Campania 2013.

In aceste conditii, SC Grivco Agro Srl, schimbata in Agro Seed Muntenia SRL, a transferat in 2014 peste 2300ha din zestrea Grivco SA si a solicitat la data de 19 aprilie 2014, culmea, subventie pe suprafata. Mentionam ca pana in 2013, SC Grivco Agro Srl gestiona peste 2170 ha in raza localitatilor Perisoru si Stefan Voda, jud. Calarasi.

APIA trebuie sa verifice daca aceleasi contracte de arenda pe aceleasi suprafete, contestate si anulate de instanta in cazul Grivco SA pot face dovada dreptului de folosinta in cazul SC Grivco Agro Srl.

Este putin probabil sa credem ca ADS si ICITID, in calitate de proprietari ai terenurilor din Baneasa si Gostinu, sa fi semnat noi contracte de arenta cu SC Grivco Agro Srl.

Faptul ca Voiculescu transfera terenurile litigioase in alta firma, solicitand plati pe suprafata de la APIA in data de 19 aprilie 2014, cand pe acest subiect are o condamnare cu executare la Tribunalul Bucuresti, inseamna ca, in 29.04.2014, in apel, stie sigur ca nu va fi condamnat.

In opinia mea, cred ca cei doi protagonisti ai scandalurilor cu terenuri, Basescu si Voiculescu au batut palma.

De pamant.


No Comments on “Basescu a batut palma cu Voiculescu!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>