parcela ioananei Lotul Universal Premium SA parcelaNN

Asistam in ultimul timp la batalii pe viata si pe moarte a doua regimuri aflate la frontiera, gata-gata de lupta fratricida. Pe de-o parte, regimul Boc-Basescu care aresteaza in draci coruptii, mai putin ai lor, cu mascati flancati de intreaga mass-media, iar pe de alta parte a frontierei, regimul Ponta care face plangeri penale impotriva coruptilor celuilalt regim.

Au uitat cu totii, mai putin urecheatii de la SRI, cum si-au montat fiecare dintre cele doua regimuri, telefonic sau la carciumi, armata de neispraviti in institutiile statului.

Cazul NANA poate declansa un razboi fratricid pe care numai justitia il va putea stopa.

Dupa cum stim, regimul Ponta a sesizat Parchetul in privinta retrocedarilor ilegale din comuna Nana, jud. Calarasi.

Retrocedarile ilegale au improprietarit oameni fara niciun drept. Ulterior, acestia si-au facut cerere de subventie pe sute de ha la APIA, prin contracte de arenda sau titluri de proprietate ilegale.

Firma italiana, in cel mai curat stil mafiot, a stat la panda, a cumparat si a vandut in 2013 aproape 300 ha notaritei Ioana Basescu, dupa care si-a incetat activitatea brusc. Mentionez ca firma italiana avea declarata de catre ANAF incetarea activitatii, prin neplata datoriilor la stat, inca din 2012.

Notarita cu pricina, in loc sa verifice completitudinea, corectitudinea si veridicitatea actelor de vanzare cumparare, obligatia oricarui notar din tara asta, face tranzactia si o parafeaza cu rapiditate, apoi vorbeste cu ‘tati’ si se imprumuta de la o banca de stat cu 1 mil. euro pentru plata celor 300 ha.

Toata tranzactia dpdv juridic este lovita de nulitate si am sa explic de ce:
reglementarile comunitare si ale APIA spun ca: ‘nu se face nici o plata in favoarea persoanelor despre care s-a stabilit ca au creat in mod artificial conditiile impuse pentru acordarea unor plati, obtinand astfel un avantaj neconform cu obiectivele schemelor de sprijin in cauza.’

Dupa cum stim, toate terenurile cumparate de Ioana Basescu se aflau in proprietatea firmei italiene care le avea arendate fostilor proprietari si care aveau cereri de subventie la APIA. Ma refer la fostii proprietari care si-au insusit drepturi de mostenire sau folosinta in mod ilicit.

APIA trebuie sa sesizeze de indata DNA, in aceasta privinta, directia antifrauda fiind omoloaga OLAF( Biroul European de Lupta Antifrauda- birou care ancheteaza plati obtinute ilegal din fonduri europene si bugetul national). Odata declansata ancheta, se va constata ca s-au obtinut ilegal suprafetele, exact cum spune si raportul regimului Ponta. In sprijinul anchetei vin si manifestarile suspecte de a bloca cercetarea comisiei parlamentare Nana, prin refuzul de prezentare la audieri a intermediarilor regimului Basescu: Adrian Radulescu, reprezentantii firmei italiene si o parte dintre cei aflati in primaria Nana, implicati in retrocedari, identficari sau vanzari de terenuri.

Acest comportament a fost sustinut de presedinte prin diverse declaratii, motiv pentru care anchetatorii pot extinde cercetarea si pentru favorizarea infractorului.

APIA, in aceasta situatie, trebuie sa emita rapoarte de constatare a debitelor si sa recupereze imediat sumele obtinute de asa-zisii arendasi, din bugetele comunitare si cel national, altfel, OLAF se va sesiza din oficiu sau va declansa o ancheta la sesizarea oricarui cetatean din aceasta tara.

Intamplator sau nu, parcela de aprox. 300 ha se afla in perimetrul concesionat de la ANRM(Agentia Nationala pentru Resurse Minerale) de catre firma petroliera Universal Premium SA.


No Comments on “NANA, localitate de frontiera”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>