carnedetun

Achim Irimescu, ministrul MADR și protejatul lui Dacian Cioloş, e pe cale de a număra treptele la DNA.

Nu de alta dar noi românii nu mai avem chef să plătim sancțiunile aplicate României de către Comisia Europeană pentru nerespectarea legislației europene și naționale, din cauza unor personaje care se joacă de-a subvenția cu pogoanele și animalele noastre.

Pentru a debloca plățile pentru animale la APIA, plăți semnificative pentru toți fermierii deținători de animale din România, Achim Irimescu le-a promis crescătorilor de bovine că va da ordin la APIA pentru a se elimina din baza de date filtrul trasabilităţii animalelor.

Fermierii au insistat pentru eliminarea acestui filtru, care îi blochează la plata subvenției, nu din vina lor ci din vina medicilor veterinari care au șters din baza de date a ANSVSA animalele vândute sau sacrificate.

Astfel, când baza de date a APIA confruntă prin încrucişare baza de date a animalelor deținută de ANSVSA(agenții aflate în subordinea MADR), datele istorice ale animalelor vândute sau sacrificate, date de referință pentru plăți, nu mai apar când se face filtrarea datelor, blocând astfel fermierii la plată.
Fermierii, atunci când au vândut sau sacrificat animalele au anunțat medicii veterinari. Aceștia au înregistrat mișcarea animalelor după care au șters datele istorice.

Cazul este penal și responsabilitatea pică în sarcina medicilor veterinari și ANSVSA pentru eliminarea istoricului animalelor, punând în pericol siguranța alimentară a populației, nerespectând regulamentele europene și naționale privind trasabilitatea animalelor.

Trasabilitatea este ‘capacitatea de a depista și urmări anumite produse alimentare sau un animal de la care se obțin produse alimentare, pe parcursul tuturor etapelor de producție, prelucrare și distributie’.

Nerespectarea acestui concept pune în pericol siguranța alimentară a cetățenilor și contravine regulamentelor europene:
– nr. 178/2002/CE de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranță Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare;
– nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare;
– nr. 853/2004/CE de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală;
– nr. 854/2004/CE de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman;
– nr. 882/2004/CE privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislația privind hrană pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate animală și de bunăstare a animalelor;
– nr. 1760/2000 de stabilire a unui sistem de identificare și înregistrare a bovinelor și privind etichetarea cărnii de vită și mânzat și a produselor din carne de vită și mânzat,
– propriilor ordine emise de către ANSVSA.

La această ilegalitate participă APIA prin acceptarea tacită a eliminării filtrului trasabilităţii și SIVECO prin modificarea modulului de plăți pentru animale.

Deja s-a stabilit modul în care funcționarul APIA va justifica eroarea care blochează plata:’animal existent la data de referinţă’.

Menționez că fiecare funcționar se va face vinovat făcând o plată nejustificată prin acceptarea sintagmei ‘animal existent la data de referinţă’, când de fapt animalul nu există în baza de date ANSVSA.

Auditul extern care va constata o asemenea plată nejustificată va face un raport care va fi urmat de sancțiuni de recuperare a sumelor aplicate fermierilor și statului român, sancțiuni pe care le vom plăți cu toții.

Până se vor trezi auditul intern al APIA, cel de la MADR și Curtea de Conturi, DNA ar putea servi puțină cărniță. De tun.


One Comment on “Irimescu, APIA și Siveco, carne de tun pentru DNA”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Dan MIHAILA says:

    Pai vedeti, poate d’aia a plecat si Merca si apoi si Faur! Baieti buni, dar n-au vrut sa semneze…

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>