argentina intalnire pa_la_rie palarie

Plimbările miniștrilor pe banii bietului nostru stat, par a fi fără sfârșit. Achim Irimescu, demn urmaș a lui Daniel Constantin, a început și el promenadele fără număr la expoziții agricole de pe mapamond.

Fără să respecte tradiția românească, Irimescu a făcut cu capul gol o vizită în Argentina în perioada 27-30 iulie 2016, înainte de 15 august când se sărbătorește Sfântă Mărie.

După 15 august, vremea se răcește, urmând să schimbi pălăria cu căciula, conform zicalei.

La întâlnirea de la ministerul de resort din Argentina, Irimescu a fost însoțit de Radu Roatiş Chețan, președinte al Autoritătii Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, și Ionuț Paul Petrescu, director de cabinet al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Comunicatul MADR prezintă astfel delegaţia, la care e ataşată o singură poză.

Numai că, Ministerul Agroindustriei din Republica Argentina prezintă delegația diferit iar presa argentiniană ataşează şi alte poze:’ Ministrul român a fost însoțit de directorul de cabinet, Ionuț Petrescu, Radu Chețan, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor România (ANSVSA), Carmen Podgoreanu, ambasadorul României în Argentina și Andrada Bâdârâc-Berezintu, consul al României în Argentina.’

D-na cu pălărie roşie, este soția fostului deputat PSD, Radu Podgoreanu. Ultima funcție ocupată de acesta, înainte de a veni la MAE, a fost aceea de administrator al firmei Suberek &Bretzel SRL. Fiul celor doi este consilierul lui Cătălin Ivan, europarlamentar PSD.

Diplomația românească împânzită de neveste, soți, amante, rude și copii, care se schimbă la fiecare alegeri parlamentare, întregeşte imaginea unei Românii instabile din toate punctele de vedere.

Irimescu a gândit fără pălărie în cazul unui eşec al întâlnirii, evitând discret în comunicatul MADR să pomenească de escorta de partid din delegația sa.

Puțin i-a păsat de fermierii aflați în dificultate din cauza intemperiilor naturii, lipsei subvențiilor sau grevei foamei a unora dintre ei, din fața MADR.

În loc să-și fi trimis un secretar de stat cu o echipă specializată și să fi stat în coasta agențiilor din subordine pentru a accelera plata subvențiilor sau accesarea de proiecte noi din noul PNDR, a preferat să mergă să admire genetica animalelor din rasele Brangus și Hereford și să le spună argentinienilor că vita argentiniană este cunoscută românilor. Cunoscută dar nu şi pe mesele lor, am zice noi.

Vizita în Argentina a fost mai degrabă o mișcare politică dictată de la Bruxelles, comunicatul ministerului de resort argentinian exprimând acest raționament: ‘Argentina urmăreşte să consolideze modelul său de producție pe piața europeană, să continue să consolideze relațiile internaționale, ministrul Industriei Agro, Ricardo Buryaile, și cabinetul său, a primit pe șeful Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale din România, Achim Irimescu, cu care a făcut turul Expoziției rurale.’

Dacă după 15 august Irimescu își va pune căciulă, înseamnă că vizita cu capul gol în Argentina va avea efect și putem face ceva în pălărie.


No Comments on “După Sfântă Mărie, faci ceva în pălărie!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>