Principiile teledetectieiPlățile pentru cererile de sprijin pe 2015 nu au fost finalizate. Funcționarii APIA trebuie să finalizeze aceste plăți concomitent cu prelucrarea cererilor de subvenție pe 2016.

În acest sens, agenția caută un prestator pentru a-i face serviciile de teledetecție pentru anul 2016. După cum sună anunțul de pe e-licitație.ro, la capitolul cerințe, ‘dovada că în ultimii 3 ani au fost prestate servicii similare cu cele care fac obiectul prezentului contract’, nu mai încape nicio îndoială că firma Gauss SRL din Timișoara, abonata la banul statului precum Siveco și Teamnet, va câștiga și de data aceasta contractul cu APIA, în valoare de 8.847.650 RON, fără TVA.

Spre deosebire de alți ani, România are alocată o cotă de imagini de cca 30.000 km2, distribuită în 20 de zone, fiecare zonă acoperind o suprafață de imagine de 1.500km2.

Sub aceste zone se estimează că vor putea fi controlați prin teledetecție un număr maxim de 85.000 de fermieri.

Ei vor fi împărțiți în două loturi:

-lotul 1 cu județele aferente MM, BN, SM, SJ, BH, CJ; MS, AB, SB, HD, AR, TM, CS, VL, AG, OT, TR, DJ și MH, și vor viza dosare de sprijin pentru parcele situate aproximativ în jumătatea de Vest a țării.

-lotul 2 cu județele aferente BT, SV, ÎS, VS, HR, BV, CV, BC, VN, GL, BR, BZ, CL, ÎL, CT, PH, DB, IF, GR, TR și AG, și vor viza dosare de sprijin pentru parcelele care sunt situate aproximativ în jumătatea de EST a țării.

În rest, rămâne cum am stabilit. APIA se prezintă aproape la toate licitațiile cu persone suspectate de corupție. Persoanele care dețin funcții de decizie în ceea ce privește organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire a acestui contract de teledetecție, sunt: Horumba Nicolae, Kmen Paul Eduard, Birca Constantin, Kerekes Melinda Klara, Gavrilă Cristina, Radu Gheorghe, Croitoriu Patrice-Cristian, Fotache Georgiană, Frunză Florin, Demian Adina Raluca, Dobre Mihai Constantin, Mihaila Dumitra, Deaconu Elena, Hiru Adrian Constantin, Pandaru Elena Roxana, Marinescu Mihaela , Zaharescu Petre, Stănescu Mihaela.

Despre Melinda Kerekes, fost director general adjunct al APIA, actualmente director al Direcției economice a APIA, știm că în data de 6 octombrie 2015, a fost retinută pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție în formă agravată și continuată și instigare la spălarea banilor.

Horumba, Kmen și Birca sunt directori numiți de Irimescu, pentru că fostă conducere, APIA în frunte cu directorul general Dorel Gheorghe Benu, a fost decapitată de către DNA.

În acest provizorat de la APIA, la care se adaugă minciunile lui Horumba, Irimescu și Ciolos privind data de finalizare a plăților pe 2015, nu mai miră pe nimeni neîncrederea fermierilor în funcționarii agenției și ministerului sau în ceea ce privește modul cum sunt controlați clasic sau prin teledetecție, despăgubiți sau plătiți.

E bine de ştiut faptul că toţi fermierii care în 2016 se vor afla în control prin teledetecţie, vor fi ultimii la plată, aşa cum s-a întâmplat şi în anul de cerere 2015.

Nu trebuie să disperaţi, dacă v-aţi identificat corect parcela şi cultura. Trebuie să vă chibzuiţi mai bine banii primiti pe cererea din 2015, astfel încât, să vă ajungă pentru însămânţările din primăvara lui 2017 şi pană la data la care veţi încasa subvenţia pe 2016.


No Comments on “Controlul prin teledetecție a cererilor de sprijin pentru 2016”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>