Foto Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Municipiul Deva, ca mai toate ‘muncipilii’ din țară, nu mai știe ce să facă și cum să atragă cât mai mulți turişti. Noua fântână cântătoare din centrul orasului, bucură deocamdată locatarii din zonă dar și pe părinții ieşiţi cu copiii la soare, admirând banala țâșnitoare cu apă.

Cetatea Devei este fanionul, majoritatea turiștilor vizitând acest obiectiv și mai puțin centrul vechi sau nou al orașului.

Adrian Năstase, presat cândva de cei care îi numărau casele, s-a enervat pe aceştia în momentul în care au vrut să-i numere găinile din ferma de la Cornu, sugerând curioșilor că ar fi mai bine să-i numere ouăle.

Sugestia a căpătat o conotație sexuală și ar putea fi folosită chiar de către deveni, în ajunul Sărbătorii de Paște.

Fără să publice nimic pe propriul site, într-o totală lipsă de transparență, municipalitatea Devei a achiziţionat ornamente pentru Sărbătorile Pascale, cam aceleasi achiziţionate de primariţa Capitalei, în valoare de 82.353 RON, adică 18.133,0368 EURO în doar două minute. Data de inițiere a fost 6.04.2017 ora 15.16 și atribuirea la data 6.04.2017 ora 15.18

SE VOR EXECUTA DOUA OUA cu diametru, 200 inaltime X 150 latime realizate din fibra de stricla pe suport metalic cu forma in stil FABERGE. Imaginea cetatii va fi pictata pe ou.
Iepuras de paste in trasura trasa de o gaina (butaforie)
SE VA EXUCUTA UN IEPURE DE PASTE SCULPTAT, CU DIAMETRU DE 170X80, GAINA VA FI SCULPTATA, DIAMETRU 150 latime X 190 inaltime X 220 lungime, Iepurele va fi plasat intr-o caruta plina cu 12 oua avand diametrul de 45 lungime x 28 latime.
Personajele vor fi pictate cu rezistenta la ploaie.
CUIB CU OUA
VA FI REALIZAT DIN NUIELE PE SUPORT DE LEMN SI METAL CU DIAMETRUL DE 300 X 300, IN CUIB VOR FI AMPLASATE 6 OUA CU DIAMETRUL DE 85 LUNGIME X 40 LATIME, PICTATE MANUAL CONFORM TRADITIILOR ROMANESTI.”

Oferta a fost strategic plasată și cu dedicație, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice(SEAP) în data de 30.03.2017 la ora 14.19 de un anume Verzescu Alexandru Toma-persoană fizică autorizată, din satul Mârşa, orașul Avrig și suna cam așa:

Creatie artistica – butaforie decor Paste
Decor 1: SE VOR EXECUTA DOUA OUA cu diametru, 200 inaltime X 150 latime realizate din fibra de stricla pe suport metalic cu forma in stil FABERGE. Imaginea cetatii va fi pictata pe ou.
Decor 2: Iepuras de paste in trasura trasa de o gaina (butaforie)
SE VA EXUCUTA UN IEPURE DE PASTE SCULPTAT, CU DIAMETRU DE 170X80, GAINA VA FI SCULPTATA, DIAMETRU 150 latime X 190 inaltime X 220 lungime, Iepurele va fi plasat intr-o caruta plina cu 12 oua avand diametrul de 45 lungime x 28 latime.
Personajele vor fi pictate cu rezistenta la ploaie.
DECOR 3: CUIB CU OUA
VA FI REALIZAT DIN NUIELE PE SUPORT DE LEMN SI METAL CU DIAMETRUL DE 300 X 300, IN CUIB VOR FI AMPLASATE 6 OUA CU DIAMETRUL DE 85 LUNGIME X 40 LATIME, PICTATE MANUAL CONFORM TRADITIILOR ROMANESTI.

Observați cam cine e la butoane în primărie și cât de bine cunoaște limba română, cerință pentru un funcționar public, dar și unitățile de măsură, preluând cuvânt cu cuvânt oferta lui Verzescu.

Dacă recent ne-am sesizat pentru lipsa de transparență la APIA Hunedoara, care, prin achiziţia făcută în valoare de aprox. 10.000 Euro, privind angajarea a opt persoane pentru trei luni de prestări servicii, ni s-a părut şi o măsură exagerată, atunci butaforia municipalităţii reprezintă o risipă flagrantă de bani publici.

După ce devenii vor admira creaţia artistică, aceasta se va depozita într-o magazie a primăriei, apoi va lua drumul spre deponeul public, loc urât mirositor, foarte disputat zilele acestea de către mai marii județului.

Nu ne rămâne decât să-i numărăm ouăle lui Mircia.

Și, zilele cât va mai sta la primărie.


No Comments on “De Paște, devenii pot număra ouăle lui Mircia”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>