Astăzi e mare serbare de Crăciun, la grădinița copilului meu.

Ţuţica, soția mea, m-a întrebat ce cadou să-i facem educatoarei Pleskoy, pentru că, vezi Doamne, și ceilalți părinți vor veni cu cadouri. I-am retezat-o scurt , spunându-i că o achitare pentru toate delapidările produse la grădiniță i-ar prinde cel mai bine.

Ţuţica are dreptate, în fond. La Grădi vor veni părinți sus-puși ai copilașilor. Nimic nu poate fi mai grozav decât să participi la o asemenea serbare cu oameni de vază. Vor veni părinți-deputați, părinți-senatori, părinți-ziariști, părinți intelectuali, părinți-anticorupție, părinți-artiști, părinți-medici, etc.

Din păcate, astăzi de dimineață am aflat că doctorul Boss, care avea în spital pe un perete întreg portretul lui Bombonel, nepotul Mătușii Tamara, a fost arestat tocmai pentru acest lucru.

Nu-i nimic. Mă încântă participarea altor părinți. Poate mă lipesc și eu la un job bun. Nu vreau să devin medic. A încercat Arvunel de la ‘Farmacia Inimii’ și a făcut infarct. Nu, nu vreau să mor !

Am lucrat până acum pentru Ceocolata. Ea plasa forță de muncă în străinătate, dar a săltat-o Portocală. A rămas săltată. Și la fel de exaltată. Și-a făcut din nou firmă, dar nu mai merg acolo.

În presa scrisă am lucrat. Ar fi minunat să mai lucrez, mai ales că mă întâlnesc cu Nașul. Ce bine că vine cu Pomădatu’, care e de la mine din oraș. Dacă nu vine cu prietena lui- celebra în pantofii ei de casă-, aș putea sta de vorbă cu el despre Munţii Apuseni, deși , mi se face oarecum greață pentru că și-a ras părul de pe mâini și de pe degete.

Dacă n-o să reușesc, atunci mă lipesc de părinții fondatori. Ce-ar fi să merg pe sticlă ?. Arăt foarte bine. De vorbit vorbesc mai greu, însă asta se va remedia atunci când voi câștiga 10.000 euro/luna, ca să-mi pun dantura. Da, va veni Varanu’cu Jana de la ‘In pruna presei’, la fel și cu Pastoru’, recent premiat. Și cu Tonomatu’. A..nu ! Cu Tonomatu’nu-mi face plăcere să mă întâlnesc. E alunecos. A lucrat la Dipdip, ăla gravat pe vitrina magazinului, dar mai ales că a făcut mecanica fluidelor cu Dragobete Gât-Scurt. Sau cu Julieta. Habar n-am !

Oricum o să mă consult cu prietenul meu Chichibun. E cel mai bun prieten al meu și locuim la același etaj. Îmi spunea că se spală pe dinţi chiar şi atunci când doarme. Ceea ce nu-i un lucru grav.

La etajul 22 , într-un bloc alăturat, stau părinții-intelectuali ai unor copilași de la Grădi. Aș putea să devin intelectual. No, hai la cenaclu ! mi-a zis într-o zi, pe stradă, unul dintre ei. Era însoțit de Minima Moralia, soția lui, o intelectuală rasată, dar cam păroasă. Ajuns acasă, dintr-o suflare am citit jumătate din Egipteanul. E ceva!

Nimic nu este pierdut atunci când crezi cu adevărat că poți deveni cineva. Ce-ar fi să țin aproape și cu ceilalți părinți sus-puşi ? Dacă într-o zi mă vor trece pe vreo listă pentru a fi și eu parte a Statului Paralelipipedic ? Știu că vor veni la serbare Genunche , Mitralieră și Șoferul , lângă care aș putea să mă așez. Ei sunt cei care fac și desfac toate ițele încâlcite ale puterii.

Îmi cunosc limitele, totuşi. Nici prin gând nu ar putea să-mi treacă, să mă așez lângă Pisicu’ , Marinaru’ sau Hitleristu’. Ei au gustat sau gustă din plăcerile și necazurile puterii și uite ce au ajuns.

Cel mai bine ar fi să mă fac expert judiciar. Mă așez lângă Bunăoară, care va face pe Moș Te’ndrum, și care va împărți daruri alese aduse de Prinurmare și Ciordache. Păi ce, Prinurmare nu și-a făcut fiul notar și peste noapte lector !? Eu nu aș putea, mâine, să fiu pe vreo listă și să mi se ceară expertiză ? Ba da !

E timpul să mă pregătesc de serbare. Ma duc să mă spăl pe dinţi.

Cucuveaua Mov, prietenă cu mine și cu Ţuţica pe Gmail, Facebook, WhatsApp, Yahoo, Twitter și mobil, m-a sunat spunându-mi că trece să ne ia . E o simpatică. De multe ori glumește și ne spune cât de mult ne iubește. Ar face orice pentru noi, draga de ea. E în stare să treacă și prin ușă, doar să ne salute.

Nuştiu cum o să fie această zi grea, dar sper să #Rezist .


No Comments on “Poamele de Crăciun”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>