Siveco a dat in judecata APIA pentru ca a fost exclusa de la licitatia de peste 21 milioane de euro pentru dezvoltarea si mentenanta sistemului IT destinat platilor catre fermieri, in dosarul nr. 44202/3/2017 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. Data sedintei a fost stabilita pe 30.07.2018.

Intre timp si cam pe sest, Apia a atribuit fara licitatie firmei Siveco un contract de 5,1 milioane de lei pentru, ce credeti, mentenanta sistemului IT destinat platilor catre fermieri.

Cum ar veni, reclamantul primeste bani de la parat. DNA ar trebui sa se sesizeze din oficiu verificand ‘urgenta’ invocata de Apia in privinta atribuirii fara licitatie a contractului de 5,1 milioane de lei catre Siveco, pe baza noii legi a achizitiilor publice.

Un alt aspect de care ar trebui sa tina cont este faptul ca Siveco a fost inlaturata de Apia, la licitatia de peste 21 milioane de euro, fiind amendata de catre Consiliul Concurentei pentru trucarea unei licitatii similare organizate in 2008 de Apia.

In 2008, pe vremea ministeriatului lui Dacian Ciolos, Apia manifesta aceeasi ‘ dragoste’ fata de Siveco atribuindu-i prin licitatie un contract imens, dovedit apoi de Consiliul Concurentei drept trucat, invocand, la fel, posibilitatea pierderii acreditarii agentiei de catre Comisia Europeana.

Pe banii statului si sub protectia legilor date cu dedicatie, se poate face orice. Apia a devenit, pare-se, etern captiva unei firme presarata de baieti cu ochii albastri. Siveco a subcontractat mereu lucrarile unei alte firme de casa aflata in conglomeratul Teamnet, a lui Sebastian Ghita.

De ce nu a atribuit Apia contractul de mentenanta, direct si fara licitatie, unei firme cu care Siveco a lucrat in trecut, pentru a evita conflictul in contencios administrativ aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti?

Pentru ca softul, probabil, are vulnerabilitati care pot fi depanate doar de catre Siveco.

Din punct de vedere etic, noua relatie Siveco-Apia pare nefiresca.

Ar fi normal ca eu, reclamant, in procesul de destituire cu Apia, proces aflat pe rolul instantei CEDO, sa fiu reincadrat maine de catre agentie si sa mi se dea toate drepturile inapoi?

Poate ar fi ‘etic’ doar daca mi-as pune lentile de contact si as avea ‘urechile lui Melescanu’.

.


0 comentarii la “Reclamanta Siveco primeste bani de la parata APIA”
Comentariul tau