In goana dupa senzational, de la o vreme, Tolontan se pricepe la concentratiile cuprifere si la porci.

Nu contest faptul ca unele dintre anchete au fost bine documentate de-a lungul timpului. Pe ultima suta de metri, pe cand scria la grupul Intact, s-a bagat in seama, aplecand urechea unui cotidian online din jud. Alba, atacand cea mai profitabila firma de stat, Cuprumin SA. Drept urmare, s-a ales cu un dosar in instanta, proces intentat de castigatorul chinez al licitatiei de la Cuprumin, iar publicatia online din Alba, cu alt proces intentat de firma de stat, in care i se cer daune morale de 100.000 lei.

Cu un titlu pompos, ‘Baiatul lui Dragnea scapa de 10.000 de porci inainte de molima!’, Tolontan, tare la aritmetica, ajunge la aceasta suma dupa ce face scaderea din 13.585 de porci cat ar fi avut ferma lui Dragnea Jr. in 2017.

Nimic mai fals decat aceste aberatii, care rezulta ‘din datele oficiale ale ANSVSA, aflate in posesia Libertatii’.
Tabelul este pentru prosti si reprezinta, cica, ‘Document oficial ANSVSA intrat în posesia Libertatea care arata efectivele de porci din iulie 2017’.

Dupa cum observati, efectivul de 13.585 de porci exista la data de 10.11.2010, nicidecum in iulie 2017.

Tolontan crede ca in tara asta se abatorizeaza animale, de catre firmele de profil, dupa bunul plac , iar miscarea animalelor este fara nicio noima.

ANSVSA este o agentie care lucreaza in coordonare cu APIA, in conformitate cu reglementarile europene si nationale. Apia nu poate face nicio plata pentru bunastarea animalelor, in cazul de fata porci si pasari sau plata pentru bovine, fara confirmarea ANSVSA. In fond, cererea unica de plata la APIA contine plata pe suprafata si plata pentru animale.

Faptul ca ANSVSA, uneori, este asimilata cu o agentie ‘stat in stat’, in care s-ar scapa de sub control intreaga evidenta si miscare a animalelor,controalele periodice la fata locului, etc., contrar reglementarilor europene, responsabilitatea ar fi a MADR si a guvernului, nu a Apia.

Daca lucrurile ar sta asa, inseamna ca cineva din ANSVSA a dorit din timp ca pesta porcina sa invadeze fermele de porcine, pentru ca cei de la Comisia Europeana sa le taie fermierilor banii europeni pentru bunastarea animalelor. Nu cred intr-un asemenea scenariu.

Revenind, Ferma Salcia a declarat la Apia, astfel: 2015-16.453 de porci in data de 15.06.2015, 2016-12.350 de porci in data de 14.04.2016, 2017-4.336 de porci in data de 24.04.2017, iar in 2018 nu a mai facut nicio solicitare. Repet, cererea de subventie pentru porci se concretizeaza in plati, exclusiv pentru imbunatatirea conditiilor din ferme, prin asa-numitele plati pentru bunastarea animalelor.

O alta aberatia a lui Tolontan este prezentarea datelor financiare ale fermei lui Dragnea, citand un site de pe net. In loc sa intre pe site-ul Ministerului de Finante, el prezinta eronat datele financiare pe 2017. Datele reale arata astfel:

Ancheta care deformeaza adevarul, in cazul porcilor lui Dragnea, in plin scandal cu pesta porcina, ar putea sa-i aduca lui Tolontan privarea de ‘libertatea’.


0 comentarii la “Libertatea porcilor lui Tolontan”
Comentariul tau