Noua echipa de la MADR condusa de Daniel Constantin, vine sa intareasca mai degraba mafia terenurilor constituita la nivelul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).
Daca pana la infiintarea APIA, majoritatea angajatilor acestei agentii erau fosti lucratori in agricultura, imediat dupa angajarile politice PNL-PD din 2006, aproape toti au devenit ca prin minune mari latifundiari.
Fara nicio jena, unii dintre sefii acestei agentii incalca art. 292 din Codul penal privind falsul in declaratii.
Noul director general al APIA este Dorel Benu, fost coleg de facultate cu Achim Irimescu, secretar de stat la MADR. El declara in declaratia de interese ca este actionar intr-o firma, fara sa declare veniturile provenite din calitatea de actionar. Discret, Benu isi adauga la comertul cu ‘ridicata si impinsa’ si repararea de calculatoare, ca deh, poate se cere  ceva de lucru prin centrele judetene ale APIA. Directorul general face parte, bineinteles, conform legii, din toate comisiile de licitatii. APIA iti da nu numai sfanta subventie ci iti ofera si contracte generoase daca esti aproape de banul public, si cat mai departe de ochiul indiscret al presei.
Dorel Benu il inlocuieste pe Florin Faur, adus de  Tabara de la APIA Timis. Revista Profitul Agricol spune ca Florin Faur s-ar intoarce in fotoliul de dir. exec. la APIA Timis.
Amintim celui care se ocupa de cele doua agentii, Achim Irimescu, ca dupa numirea temporara, Florin Faur si-a organizat concurs pentru ocuparea functiei de director general al APIA, iar schimbarea si mutarea lui la APIA Timis sunt ilegale. Doar modificarea legii functionarului public le da dreptul celor de la MADR sa faca schimbari majore in APIA.
Sa vedem alt mare smecher care se ascunde dupa fusta scurta a agentiei. El se numeste Nicolae Sterghiu, dir. gen. adj. al APIA, care, de asemenea, in declaratia de interese incalca art. 292 din Codul penal privind falsul in declaratii, spunand ca sotia este angajata la o firma, fara sa aminteasca faptul ca, firma are ca actionar unic tot pe sotia lui, evitand sa declare si veniturile din calitatea de actionar. Fiica lui Sterghiu a fost ani de zile sefa serviciului Control pe teren din cadrul Centrului judetean al APIA Constanta, aceasta incompatibilitate crasa nefiind sanctionata de nicio institutie din tara.
Al treilea smecher care se ascunde de lege este actualul dir. exec. al APIA Cluj, Gheorghe Serban, care nu si-a declarat niciodata sursa si veniturile sotiei, unic actionar in firma de familie SC Agromed Impex Srl. Agentia Nationala de Integritate sesizata in privinta incalcarii art. 292 din Codul penal privind falsul in declaratii se face ca ploua de mai bine de un an de zile in privinta lui Gheorghe Serban..
Cazurile de incalcari flagrate ale legii nu fac decat sa sporeasca zestrea de hectare ale celor care pana mai ieri controlau ilegal baza de date a APIA de acasa si isi faceau linistiti socotelile si planurile pentru a arenda terenurile ramase nedeclarate de catre fermieri.
Intr-un alt material ne vom ocupa de tezele de doctorat ale ‘specialistilor’ din agricultura, teze care frizeaza penalul in majoritatea cazurilor, lucrarile ‘stiintifice’ fiind realizate de catre oameni care nu stiu bine sa vorbeasca si sa scrie romaneste.

No Comments on “APIA si mafia terenurilor”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. nelu says:

  am scapat. pot spune ca suntem liberi.

  1. Antoniu says:

   @nelu-Bravooo!

 2. Ruxandra I. says:

  deja ma scarbesc treburile facute de portocalii! 🙁

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>