Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în baza Regulamentului CE 776/2012, începând cu 16 octombrie, va autoriza la plată avansul către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS 2012. De acest avans vor beneficia toţi fermierii pentru care s-a finalizat verificarea condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.
Plăţile în cadrul campaniei SAPS 2012, se vor face la cursul de schimb de 4,5383 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 28 septembrie 2012 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr.294/1 din 29 septembrie 2012.
Menţionăm că pentru campaniei SAPS 2012, România beneficiază de o alocaţie financiară de 1.043.001.000 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

sursa: APIA


412 Comments on “APIA va face plata in avans incepand cu 16 oct. 2012”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. malinchi marius says:

  va rog frumos stie cineva cind se da suventia la ovine si caprine pe 2013 va multumesc

 2. adrian-ciprian says:

  buna seara,vroiam sa va rog sa imi spuneti ce informatii aveti despre pachetul 7 ,de agromediu! Multumesc!!!

 3. Danyel says:

  Eu am sunat la apia Bucuresti si au spus ca au dat banii celor care au depus dosarele pana la inceputul lunii iunie 2012-prima transa,a doua transa spera sa se dea pina la inceputul lunii iunie 2013.

 4. geta says:

  A primit cineva bani de bovine ca ziceau ca pe 2 aprilie incep platile.Din nou numai minciuni?….

 5. cosmin says:

  buna ziua ! stiti careva cand se baga subventia dupa caprine si ovine?

 6. MIHAI says:

  Buna ziua !

  Va rog sa imi spuneti cum pot obtine, si cine poate obtine, un desfasurator legat de platile care sau facut pentru anul 2012 pentru terenuri.
  Mentionez ca titularul ,care era socrul meu, a decedat anul trecut si nu am o situatie exacta a banilor care au fost virati. poate ma puteti ajuta cu un raspuns pe email.
  Multumesc,

 7. Romanu says:

  Aveti idee cand se baga si ultima transa ? vreo vorba ceva ? cumva pe undeva ?

 8. alin says:

  Buna ziua! Va rog frumos daca imi puteti spune daca a luat cineva subventia la animale pe anul 2012?Ca pe site-ul lor au un comunicat de presa ca se dau subventiile de pe 15 martie si au trecut 2 saptamani si nu am luat nimica.

 9. florin says:

  biserica nu are act depus la primarie pt suprafata respectiva….terenul ii obtinut prin donatie si actele pe teren nu is facute….pt ca nu numai prin instanta se poate! la biserica platesc o suma modica,pe asa numita cotizatie,nu ii trecut nici o suprafata nimic, doar cotizatie 50 de lei,ca sa nu fie gratis!ca am vb sa facem un contract de arenda, dar o spus ca are face dar nu se poate ca nu are acte pe teren! si deia ma interesa, ce solutie ar fi la primarie sa trec terenul in registru agricol,cum ca eu il folosesc! si banuiesc ca dupa aceea cu adeverinta de la ei pot depun si la apia restul de acte.

  1. Antoniu says:

   @florin-doar biserica poate declara la primarie terenul, facand dovada actului de donatie. Odata inregistrata, va plati impozitul automat. Dupa aceasta actiune, puteti sa faceti contractul de arenda si toate demersurile de care va spuneam.

 10. florin says:

  ma intereseaz, daca eu pana acuma nu am depus nici o declaratie sau ceva pt subventiea,pt suprafata,dar am vreo 5 ha de pasune pa care o intretin,pasc vacile si o cosesc dupa aceea,in zona defavorizata,de mai bine de 15 ani,dar nu am nici un act pe respectivul teren. se poate face ceva ca sa ma inregistrez la primarie cu suprafata si sa iau subventie? nimeni nu a cerut pana acuma pe suprafata respectiva subventie.terenul este a unei biserici, iar eu la biserica platesc o contributie,cu chitanta, pt acel teren care il folosesc!nici biserica nu are acte pe terenul respectiv! ce as putea face? multumesc!

  1. Antoniu says:

   @florin-biserica plateste la primarie un impozit pe terenul pe care spune ca il are in proprietate. Daca nu este in proprietate, va incaseaza ilegal contributia. Daca este in proprietate, puteti face un contract de arenda cu biserica, apoi contractul sa-l inregistrati la primarie. Cu contractul, adeverinta de la primarie, copie a BI si un extras de cont bancar, va puteti declara suprafata in arenda si animalele la APIA pentru a obtine subventii.

 11. Danyel says:

  As vrea sa stiu daca la Vrancea s-a dat subventia la animale ?

  1. Antoniu says:

   @Danyel-un simplu tel. la oricare din centrele Apia de aici, va va da raspunsul la intrebare. In mod sigur ca da, si cei din Vrancea beneficiaza de aceleasi subventii.

 12. AGY says:

  Ok Multumesc mult.Am inteles ca ests imprtant ca suprafata declarata din interiorul BF sa fie egala cu suprafata din adeverinta de la primarie ca suprafete utilizate(suprafetle in proprietate fiin mai mari), chiar daca e diferita de cea din 2012

 13. AGY says:

  Iam intrebat de zona de interes ecologic si mi-au dat dor o hartie sa semnez pe care am bifat pasune.Am inteles ca aceasta va fi din 2014.

  1. Antoniu says:

   @AGY-nu uitati ca trebuie sa delimitati zonele si in IPA Online. Aceste suprafete nu vor fi platite. Ceea ce fac cei de la Apia acum cu zona de interes ecologic este ilegal atata timp cat reglementarile comunitare pt 2014-2020 nu sunt aprobate. Daca ordinul este legal si obligatoriu pentru fermieri in desemnarea zonelor de interes ecologic, aici in RO, atunci Apia trebuia sa accepte pe 2013 si clauza de revizuire, ceea ce miseleste n-o face.!

 14. AGY says:

  59 ha

 15. AGY says:

  Nu este electronic nimic . Am la primarie in total 68 ha in diferite BF dar doar 48 ha sunt in interiorul BF, restul fiid teren impadurit, palcuri pomi sau raturi.

  1. Antoniu says:

   @AGY-si pe digitizat in 2012 cat aveti?

   1. Antoniu says:

    @AGY-din 59 ha pana la valoarea reala, digitizati ca zona de interes ecologic.

 16. AGY says:

  completare. In 2012 am declarat si intretinut sauprafata dinCF , cea mare, dar acum am observat ca de fapt am curatat sipamantul altuia ( diferenta dintr cf si cadastru)asa ca dorin sa in declar anul acesta Agromediu asta vara l-am identificat exact si unele parcele sunt mai mici decat in Cf iar altele sunt mai mari.

  1. Antoniu says:

   @AGY-suprafata din CF trebuie sa fie identica cu cea de la Cadastru. Cu ce suprafata sunteti trecuta in Registrul Agricol al primariei?. Daca suprafata de la Cadastru o aveti sub format unor fisiere electronice(.dwg,.shp) le puteti transfera in IPA Online si dupa ele sa digitizati corect in 2013.

 17. AGY says:

  Revin.In cf este mai mare iar in cadastru si in ralitate este mai mica.La primarie desigur ca m-au inregistrat cu suprfata din CF . Ce-i de facut?Oricum suprafata totala de la Primarie din Reg Agricol este mai mare deorece circa 50% din suprafata a devenit teren impadurit datorita ne utilizarii timp de mai multe decenii a terenurilor. Mentionez ca terenurile se afla in zona necooperativizata ,iar ultimul cadastru valabil este cel din 1910.

 18. AGY says:

  Buna ziua,
  Am si eu o mica neantelegere si va rog sa ma ajutati.
  Anul tercut am declarat o suprafta de 16 ha la plata directa (saps).Anul acesta sunt nevoita sa reduc suprafata declarata deoarece suprafta din CF este mai mare decat cea din teren .Sunt penalizabila pt asta?Din cate am citit , daca declar doar plata directa(saps)nu sunt obligata sa declar in fiecare an exacat aceasi suprafata, la unele pot renunta .
  Cu multumiri

  1. Antoniu says:

   @AGY-ati aplicat doar SAPS fara sa solicitati o plata in plus, PNDC, agromediu sau zona defavorizata. Intrati pe IPA Online si bifati Controale pe teren 2012 si vedeti daca ati avut control sau nu la SAPS si GAEC. Daca nu ati avut, atunci anul acesta puteti sa declarati mai putin deoarece in CF este mai mica suprafata decat pe teren, si nu cum ati afirmat ca este mai mare. Aveti obligatia, daca este mai mare, sa declarati intreaga suprafata, deoarece baza de date de la primarie va fi interogata de Apia in controalele incrucisate pe care le va face, iar nedeclararea intregii suprafete, se va sanctiona cu formularul S2. La declaratia din 2013 sa explicati in scris, cu nr. de inregistrare, faptele descrise aici, apoi le anexati la dosar.

 19. adrian-ciprian says:

  da…,dar asta e o chestie care dureaza…

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-exista o decizie de plata si exista si banii aferenti. Numai ca, de anul acesta Min Finantelor Publice obliga Apia sa faca plati in doua transe asa cum se stipuleaza in regulamentul european de aici , Art. 29, pct 2:’Plăţile se fac în cel mult două rate pe an, în cursul perioadei care începe la data de 1
   decembrie şi se încheie la data de 30 iunie a anului calendaristic următor.’. Cum decizia niciodata nu a respectat acest punct, legal exista aceasta portita de a-ti cere dreptul ca intreaga suma sa-ti fie livrata. Pana la a doua transa, exista suspiciunea ca ministerul sau alta entitate sa se ‘joace’ de-a dobanda cu banii tai. Nu?

 20. adrian-ciprian says:

  buna seara,
  In cursul zilei de ieri s-au virat cei 32 de euro de la guver…,dar restu??Chiar asa de prosti suntem …,sa nu ne dam seama ca este doar un praf in ochi…,ca sa ne inchida gura…,iar o masura de tot rahatu…,noi avem nevoie de bani nu de marunti…,bani care cad pe sub ciur…,E O MARE BATAIE DE JOC…!!!Eu am primit 350 de milioane din 3 miliarde e normal asa…,sa primesc doar 12% din intreaga valoare…,am pe birou decizia de plata cu 130000 de ron…,fara paketu 7…,ce ma sfatuiti s afac…,decizi este iesita cu 12.02.2013…,ce este de facut?
  Multumesc,
  Astept raspuns,

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-aveti ‘cu drept de contestatie in 30 de zile de la data primirii deciziei'(nu a emiterii deciziei!)? Daca da, atunci maine faceti o contestatie la Apia pentru neplata conform deciziei. Apoi, cu raspunsul lor puteti merge in instanta.

 21. adrian-ciprian says:

  Buna seara,
  Domnule Antoniu,aveti ceva noutati vis a vis de subventiile noastre?
  In afara de comunicatele de pe site-rile apia si madr,care sunt numai baliverne.
  Ma refer la niste informatii pe surse…,sau nu stiu….,c sa mai zic…,ca nenorocitii astia ne omoara cu zile…

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-cititi aici(cam spre final) ce a zis ponta astazi la guvern.

 22. danyel says:

  Daca sunt pensionar si trebuie sa primesc subventia pe cap de animal, trebuie sa platesc cei 6,5 la suta din suma la sanatate?

  1. Antoniu says:

   @danyel- depinde ce pensie aveti. Toate detaliile le gasiti la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sectiune pensionari, aici

 23. Mihaela says:

  Va multumesc ,dar nu stim exact cat .

  1. Antoniu says:

   @Mihaela-o simpla lecturare a blogului meu v-ar fi dar raspunsul. Vedeti aici.

 24. Mihaela says:

  Buna ziua!mai avem mult de asteptat subventia?

  1. Antoniu says:

   @Mihaela-nu!

 25. gabriela says:

  nu miati raspuns se vor da subventia la caprine de la 1 martie va rog datimi un raspuns ca avem nevoie de bani sa luam mincare la animale va multumesc.

  1. Antoniu says:

   @gabriela- iata ce spune Daniel Constantin pentru Profitul Agricol: “Platile complementare in sectorul zootehnic sunt mai mari. Cresterea fata de anul trecut se datoreaza majorarii sprijinului pe cap de bovina, de la 410 lei la 500 lei in 2013. Iar in lunile martie-aprilie trebuie sa platim acesti bani catre fermieri. Au fost cresteri si catre sectorul de ovine, de la 39 la 40,8 lei/cap animal. Potrivit discutiilor cu crescatorii de ovine, ar mai fi fost nevoie de 60 milioane de lei pe care sa-i acordam la sprijinul cuplat de productie. Sper sa identificam acesti bani in buget la un moment dat, de la alte capitole bugetare. Nu este un angajament ferm, dar as vrea sa ne tinem si de aceasta promisiune”

 26. nitu florica says:

  eu am datorie la apia 11 ooo ron ptr o datorie la stat de 100 ron din 2007.ce se va intampla pana la urma?vom mai primi subventia ptr bovine in 2013?multumesc

  1. Antoniu says:

   @nitu florica-da, veti primi subventia pentru bovine in luna martie 2013.

 27. gabriela says:

  am inteles ca se va da subventia la ovine si caprine de la 1 martie asa este va multumesc

 28. subventie says:

  la vaslui nici in ziua de astazi nu a intrat un leu subventie.

 29. elena says:

  asociatia”cornatelul din deal ”com vorona jud botosani

 30. elena says:

  dl inginer ati primit datele pe care vi le-am trimis astept un raspuns

  1. Antoniu says:

   @elena-Nu, nu am primit nimic!

 31. luca says:

  Sunt din judetul Galati am pasune de la primarie si impozitul si chiria o platesc tot eu .Cum se calculeaza aceasta pasune in functie de ce?

  1. Antoniu says:

   @luca-primariile au tabele de conversie prin care calculeaza nr. UVM/ha. Din acest calcul rezulta si taxa de pasunat. Apoi nr. UVM(specific fiecarui animal) x cu taxa de pasunat x inflatia = val. in lei/ha/an, ceea ce reprezinta redeventa.

 32. danyel says:

  Bine ca au deblocat banii pentru posdru ,bani aruncati in vant,cu ce ne ajuta daca avem o diploma ?cine ne angajeaza?acesti bani daca se duceau in agricultura ajuta la a ridica PIB-ului ,anii din urma agricultura ne-a scos din criza .Credeti ca acesti gusati din minister au vreun interes?

  1. Antoniu says:

   @danyel-fiecare plan operational are o suma alocata de la comunitate, cu cofinantare de la bugetul statului, care trebuie consumata. La fel si pentru agricultura. Din pacate niciun sector nu a consumat sau cum se spune nu a ‘tras’ toti banii alocati, ba din cauza fraudelor, ba din lipsa cofinantarii. Una peste alta, continuam sa ne pierdem in amanunte, vesnic in repozitionari cand se ajunge la putere, neglijandu-se domenii majore ale existentei nostre, din punctul meu de vedere: agricultura, sanatatea si invatamantul.

 33. danyel says:

  Cand se dau subventiile la animale .

 34. elena says:

  o sa ancerc pe mes poate a fost o eroare raspundeti la mes multumesc

 35. elena says:

  va multumesc pt ajutor v-am trimis datele pe email astept raspuns de la d-voastra sincer eu cred ca nu am prea multe sanse puteti face d-voastra ceva?

  1. Antoniu says:

   @elena-nu am primit nimic. va rog sa trimiteti din nou.

 36. elena says:

  dlinginer la noi an comuna sa facut o asociatie coordonata de dl primar el taie si spanzura noua proprietarilor de ovine nea pus taxa de 3 lei pe cap de animal si tot ei iau si subventia pe pasune credeti ca e normal ce ar trebui sa facem astept raspuns va multumesc

  1. Antoniu says:

   @elena-anuntati de urgenta Directia Antifrauda, control intern si supracontrol din cadrul APIA pe adresa de aici. Daca raspunsul APIA va nemultumeste, cum e de asteptat, anuntati Departamentul de Lupta Antifrauda din subordinea lui Ponta. Raspunsul astora il cunosc, asa ca singura sansa este OLAF-ul(Biroul European de Lupta Antifrauda). Trimteti-mi pe antoniu_poienaru@yahoo.com numele asociatiei si numele comunei si numele bestiei.

 37. adrian-ciprian says:

  Dl Antoniu,aveti idee cum se calculeaza subventia pe islaz,la nivel de comuna sau nivel de fiecare sat in parte?
  Mai exact o comuna,are4 sate in componenta…,in 2 dintre ele exista atat bovine cat si ovine…,iar in celelalte 2 doar ovine…,asociatia de bovine poate beneficia de subventia de islaz si de pe celelate 2 comune unde locuitorii nu au bovine?
  Cum se poate solutiona aceasta problema?
  Multumesc,astept raspuns!!!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-la nivelul comunei se stabileste taxa de pasunat pe cap de animal. Modul de calcul difera de la o comuna la alta, multi functionari responsabili agricoli, calculand dupa bunul plac al primarilor, absolut aiurea si foarte aproape de zona penala. Ca sa va convingeti, faceti o cerere la primarie si solicitati in scris raspuns la modul cum s-a calculat taxa de pasunat si legislatia care a stat la baza stabilirii acestor sume. In lipsa raspunsului, scrieti ca va veti adresa, consiliului judetean, min. agric., Apia si/sau instantelor de judecata. Dupa aceasta actiune, daca veti avea curajul sa o faceti(de parca cine stie ce ‘ilegalitate’ ar fi!?) vom vorbi aici pe blog.:)
   Deci taxa de pasunat pe cap de bovina este valabila si pe pasunea din satul care are exclusiv ovine. Aceasta taxa inmultita cu inflatia, va da o taxa per ha, pe care o platesc toti cei care arendeaza terenurile primariilor si e stabilita prin hotarare a consiliului local.

 38. adrian-ciprian says:

  Buna seara,mai stie cineva ceva de subventiile noastre? multumesc,

 39. crysty says:

  spunetim va rog cand se baga subventiile la bovine

 40. adrian-ciprian says:

  Dl Antoniu vroiam sa va intreb cum se calculeaza viteii si miei pe U V M?Aveti idee?
  sau de unde ma pot edifica? Ca am facut o asociatie d ebovine si avem discutii cu cei de la ovine si caprine…,si nu sunt edificat in privinta asta.
  Multumesc,
  Astept raspuns,

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-imi pare rau pentru ceea ce vi se intampla. Am mai spus-o: mergeti si luati-va o copie a dosarului de plata. In 30 de zile daca nu va intra banii, faceti contestatie la decizia de plata(sunteti pe lista de plata inseamna ca aveti automat decizie). Apoi, raspunsul Apia se poate contesta in instanta daca banii la data respectiva nu se vor afla in cont iar banca va continua presiunile. Calculul UVM il gasiti aici la pag.16

 41. adrian-ciprian says:

  Buna ziua,scuzati-mi lipsa de activitate despre acest blog,dar chiar sunt foarte dezamgit de ceea ce se intampla.Banii nostri inca nu au sosit…,in schimb ne-au sosit notificarile de la fisc…,cu ce dari avem catre stat de achitat,si bineinteles cu popriri pe conturi pentru absolut tot….,eu am tva de recuperat 80.000 de lei…,iar impozit pe profit de plata 10.000. si nu ii pot compensa…,nu pot face nimic…,miar daca cer rambursare de tva…,imi vine control de la antifrauda de la Bucuresti…,oare e normal asa? nu cred…,totul e o magarie…,nu ma asteptam la asa ceva din partea lor…,eu inteleg ca sunt rate de platit l aF M I…,ca asa a gandit faimosul Guvern Boc…,dar nici acum s avina ssa ne jupoaie pe noi sub o alta forma…,nu mi se pare firesc si normal…!!Asta este trebuie s amergem inainte…,singuru lucru bun este ca am intrat si eu pe transa de plata…,si in momentul in care vor avea bani…,se va plati.
  Multumesc!

 42. gabriela says:

  sunt din judetul galati com nicoresti vreau sa stiu si eu cind se va da subventia la caprine o data mai exacta

  1. Antoniu says:

   @gabriela-va rog urmariti si comunicatele APIA si ale MADR. In zilele urmatoare atat ministerul cat si agentia vor iesi cu comunicate de presa si vor spune exact ce plati vor face. Asa ar fi normal, intr-o tara normala. Controalele la bovine si caprine s-au terminat, deci ar trebui de urgenta sa incepa aceste plati, precum si continuarea platilor pe suprafata.

 43. gabita says:

  vreau sa stiu si eu cind se va da bani pe caprine subventia mai exact

 44. munte says:

  platile la ovine ,bovine se fac la inceputul luni martie ,asa mi sa spus de la apia buc zootehnie sau sunati la nr de tel 0213054843 sau 0213054845

 45. vasile says:

  se poate estima o data pana cand se vor da bani pentru bovine

 46. pink says:

  stie cineva cand se vor sa de banii pt ovine? pe judetul d-ta nu sa dat nici prima transa.

 47. Daniel says:

  stie cineva daca am pe 2012 inscrise 3 bovine pentru subventie, pot sa inscriu pe 2013 inca 3 pe aceeasi expluatatie?

  1. Antoniu says:

   @Daniel-sunati aici la serviciu Autorizare CNDP şi Ajutoare specifice Comunitare, Măsuri de Piaţă.

 48. ANONIM says:

  in loc sa mearga spre bine merge tot inspre rau tara asta,pacat ca am votat niste oameni de nimic care se gandesc doar la ei,ii doare pe ei undeva ca ne mor animalele de foame. nu sunt in stare sa dea macar banii de la ue dapoi din bugetul lor…

 49. munte says:

  pt cepypy,si eu sun la apia central la nr 0213054863 la plati si miau zis ca undeva in martie ,dupa ce se voteaza bugetul ,sa nu crezi ca dupa ce se voteaza bugetul imediat a doua zi se fac plati ,sa fim seriosi ,ce crezi ca eu nu as vrea sa faca plati ,si azi as vrea sa se faca plati

 50. CEPYPY says:

  SCUZATI MUNTE

 51. CEPYPY says:

  SI DOMNULE MINTE…ASTA CU PLATA IN MARTIE NU FITI PREA SIGUR……EU SUN DE 2 ORI PE ZI LA APIA CENTRAL SI LOCAL SI NU AM NICI UN RASPUNS CERT……

 52. CEPYPY says:

  CEL CE FACE VENIT …………

 53. munte says:

  pt visan dorina ,plata saps se face in martie

 54. visan dorina says:

  va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care terenul este dat in arenda cine trebuie sa plateasca impozitul pe venitul agricol?(subventia de la apia o incaseaza arendasul)

 55. visan dorina says:

  vom primi a doua parte asumei pe saps luna aceasta? cind ?

 56. CEPYPY says:

  DA SIGUR DOMNULE ANTONIU VOM MAI INTRA………

 57. adrian-ciprian says:

  Va spun eu ca vor intra…,deoarece problme tot vor fi…

 58. CEPYPY says:

  DAA EU SUNT IN ACEIASI SITUATIEEEEEEEE, DOMNULL CIPRIAN STIEEEE, SUNT DISPERATT!!!!!!!!!!! DIN CAUZA LOR…O SA DEVIN RAU PLATNIC SI LA BANCI SI LA FURNIZORI DE INPUTURI ……. PAI CUM SA MAI AIBA INCREDERE IN MINE CIND EU AM RESTANTE DE PLATIT DIN CAUZA APIA, ASTA MA DOARE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, NE PIERDEM CREDIBILITATEA DIN CAUZA LOR,,,,,SI NOI VREM SA FACEM AGRICULTURA MULTI ANI DEACUM INCOLO……. EI II DOARE IN COT IES LA PENSIE ETC …. DAR NOI CUM SA NE MAI DUCEM IN FATA BANCILOR SA LOAM UN INPRUMUT SAU IN FATA FUR DE INPUTURI CIND NU LE PLATIM BANII LA TIMP…O SAI IAU CU MINE LA APIA SA VD SI DINSI CA NU ME-AU BAGAT NICI UN BAN …………… AJUTORRRRR………

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-calm! luna asta parca vad ca va vor intra banii si nimeni nu va mai intra pe blogu’ asta. macar, asa, de-un ‘like’, sa apara pe Facebook! hahahaha..

 59. adrian-ciprian says:

  Fartilor ce facem de bani…,sunt unii care au primit si zona si pndc…,iar nu am primit decat avansul la saps…,atat nimic mai mult.
  Un sfat Dl Antoniu ce set de facut?Pentru ca i-am terminat cu telefoane si mailuri…,si nimic…!!!Avem rate de plata…,avem leasinguri l autilaje…,vin astia dupa noi si ni le ridica din curte…,nu cred ca este chiar foarte normal cu noi.Macar trebuia sa ni se zica…,nu sa ne duca cu vorba…,si mai este o problema…,danduse partial subventiile catre fermieri…,au facut mai mult rau…,deaorece noi cei care nu am primit…,avem foarte mult de suferit…,pentru ca ne suna furnizorii ne suna toata lumea…,ce politica tampita de a platii…Doamneee…,imi vine sa imi iau campii sa m atot duc dracu din tara asta de tampiti…

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-lasati prieteniile care pe unii va leaga cu Apia, ceea ce nu este, doamne-fereste, vreun repros. Chiar este bine. Dar interesul vostru sa primeze, in respectul pentru legislatia trambitata de statul asta. Solicitati in scris o copie a dosarului de plata si mentionati ca solicitati aceasta pentru instanta. Nu aveti obligatia sa va explicati dar puteti sa ‘accesati’ aceasta ‘masura’, ca sa vorbim in termeni Apia. Concomitent, tot printr-o adresa, dupa ce vom vedea dosarul(scanare si pe mail la mine) faceti o adresa acoperitoare, cum ca ati informat Apia pentru neefectuarea platii din motivele pe care le vom da cand vedem dosarul. Asta va va acoperi in instanta cu bancile si Apia. Am facut scenariul cel mai rau. Sper, ca cititorii acestui blog,din birourile Apia Central si din minister, sa desluseasca cerintele disperate ale fermierilor.

 60. munte says:

  domnule antoniu stiti ceva stiri despre suventii ,saps,pndc1,ovine,bovine

 61. ion says:

  Sunt Ion am mai discutat cu dv.in cursul acestei luni si va rog…

  1. Antoniu says:

   @ion-nu vedeti ca v-am raspuns? de ce nu cititi?

 62. CEPYPY says:

  D-LE SOCACIU INTRATI PE SAITUL APDRP SI DOCUMENTATIVA DE ACOLO ,IN MARE VETI VEDEA CE SI CUM , DACA NU DUCETIVA LA EI (APDRP) IN AUDIENTA .. VA SALUT

 63. munte says:

  la ora 21 vine la realitatea tv ministru agriculturi ,intrati pe facebook si puneti intrebari despre suventii

 64. socaciu ion bogdan says:

  as dori sieu sa stiu daca se mai fac proiecte pe anul 2013 adica anul acesta si daca se mai fac ce fel de proiecte as vrea sa accesez si eu pt a face o crescatorie de capre am un nr de 50 si as vrea sa ma estind si nu primesc un ajutor de nicaieri daca ma puteti ajuta cu un raspuns va multumesc anticipat

 65. CEPYPY says:

  VA ANUNT CU DRAG …….. O SAI STRESEZ TOATA ZIUA SUNT BANII MEI………DIN CAUZA P7 NU AM LOAT NICI ZSD.DEFAPT U AM LOAT NIMIC, DECAT AVANSUL SAPS DIN OCTOMBRIE

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-o sa faca toate platile pana in 30 iunie. altfel iar ne penalizeaza astia de la Comisia Europeana.

 66. CEPYPY says:

  D-LE ANTONIU (ASTIA) CU( P7 ) SUNT TERMINATI ,STITI CA AM SCRIS PE SAIT CA AM FOST IN AUDIENTA? E ATUNCI MI-AU SPUS CA SA REZOLVAT CU MODULUL.ACUM AM FOST IAR ,SI SURPRIZA, (INCA NU SA REZOLVAT)PAI CE DRAC SA MAI CRED EU ? AM TRIMIS UN MAIL LA BUCURESTI SA VAD APIA CENTRAL CE-MI RASPUNDE!!!!!!!

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-foarte bine. actiunile concertate vor da rezultate. sa ma anuntati cand primiti raspuns.

 67. munte says:

  Beneficiarii creditului: clienţi corporate, micro, PFA(inclusiv producătorii agricoli autorizaţi sau neautorizaţi ca PFA,

  1. Antoniu says:

   @munte-va rog dati link-ul pentru colegii dvs. fermieri si nu mai puneti texte lungi ca imi ‘mancati’ din spatiul alocat de gazda mea, Finantare.ro. Multumesc.

 68. andreea sorina says:

  au intrat bani pe animale ?????????????? va rog raspundeti !!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Antoniu says:

   @andreea sorina-nu au intrat

 69. daniela says:

  Buna seara!Am citit comentariile dvs. insa as vrea sa va intreb daca stiti cand se fac platile pe 2012 la bovine?multumesc si astept un rapuns!

  1. Antoniu says:

   @daniela-in emisiunea Viata Satului de acum o saptamana, de pe Tvr1, min. Constantin spunea ca aceste plati la ovine si bovine se vor face cel mai probabil in perioada martie-aprilie 2013. N-ar fi exclus sa se faca imediat dupa votarea bugetului in februarie 2013.

 70. CEPYPY says:

  traiascaRomania, Tara cu cei mai marI incompetenti DIN sistemul public.

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-hahaha..nu-i o noutate!

 71. adrian-ciprian says:

  simt ca inebunesc…,acum am plecat din apia Tulcea…,si nu se plateste nimic catre cei cu p7

 72. adrian-ciprian says:

  S-a platit defavorizata cu agromediu,doar pachetele 4 si 6…,fara magnificul si maleficul pachet 7.

 73. munte says:

  pt adrian-ciprian poate sa platit la agromediu dar la saps si pndc1 in nici un caz nu sa mai facut nici o plata din decembrie ,sa platit la o mica parte de fermieri pndc1 dar in decembrie ,va spun sigur ca eu am sunat si mia zis ca nu sa facut nici o plata la saps si pndc1 in 2013 ,doar la agromediu in perioada 17-18 ian

 74. adrian-ciprian says:

  da L-am primit si v-am si dat un mail inapoi,as fi vrut pe mail un nr de al dvs de telefon sa vorbim

 75. ion says:

  revin si va mai intreb in legatura cu UVM/ha.
  Detin in asociatie 684 de ovine,caprine, 128 bovine si 14 cabaline.
  Ce suprafata de pasune mi.ar reveni de drept?
  Ce suprafata as putea cere maxim si ce suprafata ar fi minima?
  Din calculele mele animalele ce le detin in asociatie reprezinta 212,16 UVM si daca este corect calculul meu?
  Daca primaria imi concesioneaza o suprafata mai mica decat minimul de 0.3 UVM pe hectar,ce pot face?

  1. Antoniu says:

   @ion-Specia si categoria de animale si coeficientii de transformare:tauri si boi de munca 1,0-1,2; vaci de lapte 1,0; bovine de toate varstele (in medie) 0,7-0,8;tineret bovin peste 1 an 0,5-0,7;tineret bovin sub 1 an 0,2-0,3; oi si capre de toate varstele 0,14; oi si capre mature 0,15-0,16; cai de toate varstele 0,8; cai de tractiune 1,0-1,1; tineret cabalin peste 1 an 0,5-0,7.
   Asadar: 684x0,15=102,6UVM- pentru a respecta conditia de 1UVM/ha, oile dvs trebuie sa pasuneze pe min.102,6 ha; considerand ca aveti doar vaci cu lapte avem 128x1=128UVM-la fel- pentru a respecta conditia de pasunat de 1UVM/ha, pasunatul se va efectua pe min 128ha; considerand ca aveti cai de toate varstele avem 14x0,8=11,2UVM-pentru conditia de 1UVM/ha pasunatul se va efectua pe min. 11,2 ha. Adunand, animalele dvs. vor pasuna pe o suprafata min. de 241,8 ha si max de aprox. 250ha. Daca suprafata concesionata este mai mica, declarati incarcatura adecvata pe suprafata iar restul de animale le declarati ca pasuneaza pe pasunea unei persoane fizice sau altei asociatii,care are suficienta suprafata si nu a atins nivelul min. de incarcare.

 76. CEPYPY says:

  D-LE ADRIAN ATI PRIMIT MAILUL? DE BANII MAI STITI CEVA NOI ASTIA OILE NEGRE ALE APIA?

 77. ion says:

  domnule Antonio,
  as dori si eu sa va intreb urmatoarele:
  -am o asociatie de crescatori de animale infiintata in anul 2012 marti si as dori sa va intreb daca as putea depune cerere de concesionare a unei pasuni in alta comuna vecina?
  -in ce conditii as putea depune si in ce perioada?
  -daca inainte de a depune cererea este obligatoriu sa am animalele comunei respective scrise in asociatie sau dupa concesionare?
  -daca se solicita pasune doar pentru animalele acelei comuni fara a le mai adauga pe cele din localitatea in care are sediul asociatia?
  -si alte informatii in legatura cu acestea si nu le cunosc eu?
  Va multumesc!

  1. Antoniu says:

   @ion- puteti sa va depuneti cerere si in comunele limitrofe. Dupa legea pajistilor care nu e aplicabila inca, in lipsa normelor de aplicare, pana la 1 februaria a fiecarui an, trebuie sa se desfasoare licitatiile la comune. nu exista sau nu stiu eu, o asemena cerinta: poti concesiona in alta parte pasuni, doar daca le iei localnicilor din animale la pasunat. sincer, aud pentru prima oara asa ceva. depuneti linistit cererea si acceptati conditiile puse de primaria respectiva, in masura in care nu va afecteaza UVM/ha al dvs. la controalele Apia sa aveti clar un program de pasunat, nr. de animale si tipul lor, proprietarii lor, fara sa depasiti UVM/ha, pentru a nu fi sanctionat de suprapasunare si tot ce decurge de aici: nerespectarea ecoconditionalitatii!

 78. adrian-ciprian says:

  Dl Munte,eu ieri am vorbit la Bucuresti si mi-au zis ca se fac plati…,s-au platit toate deciziile de plata emise pana la data de 12decembrie

 79. adrian-ciprian says:

  aveti dreptate domnule Antoniu,asa a spus ministrul….

 80. munte says:

  dragi fermieri ,nu va luati dupa ce a zis ministru ca dupa adoptarea bugetului va incepe plata la saps si pndc1 ,e o minciuna gogonomata,am sunat la apia plati la nr de tel 0213054801 si nr 0213054863 si miau zis ca in martie incep platile la saps si pndc1 pe cine sa mai credem noi fermieri ,daca ei guvernanti o duc cu bugetu pana in martie ,vai si amar o sa vedem cand o sa avem de platit impozit atunci ce repede se misca sa adune bani de la noi, sunati si voi sa vedem tot acelasi raspuns il primiti si voi

 81. Elena says:

  suntem in data de 25ianuarie si nu se stie nimic de subventiile la ovine?rog informatii de la cine le are….

  1. Antoniu says:

   @Elena-duminica trecuta la Viata Satului, ministrul Constantin zicea de perioada de plata februarie-martie, la ovine si bovine. Daca gresesc, sa ma corecteze cineva, dar eu asa am retinut.

 82. adrian-ciprian says:

  Si eu tot de la ei am luat graul pe care il semanat acum in toamna…,deja atti luat floarea….??
  aveti un mail…,ca sa vb pe mail?

 83. adrian-ciprian says:

  Nu merge facoritu la noi…,stiu ca e f buna si productiva…,dar o omoara orobanche(lupoaia)

 84. CEPYPY says:

  i

 85. CEPYPY says:

  si ca soi, favoritul, nostru, e foarte bun, dar pacat ca nu are erbicid decat de costrei pt el.daca aveti terenul curat favorit e bun …ps si e si eftin

 86. CEPYPY says:

  CU TRACTORUL FAC 6 HA ZI ,IN VARA ASTA CIND A FOST PAMINTUL USCAT ,ACUM CRED CA 7 8 HA SIGUR, SI CA CONSUM 20 LITRI HA ,LA PAMINT USCAT, 17 L HA LA PAMINT ACCESIBIL,SUNT MULTUMIT ,SI CA ADINCIMEA ARATURII ……..23 27 CM, CAM ASA,,,APROPO DE FURNIZOR LUCREZ CU AGROVET CONSTANTA …SI LA FLOARE AM LOAT ..P64LE20DE LA PIONER..AM AVUT SI ANUL TRECUT SI A MERS BINE…SI NOROC CA AM LOAT IN TOAMNA COMPLEX MAI MULT CA DACA NU RAMINEAM FARA INGRASEMINTE IN PRIMAVARA ACUM PE BAZA APIA….DAR FARA MOTORINA AM RAMAS..

 87. CEPYPY says:

  AM LOAT SI UN PLUG REVERSIBIL

 88. ADRIAN -CIPRIAN says:

  dvs a-ti dat 30000 de euro,doar pe tractor,sau ati mai cumparat si late accesorii?

 89. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Io m-am s aturat si de gasca si de tot…,toti au luat ingrasamant…,eu nu…,toti au luat samanta de floare…,io nu…,o sa iau floare soi FAVORIT-romanesc..,ca doar aia a mai ramas…,cea pe care o semanu si tarnii in 1907…,c dracu suntem bataia de joc a tuturor…!! trebui sa vb frumos cu toata lumea..,ca altfel se supaar…,de parca le ceeri ceva de ei din buzunar…,Dl Cepypy cu ce furnizor de imputuri lucrati?

 90. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Lucrati mult pamant…,ca sa imi pot face si eu o idee..,vis-a vis-de tractor…,cate ha faceti la arat cu el pe un singur schimb.

 91. CEPYPY says:

  D-LE ADRIAN CIND LOATI BANII VA ROG SA MA ANUNTATI SI PE MINE PE SAIT .

 92. CEPYPY says:

  SUNT MULTU MIT DE TRACTOR . NU ARE MULTE ORE DE FUNCTIONARE DECAT 300 DAR TOATE IN BRAZDA PINA ACUM BUN N-AM CE SA ZIC

 93. CEPYPY says:

  NU STIU CE SA MAI ZIC D-LE ANTONIU, EU SUNT DEZAMAGIT COMPLET ….DA COMPLET.AM RAMAS NOI ASTIA CU P7 OILE NEGRE ALE APIA….DIN CAUZA CUI ??????// CRED CA A LOR.AM AJUNS SA ASTEPT PE LA USILE LOR CU ORELE CA SA-MI REZOLVE PROBLEMA…… CE PROBLEMA.?…..PROBLEMA LOR BINENTELES….

 94. CEPYPY says:

  FIRMA SE NUMESTE SC BELARUS TRACTOR GALATI INTRATI PE SAIT 90 CP ARE

 95. adrian-ciprian says:

  Da si eu azi am intrat pe transa de plata la P7.Maine sun la Bucuresti sa vad cand imi baga banii.
  Dl cepypy cum s enumeste firma de la Galati d ela care a-ti luat tractoru?sunteti multumit de el…,cati cai putere are…,ca azi am primit o oferta si eu d ela ei…,si nu stiu ce s afac

 96. adrian-ciprian says:

  Daca nu aveti nici un beneficiu de la cei de la judet.transferati-va la asociatia din localitatea dvs,deoarece de acolo in mod normal trebuie sa aveti anumite beeficii(ca de exemplu hrana gratuita pt animale),dar aici depinde foaret mult de presedintele de asociatie.
  Eu asa va sfatui…,eu acum doar ce am infintat o asociatie la mine in localitate si sunt presedinte si de aceea mi-am permis sa va dau un sfat.

 97. CEPYPY says:

  domnul adrian , va contrazic ,iarasi ,au primit banii toti , cu tot cu agromediu ……doar cei cu p7 nu i-au primit adica noi …si alti…am fost iar la apia in audienta la director ,,,sa rezolvat in ansamblu cu p7 ,urmeaza sa ne autorizeze la plata , cica in maxim 2 saptamini …. sai vedem…

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-futu-i gasca cu gat rosu astazi si maine de treaba!de ce au permis cei de la Apia accesul la acest pachet daca nu aveau in baza de date posibilitatea tehnica de a face plata la aceasta masura? eu am impresia ca acolo unde este accesibil acest pachet, nu sunt gaste. daca erau gaste, apareau pe retina desteptilor care au facut controalele. pana la urma le-au vazut pe GPS si nu in zbor! hahahaha.. Lasand gluma la o parte, la modulul acesta, probabil nu mai lucreaza Siveco ci Teamnet Intn’l.

 98. dumitru says:

  nu am nici un beneficiu de la asociatia din judet

 99. ADRIAN -CIPRIAN says:

  antena 3

 100. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Mama…,ma doare capu…,e jale…,in aceas situatie sunt si eu…11 Mi-a zis ca nu mi-a iesit decizia de plata…,se asteapta decizia de plata…,s-a taraganat deoarece nu stiu ce nu au avut ei implementat in sistem.Tin sa va anunt ca cei care nu au pachete de agromediu incluse…,au primit banii…,iar noi care avem p7 mai avem de asteptat,cat si cum nu stiu inca11
  In seara asta D.Constantin este invitat la Ciutacu pe Antena #…,scrietii mesaje…,datii mailuri…,eu i-am scris si lui…,si lu Ponta aseara…,poate ne raspunde si noua cineva…

 101. CEPYPY says:

  NUUUU AU SPUS SA MAI AM RABDARE DAR CIT?

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-ce treaba au ei cu asteptatul dvs.? Sunt obligati sa va elibereze copia la dosar. Asa cum v-am zis, trimiteti solicitarea de acasa, prin scrisoare recomandata, cu aviz de primire, si apoi mergeti sa va ridicati copia.

 102. CEPYPY says:

  DL ADRIAN DV CE VA ZIS MAI CONCRET ,CA PE MINE M-AU ABURIT DE TOT?

 103. CEPYPY says:

  EU NU INTELEG CU DOSARUL MEU AM FOST LA APIA ,SI MA ABURIT DE NU MAI INTELEG NIMIC.AM CERUT COPIA DOSARULUI.SI MA ABURIT IAR…CITEZ(MAI AVETI RABDARE ,NU SUNTETI SINGURUL CU P7 ,CARE NU A FOST AUTORIZAT LA PLATA) PAI SI CU CE MA INCINTA PE MINE CA MAI SUNT SI ALTII??????????EU AM NEVOIE DE BANI PT INPUTURI SEMINTE INGRASAMINTE …ETC (NU STIU CE PROGRAM BLOCHEAZA PLATA) DOMNULE ANTONIU AVETI VREO IDEE ?..CE SA MAI FAC?/? SI MAI AM SI DE PLATA LA BANCA PE BAZA ADEVERINTEI SAPS… SUNT BLOCAT TOTAL DIN CAUZA LOR CE POT SA FAC? SUNT DISPERAT…

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-v-au dat copia la dosar sau nu???

 104. catalin says:

  cand se baga bani pe sucventie apia …am nevoie urgent de bani pentru luarea ingrasamintei .astept raspuns urgent.!!!

  1. Antoniu says:

   @catalin-deschideti aici la centrul local sau judetean Apia unde v-ati depus cererea si sunati, interesandu-va de starea dosarului dvs. de plata.

 105. CEPYPY says:

  daaaaaa niste …. mama lor

 106. ana maria says:

  buna ziua.eu detin 5 ha in BRAILA…tin sa mentionez ca am primit si avansul saps si pndc si mi-am scos si decizia de plata totala si am vazut exact cat mai au de plata.si am mai luat si aia 100 de lei/ha de la stat…nu pricep de ce nu e peste tot la fel..cred ca depinde de conducere apia din fiecare judet…

 107. adrian-ciprian says:

  dl Dumitru aveti ceva beneficii de la asociatia din judet? Va da ceva hrana pt animale?

 108. adrian-ciprian says:

  nup din pakte,cica vrmeaza,dar cand si cum nu stiu!

 109. CEPYPY says:

  domnul adrian v-au autorizat la plata?

 110. adrian-ciprian says:

  ok,multumesc! Mai avem de asteptat cu subventiile!

 111. dumitru says:

  daca am animalele inregistrate intr-o asociatie pe judet si trecute si la primarie si doctor in comuna trebuie neaparat sa fie inregistrate si la asociatie in comuna?

 112. munte says:

  bugetul se adopta la sfarsitul luni ian inceputul lui feb

 113. adrian-ciprian says:

  stie cineva cand se aproba bugetul pe 2013? Pt ca dupa aprobarea bugetului,vor incepe platile catre noi,se refera aici dl D. Constantin la PNDC si la diferenta de SAPS! Pt masurile de agromediu sunt resurse si se fac plati!

 114. adrian-ciprian says:

  este daniel constantin invitat la viata satului! Datii mesaje pe facebook! Poate ne raspunde si noua la doleante!

 115. mirela says:

  multumesc pentru raspuns

 116. mirela says:

  AM UITAT SA VA MENTIONEZ CA SUNT DIN ALBA IULIA IN LEGATURA CU PROIETU MASURA 141

 117. mirela says:

  BUNA ZIUA ASI DORI SA VA ADRESEZ O INTREBARE
  AM DEPUS UN PROIECT LA APIA CU MASURA 141 ,,SPRIJINIREA FERMELOR AGRICOLE DE SEMI-SUBZISTENTA,, IN LUNA IUNIE 2012 DAR NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS. ASI DORI SA INTREB PANA CAND SA MAI ASTEPT UN RASPUNS IN ACEATA PRIVINTA SI LA CAT TIMP DUPA UN EVENTUAL RASPUNS AR EFECTUA PLATI PENTRU ACEST PROIECT.VA MULTUMESC

  1. Antoniu says:

   @mirela- pentru mai multe informatii sunati la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ( OJPDRP) ALBA
   Str. Motilor, nr. 112, etaj I; Alba Iulia; judeţ Alba
   Tel: 0258 835 343; Fax: 0258-835.862
   E-mail: ojpdrp.alba@sapard.ro
   Ati participat la sesiunea 15 mai–13 iulie 2012. Vad ca inca nu exista pe site-ul APDRP o evaluare a acestor proiecte pe M141. Platile se fac anual, timp de cinci ani, intr-o singura transa de 1500 euro/an. Daca dupa trei ani nu cresteti unitatea de dimensiune economica(UDE) veti fi sistata de la plata fara a returna banii primiti pana la acea data.

 118. adrian-ciprian says:

  nici mie nu mi-a iesit decizia de plata! E jale!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian- domnilor, am mai spus aici: solicitati o copie a dosarului de plata si acolo veti vedea ce operatiuni s-au facut asupra cererii dvs. daca veti gasi decizia de plata acolo si in 30 de zile nu aveti banii in cont, stiti ce trebuie sa faceti. de povestile functionarilor de aburit fermieri nu v-ati saturat?

 119. adrian-ciprian says:

  eu stiu ca saptamana asta m-a autorzat la plata! Maine ajung la apia sa depun subventia la motorina,si merg si pe la cei de la Iacs,sa vad ce si cum! Dar cred ca tot cu bucurestiu trebuie sa vorbim,sa aflam cand primim banii! Foarte amabila doamna de la apia cu care am vb la telefon,la Bucuresti!

 120. CEPYPY says:

  ??

 121. CEPYPY says:

  DA AVETI ,DREPTATE DA CIND NE-O AUTORIZA PE NOI CU P7 NU STIU. PE DVS VA AUTORIZAT

 122. adrian-ciprian says:

  da,am observat asta,dar nu sunt chiar pe doleantele noastre,dar imrortant este ca se da cate ceva! Eu stiu ca din experienta anilor trecuti,in momentul in care esti autorizat la plata,si iti iese decizia de plata,mai dureaza aproximativ 2 saptamani? Am dreptate dl ANTONIU,si dragi colegi?

 123. adrian-ciprian says:

  aveti idee dl Antoniu,noi care suntem abea acum autorizati la plata,in cat timp vom primi banii?sau dl Cepypy?sau cine o mai stii de pe acest blog?

  1. Antoniu says:

   @nu stiu sa va spun exact. vad ca Apia a inceput sa dea comunicate. si asta e un semn ca vocile fermierilor se fac auzite din ce in ce mai mult.

 124. cornel says:

  sunt in zdv si am inteles ca se fac plati pt aceste zone

  1. Antoniu says:

   @cornel-asa se pare ca spun si colegii dvs fermieri aici pe blog, cum ca s-ar face plati pe zone defavorizate si agromediu din Axa II PNDR

 125. adrian-ciprian says:

  si eu am sunat,si nici eu nu sunt autorizat la plata! Primesc bani acum,decat cei care au fost autorizati la plata pana pe data de 5decembrie!

 126. cornel says:

  va salut,ma numesc voicu ion,din ph.va rog foarte mult sa-mi spuneti si mie daca a luat cineva transa a doua de subventie pe suprafata sau sunt printre putinii care nu au luat banii.?va multumesc

  1. Antoniu says:

   @cornel-ati sunat la centrul local Apia de care apartineti? de aici puteti sa sunati si sa va interesati de situatia dosarului dvs. in rest, va rog sa rasfoiti comentariile de la acest articol unde ati postat si va veti lamuri.deocamdata platile se fac foarte greu, disproportionat sau deloc. ramane sa vedem daca Apia va iesi cu un comunicat lamuritor pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013.

 127. CEPYPY says:

  DOMNULE ADRIAN I-AM SUNAT SI ….NU SUNT AUTORIZAT LA PLATA HA HA HA DIN CAUZA P7 CEI DE LA APIA C-TA NU M-AU AUTORIZAT NICI ACUM LA PLATA CE SA MAI CRED …. SUNT DEZAMAGIT TOTAL

 128. ana faliboga says:

  buna ziua.vin din partea parintilor mei care locuiesc in jud neamt si vor sa stie cand se vor baga banii in contul lor .de la cec li se tot spune ca din 26 12 2012 trebuia sa li se aloce banii.ei tot verifica si intreaba dar nimeni nu le spune nimic.ei sunt in jud neamt com hangu.ce ar trebui sa faca si unde sa intrebe.multumesc.

  1. Antoniu says:

   @ana faliboga- sunati la Centrul local Apia Bicaz sau Poiana Teiului unde probabil comuna Hangu este arondata, de aici.

 129. CEPYPY says:

  NU MI-AU DAT A SPUS SAI SUN LA 15.30 O SAI SUN

 130. adrian-ciprian says:

  pai va zis cand ii veti primi?va dat mai multe detalii?

 131. CEPYPY says:

  AM SUNAT.SI DA SE FAC PLATI PE AXA 2

 132. munte ion says:

  suna la nr apia plati buc 0213054863 asta e nr unde poti afla daca se fac plati

 133. CEPYPY says:

  am vz nr da asta ee numarul de la apia Bucuresti?CA PE SAITUL APIA NU VAD NR ASTA?

 134. CEPYPY says:

  unde ati sunat la ce nr?

 135. adrian-ciprian says:

  intradevar,nici apia constanta si nici apia tulcea nu au habar de aceste plati! Dar eu am sunat la nr de tel dat de dl Ion,si mi-au zis ca se fac plati! In jurul orei 15.30,sa sun sa vad daca sunt si eu printre norocosi! Se plateste agromomdiu si zdf!

 136. CEPYPY says:

  pe dracu, vorbe, nu se fac plati nici pe axa 2 cel putin nu in jud constanta…..ce dracu doar platile astea se fac in toata tara?sunt derutat complet.

 137. munte ion says:

  la zone defavorizate,axa 2 ,stiti voi cei care aveti ,eu nu intru la aceste platii

 138. iulian says:

  am primit plicul de la apia cu schemele pe o schema am mai putin 119 euro si pe una 107 euro la zonele ZMD dece si daca am primit plicul bani cand ii primesc am luat doar o transa

 139. adrian-ciprian says:

  dl Ion la ce pachete de agromediu incep platile?aveti idee?

 140. munte ion says:

  la restul adica SAPS si PNDC nu se stie nimic

 141. munte ion says:

  se fac plati pe agromediu ,in sfarsit sunati la nr 0213054863 ,am sunat si asa mia zis ca se fac plati

 142. adrian-ciprian says:

  acum 15min am fost instintat ca banca procredit a incheiat conventie cu apia pt PNDC

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-Un lucru laudabil!exact cum ati sugerat zilele trecute, ca bancile sa-si extinda platile si la alte masuri, ceea ce pare ca se va intampla.

 143. adrian-ciprian says:

  veste buna,dupa veste buna de la apia! S-ar parea ca apia a cerut bancilor marirea perioadei de crditare a liniilor de credit apia,de la 30iunie,la 1septembrie! Inca nu am confirmatat 100% aceasta informatie,dar daca intradevar se va confirma,chiar e bataie de joc!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-din pacate, lipsa de comunicare din partea Apia si MADR va declansa, cum e si firesc, iesirea fermierilor in strada. mai au timp sa dea comunicate in luna aceasta si sa clarifice situatia oricare ar fi ea.

 144. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Dl Antoniu dvs aveti acces la mult mai multe informatii decat noi fermieri…,ce spuneti incep platile saptamana aceasta ?sau mai avem de asteptat…

  1. Antoniu says:

   @ADRIAN -CIPRIAN-he,he..se dau lupte grele pentru inlaturarea haznalei pedeliste. cunoastem mecanismul! e gandit bine sau prost? vom vedea ce strambe mai baga basistii mai nou pe la UE, astfel incat sa blocheze fondurile, invocand coruptia USL. cert este ca dupa plecare FMI si adoptarea bugetului, Apia va trebui sa aiba structura noua de conducere bine ‘asezata’. treaba lor. treaba voastra este ca pana in 30 iunie sa va primiti banii. daca se poate, toti banii in cont la 1 martie 2013 ca sa puteti sa va apucati de lucru si sa va depuneti o noua cerere de subventie.

 145. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Eu azi am vb l apia la tulcea …,si mi s-a zis ca nici gand de bani…,ce dracului sa mai crezi si ce sa mai intelegi…

 146. iulian says:

  cand intra bani pe munti luna aceasta sau can as vrea sa stiu daca e o data precisa

  1. Antoniu says:

   @iulian-pe munti nu se dau subventii!. poate ati vrut sa spuneti subventie pentru zona montana defavorizata(ZMD). o data precisa vom afla din comunicate oficiale ale APIA.

 147. CEPYPY says:

  nu stim , da sa speram ca incep platile ca inebunesc
  .

 148. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Pai in revista ferma din luna noiembtie scrie mare si raspicat,ca in luna noiembrie se vor plati masiv bani catre fermieri…,plus ca pana la sfarsitul anului vor intra toti bani…,inclusiv minimisu care chipurile din comunicatul Dlui D. Constantin…,s-a efectuat de pe 1 noiembrie…,dar la mine nu a ajuns nici minimisu si nici alti bani in afara de de amaratul de avans de la SAPS…,plus ca pe 15 decembrie in direct la Antena 3,domnul prim-ministru Victor Ponta,a zis ca il mentine in functie pe actualul ministru al agriculturii pentru ca a efectuat toate platile catre fermieri.
  Deci…,care si unde este adevarul??

 149. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Io m-am zapacit de tot fratilor…,deci ce ni se va plati incepand de azi pana pe 20?
  ce pachete?
  Sunt in ceata total…,sincer…

 150. CEPYPY says:

  BA DA

 151. CEPYPY says:

  CITI BINE DOMNULE ADRIAN CICA IN PERIOADA 14-20 IANOARIE SE REIAU PLATILE PENTRU AXA 2 MACAR SA FIE ASA

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY- sa-i vedem ca se tin de cuvant sau poate fi o cacealma a revistelor agricole, mana in mana cu Apia si ministerul. In 2009 eram la Agraria la Cluj la expozitie si mi-am luat o revista de la standul FERMA. Ajung acasa si o rasfoiesc. Ce sa vezi? Articolul despre teledetectie era copiat aproape cuvant cu cuvant de pe acest blog de aici. Ii sun, ii amenint cu dreptul de autor, procese, chestii, si bag toata redactia in sedinta. Atata a fost. Au scos articolul de pe editia online, dar a ramas pe suportul scris. Astia, ca si celelalte reviste agricole umplu zilnic sau saptamanal mesele birourilor de la minister si de la agentiile din subordine, umbland in limba dupa abonamente grase cu statul, pentru ca, in rest, unde gasesti vreo revista si la care chiosc din Romania??

 152. CEPYPY says:

  Răspunsul APIA: S-au efectuat plăţi în valoare de 36,77 milioane de euro aferente PNDC1

  Ferma

  Publicat: 14 ianuarie 2013 – 11:51

  Da mai departe:

  1 comentarii | |

  În urma solicitării noastre privind plăţile pe suprafaţă, trimisă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti (APIA) în cursul săptămânii trecute, am primit următorul răspuns:

  “În luna decembrie, pentru schemele de plată pe suprafaţă, APIA a efectuat plăţi în valoare de 36,77 milioane de euro aferente Plăţii naţionale directe complementare pentru culturi situate în teren arabil (PNDC1), iar pentru Campania 2012 plăţile au fost făcute conform următorului tabel:

  Măsura de sprijin

  Sursa de finanţare

  Plăţi efectuate (euro)

  Schema de plată unică pe Suprafaţă

  Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA)

  496,32 milioane (avans de plată)

  Plata naţională directă complementară pentru culturi situate în teren arabil

  ( PNDC1)

  Buget Naţional

  36,77 milioane

  AXA II

  Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR)+ Buget Naţional(BN1)

  70.02 milioane

  În conformitate cu prevederile regulamentelor comunitare în vigoare, plăţile pentru PNDC 1 se efectuează în conturile indicate de fermieri direct de la APIA – nivel central.”, scrie APIA.

  Agenţia precizează că “solicitările de fonduri au fost depuse la Ministerul de Finanţe şi urmează ca săptămâna aceasta (14-20 ianuarie 2013 n.r.) să începem plăţile către fermieri pentru Axa II”.

  Potrivit sursei, cuantumul alocat Schemei de plată unică pe suprafaţă este de 119,66 euro/ha, iar cuantumul alocat schemei de plată PNDC1 este de 35 euro/ha, la ambele aplicându-se coeficientului de reducere liniară.

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-adica, raspund unor reviste agricole cei de la APIA, cum ca au facut plati si ca le vor relua in ianuarie si nu raspund printr-un comunicat celor peste 1.500.000 de fermieri? Nu e cam cusuta cu ata alba?

 153. CEPYPY says:

  da tractorul e Belarus
  DE LA SC BELARUS TRACTORUL GALATI

 154. ADRIAN -CIPRIAN says:

  de unde de la Galati?
  de la ce societate?

 155. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Fratilor nici o veste buna despre subventii ,ci din contra…,tot ce se stie este ca le vom primi pana la inceputul lunii mai…,si in luna aprilie sa va plati masiv,deci….,NO COMMENT….

 156. CEPYPY says:

  nuu de la Galati

 157. adrian-ciprian says:

  de la ovidiu ati luat utilajul?

 158. CEPYPY says:

  DA

 159. adrian-ciprian says:

  am inteles akm,iar la banca ati pus garantie utilajul?

 160. CEPYPY says:

  2 RATE LA BANCA ESTE VB DE( CREDIT)UTILAJUL E PLATIT CASH.

 161. adrian-ciprian says:

  Eu stiu ca este o anomalie a legii,dar in baza acestei legi,unii si-au cumparat apartamente de nu le mai stiu numarul si masini de lux! Iar taranul,sta si roboteste toata ziua pe langa coada vacii,si el nu benificiaza de subventie,ca doar asa e legea!

 162. adrian-ciprian says:

  2 rate la banca va referiti?sau direct la furnizorul utilajului?

 163. CEPYPY says:

  NU AM DAT AVANS(O), DAR AM PLATIT 2 RATE IN 2012.

 164. adrian-ciprian says:

  dl Antoniu,am tot discutat despre cultura mare,dar nimic despre zootehnie! Am si eu o mica ferma de 55de kpete de bovine,din care primesc subventie pe cap de animal doar pe 5 capete! E normal asa?iar altii care au 5,sau poate nu mai au deloc,primesc subventie in continuare pana in 2014!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-asa e legislatia facuta de catre ei, n-ai ce-i face. bineinteles ca e anormal sa mai iei subventie dupa ce vaca e de mult timp in tigaie, iar altii daca nu indeplinesc conditiile de maturitate a capetelor de bovine pan’ la nush ce data, nu iau subventie. o anomalie care trebuie indreptata

 165. adrian-ciprian says:

  dl cepypy,avans cat a-ti dat la tractor?

 166. adrian-ciprian says:

  asa este! Insa nu cred ca va fi asa de simplu!

 167. adrian-ciprian says:

  asa este,dar oricum banca ne da 80 sau maxim 90% din valoarea subventie! Deci cursu nu ar fi un mare impediment,ca si dobanda,pentru ca are de unde sa regleze! Defapt cursu il stabileste B C E,nu noi! Dar solutii se pot gasi,important este ca sa se vrea! Altfel stai de vorba si cu banca,poti negocia o dobanda,poti obtine mai usor finantarile,etc! Este vorba de un cumul de beneficii atat pt noi ca fermieri cat si pt stat,deoarece acesti bani imprumutati de noi din banci,se intorc inapoi in economie,sub diferite forme(tva,impozite,c.a.s,etc)! Eu cred ca doar asa putem progresa,si putem ajunge o tara respectata si respectabila!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-variante ar fi cu duiumul, insa, APIA sa nu incerce sa inventeze roata si sa faca ce fac mai toate agentiile de plati in Europa: dau toti banii anual, in luna decembrie, tuturor fermierilor.

 168. adrian-ciprian says:

  dl Antoniu,vroiam sa va intreb daca stiti,de ce noi nu putem lua adeverinte de la apia imediat dupa ce se termina cu declarare suprafetelor agricole(mai exact luna mai),si trebuie sa asteptam luni de zile(septembrie),mai ales ca acum totul este online! Si atunci cand picam la control asteptam sa se efectueze controlul!? Si inca ceva,de ce nu se dau toate adeverintele odata(saps,pndc,defavorizata,agromediu),sa putem face si noi un bussines solid! In ani agricoli normali din pct de vedere climatologic,nu am fi asa de disperati dupa subventie,dar intr-un an ca acesta,chiar aveam nevoie de stat,care binenteles ca ne-a inchis usa in nas!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian- o idee buna ar fi, ca cei selectati la control(clasic sau teledetectie) sa aiba posibilitatea doar dupa efectuarea lui, sa beneficieze de adeverinte. Restul sa benefieze de adeverinte pentru toate subventiile, asa cum spuneati, imediat dupa incheierea perioadei de depunere a cererilor anuale, de la o singura banca sau de la mai multe banci, cu conditia ca baza de date a Apia sa preia ca valide conturi multiple ale fermierilor. Sa speram ca ideile rezultate din discutiile noastre vor fi nu numai citite ci si aplicate, in ideea eficientizarii relatiei fermier-Apia-banca-lucrari agricole.
   Pentru aceasta, e nevoie de un leu stabil si o economie stabila, astfel incat, in luna mai, sa zicem, cand faci un imprumut pe baza adeverintei de la o banca, imprumut garantat de stat, Apia sa poate livra apoi bancilor contravaloarea subventiei, la un curs rezonabil. Dar, cum statul si bancile creditoare nu pierd, jocul cursului de schimb ramane in sarcina beneficiarului direct al banilor, adica a fermierilor.

 169. adrian-ciprian says:

  ei sunt buni ca se misca repede! Dar pierzi pe partea cealalta! Cum o dai,tot e foarte greu,cand ajungi la mana bancilor!

 170. CEPYPY says:

  creditul il am de 30000 euro (credit)fara proiect ,da, dobinzile le au cam mari,da ce sa fac.da acum ma dezavantajeaza cu nu au incheiat acord cu apia si tre sa achit saps sa-mi schimb banca .da nu vreau so schimb definitiv decat acum.cred ca o sa albesc dracu cu astia de la apia. (guvern)

 171. adrian-ciprian says:

  si eu am lucrat cu ei,am avut vreo 4credite pe pers fizica,si al 4lea e inca in derulare!Dar au dobanzi mari,si la creditu apia la fel!! Plus,ca acum m-au dat peste cap,ca nu au incheit acord cu apia si pt celelalte pachete! Un lucru care ii si ne dezavantajeaza si pe noi ca si client!

 172. adrian-ciprian says:

  v-au acordat un credit mare?defapt o finantare! Dvs ati avut proiect?sau ati luat traktoru cu banii d la ei? Avans kt ati dat?

 173. CEPYPY says:

  SCUZATI ORTOGRAFIA . AM OMIS,,,,, VIRGULA HA HA. ASTA PT DOMNUL EMIL

 174. CEPYPY says:

  STRAFOCAT RECTIFIC

 175. CEPYPY says:

  DA CHIAR USOR EU LUCRAM INAINTE CU BRD, CU EI ERA JALE,NU VA RECOMAND BRD
  POT SA ZIC CA CEI DE LA PRO CREDIT M-AU UIMIT ,AU VENIT DINSII ACASA ,DEFAPT ACASA AM REZOLVAT TOT LA BANCA AM FOST O SINGURA DATA SA SEMNEZ CREDITUL CHIAR USOR (M-AU UIMIT) DE ACEEIA AM SCHIBAT SI BANCA .AM LOAT SI ADEVERINTA SAPS FOARTE USOR DE LA PRO CRD LA BRD IN 2011 M-AM STAFOCAT SA OPTIN CREDIT PE BAZA ADEVERINTEI SAPS PINA MI-AU INTRAT BANII SI TOT NU AM REUSIT VA RECOMAND PRO CREDIT.

 176. adrian-ciprian says:

  v-au acordat finantarea usor?

 177. CEPYPY says:

  DA ANUL TRECUT, SI DE BANII NU NUMAI DUMNEAVOASTRA SI EU CRED CA MI-AU IESIT PERI ALBI SI NU SUNT NICI LA VARSTA PERILOR ALBI

 178. adrian-ciprian says:

  e primu an cand il implementeaza! Nu stiu exakt! Dar de foarte multe ori de p7,park ar fi oaia neagra! Nu stiu! Dar sa dea odata banii,ca tampesc! Sau macar adeverinta,ca luni schimb banca! Dvs a-ti luat tractoru cu credit de la procredit?

 179. CEPYPY says:

  DA P7 NU ARE ,DA CE DRACU E CU P7 ASTA NU E CA CELELALTE MASURI DE AGROMEDIU/ HAI CA AM INTELES NU AVEAU MODULUL DAR ACUM SA REZOLVAT ,CE DRACU NU DA DRUMUL LA DOSAR?II TOT SUN SI NU AM NICI UN RASPUNS CERT.

 180. adrian-ciprian says:

  nu va contrazic! Eu v-am spus c am stiut eu! Poate ea nu are p7?

 181. CEPYPY says:

  AICEA VA CONTRAZIC AM O MATUSA CARE A PRIMIT PNDC IN DECEMBRIE PE DATA DE 12,ARE MASURA 212 SI DINSA LA FEL CA MINE EI I-AU INTRAT BANII MIE NU,ASTA POATE CA ARE SUPRAFATA MAI MICA, NU STIU PE CE CRITERI AU PLATIT PNDC ,DAR CRED CA PINA LA EPUIZAREA BANILOR.

 182. adrian-ciprian says:

  dl Cepypy,suntem la distanta de 40de km! Haideti sa va zic eu ce stiu despre acest Pndc! Au primit banii,doar cei care nu sunt in zone defavorizate! Pt cei care sunt in zone defavorizate, sau dat drumu la acele adeverinte la inceputul lunii decembrie! Asta a fost logica,sa ia si unii si ceilalti bani,indiferent cum! Asta stiu,iar sursele mele sunt destul de sigure!

 183. adrian-ciprian says:

  dl Emil,atata timp cat luam motorina cu 6lei,iar colegi nostri,unguri,germani, francezi,etc,o iau cu 50-60de eurocenti! Iar subventiile lor sunt duble sau uneori chiar triple fata de ale noastre! Si cand vindem,ne raportam la aceleasi bursa Matif,Lifte,sau care or mai fi ele,aici sunt adevaratele noastre probleme! Chiar il rog pe dl Antonio,sa scrie un astfel de articol! Nu poti concura cu un mercedes,daca tu ai doar volanul de la o amarata de dacie!

 184. CEPYPY says:

  SEMNUL? L-AM PUS ASA…. RASPUNSUL E CLAR.

 185. CEPYPY says:

  EU NU INTELEG CU ADEVERINTE…PNDC…. PAI UNI AU LOAT BANII DIN DECEMBRIE, MA REFER LA PNDC,SI NOI CEILALTI SA NE INPRUMUTAM? UNDE DRACU E LOGICA? INPRUMUT RIDICA COSTURI NU? PE BANII CUI? AI APIA? SAU AI NOSTRI?MA REFER STRICT LA ADEVERINTELE PNDC DE ANUL ASTA.

 186. CEPYPY says:

  DIN COM CORBU

 187. ADRIAN -CIPRIAN says:

  ma refeream aici la CEC Banc…

 188. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Azi am aflat ca apia elibereaza adeverinte pt PNDc…,dar bancile nu au inca normativele sosite…,deci?
  inca nu se pot lua banii…

 189. adrian-ciprian says:

  dl Cepypy,de unde sunteti mai exact din judetul Constanta!

 190. adrian-ciprian says:

  dl Emil,oare din cauza faptului,ca eu,sau unu din colegii care dialogam pe acest blog,site,sau ce o mai fi el,nu am scris unele cuvinte corect gramatical,sau nu le-am articulat corespunzator,din graba,sau de suparare,sau din ignoranta domnilor guvernanti,nu din nestiinta,oare de accea nu ne-au virat apia banii si apdrp ajutorul de minimis? Oare asta e adevaratul motiv? Acum am scris corect? Si in mesajul dvs am identificat cateva greseli de exprimare,dar eu nu sunt la ora de gramatica,ca sa va corectez,si sa ma leg de toate nimicurile! Daca vreti sa ne ajutati cumva,dati sfaturi utile fermierilor,nu tineti ore de gramatica,ca pe acelea are cine sa le tina!

 191. CEPYPY says:

  si ce treaba are munca pamintului cu tastatura(scrisul)?

 192. CEPYPY says:

  a scris vreo unul din noi ungureste?

 193. CEPYPY says:

  o domnisoara foarte amabila,da nu asta e problema (cu banca o rezolv eu)da ce facem cu astia de la apia (se lucreaza la dosar pentru ca am p7 .pai daca nu au nu stiu ce modul ce dracu a mai bagat p7 asta .si am mai semanat si rapita pe suprafata cu p7 si sa dus naibi de ger (a prinso gerul mica ca planta , doar ce a rasarit in decembrie,ca atunci a ploat la noi)

 194. adrian-ciprian says:

  c consultant d crdit ai?

 195. CEPYPY says:

  ps am pus o rata in febroarie ca sa nu cumva sa intirzie astia de la apia cu banii si na ca nici in febroarie nu stim daca ii va da

 196. CEPYPY says:

  pai asa ne bagam in rahat pina in gat, eu mai am si o rata la tractor de achitat in febroarie la pro credit. si adeverinta saps,de unde dracu sa ma inprumut de atatia bani?

 197. adrian-ciprian says:

  dak vrem sa fakem cva,tre sa luam advrinte,pt k de bani ridik toata lumea din umeri! Cel mai sigur din martie bani! Io unu sincer nu stiu ce si km sa fak,dar crd k ma imprumut,akit crditul la procrdit,si apoi,merg sa imi iau adverinte,k nu am ce fake!

 198. CEPYPY says:

  sa ne dea banii nu adeverinte ca nu au conventii decat cu 5 banci ce neme….

 199. adrian-ciprian says:

  apropo,astia de la apia akm elibereaza adeverinte pt masura 212-zona defavorita si pt PNDC! Iar pe masura 214 elibereaza pentru pachetele 4si 5! Pt paketul 7,inca nu se elibereaza? Aveti idee dvs d c? Si kt mai dureaza pana cand incep eliberarea acestor adeverinte ?

 200. adrian-ciprian says:

  sunt si eu abonat la majoritatea publicatiilor agricole! Sunt ok pt informare,numai k si ei preiau toate comuniktele d p site apia,si ministerul agriculturii! Eu unu ,urmaresk zi de zi aceste site-uri,dar cu ce folos?

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-hahaha..aveti perfecta dreptate. eu urmaresc de ani de zile intreaga presa sa vad jurnalisti care, in timp, sa fi inteles cu ce se mananca Apia. Eu cred ca din acest motiv eu am gasit bresa aceasta, pentru ca nu am inca, sa zic, concurenta redutabila. Si unde nu-i concurenta, nu-s dezbateri din care adevarul sa rasbata mai usor. In lipsa adevarului, sistemul discretionar se furiseaza pe nesimtite, incepand de la nivel local pana la cel central.

 201. adrian-ciprian says:

  totul este tipic romaneste.indifrnt de domeniul de activitate!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-la Apia Central se vede clar ca e ‘curatenie’ si degringolada, ca dupa fiecare alegeri, pentru ca la actualizarea site-ului sunt numai politruci lenesi, care nu actualizeaza nici macar informatiile pe care legislatia europeana o impune agentiilor de plati: informatiile privind legislatia actualizata la zi, informatiile despre plati(si acum se vad platile din 2011!). Dpdv al legislatiei romanesti: nu sunt actualizate numele sefilor judeteni ai Apia la toate nivelele, declaratiile la zi de avere si interese, licitatiile la zi de achizitii publice, transpunerea reglementarilor europene in legislatia romaneasca,samd

 202. adrian-ciprian says:

  Va felicit pt articolul scris ! Este exact ce ne doare! Nu puteti sa il trimiteti si pe la grei din guvern,adik d .constantin,victoras ponta!! Poate invata si ei kte cva,s indreapta anumite lucruri firesti si logice,k d ei dpinde totul,nu d mine,sau d dvs! Degeaba vrem noi,important este k ei sa vrea!

  1. Antoniu says:

   @adria-ciprian-eu nu vad traficul, dar gazda blogului, finantare.ro il vede. muuulta lume se ‘uita’ pe aici si asta e bine!. articolele le trimit, de obicei, Profitului agricol spre publicare. Revista agricola publica ce doreste si cand doreste. La celelalte nu mai trimit pt ca mi-au schimbat titlurile si intertitlurile, altele m-au copiat fara sa citeze sursa. Toate, fara bani, pt. ca eu traiesc cu aer.hahahaha..

 203. adrian-ciprian says:

  e vb d un BEJ,nu d bank sau fisc! Ei popresk banii doar atunki knd ajung in cont,nu au voie conform legii sa opreask subventia la sursa! Dar ink cva,conform legii,si a praktikii,niki o bank din romania nu popreste banii,cu exceptia procrditului! D c oare?

 204. saman says:

  multumesc pentru raspuns

 205. adrian-ciprian says:

  dl Antoniu,aveti idee dak subventiile sunt supuse popririi?

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-Dictionarul explicativ al limbii romane spune: poprire=Hotărâre a unei instanțe judecătorești prin care se oprește suma de bani datorată unui debitor de către o persoană. adica, banca dvs. va urmari Apia in instanta daca nu-i livreaza banii pe care vi i-a imprumutat dvs. pe baza adeverintei. pentru aceasta, fiti pe faza mereu, la banca si la Apia. Daca prin absurd Apia nu face plati, dvs. sa aveti deja copia dosarului, a deciziei de plata, pe care o veti contesta in instanta pentru neplata subventiei si veti cere si dobanda. Cand banca va iesi si ea la ‘atac’ dvs., sa aveti acoperirea de genul expus mai sus. Sper sa nu fie vorba de asa ceva, dar e de luat in seama de catre toti fermierii, mai ales ca s-ar putea ca APDRP sa preia APIA.

 206. adrian-ciprian says:

  eu am primit fix 30% din valoare depusa! Nu intlg criteriile dupa kre sau fakut aceste plati! Nici makr nu ni se comunica,d c se s-au efectuat aceste taieri!

 207. saman says:

  vreau sa stiu cand baga a doua trnsa de bani la apia pentru suprafata in ianuarie sau mi baga pe toti odata in iunie pana acu am primit doar prima transa

  1. Antoniu says:

   @saman-pana in 30 iunie 2013 se vor face toate platile

 208. CEPYPY says:

  SI DOMNULE ADRIAN LA SUBVENTIA PE MOTORINA AM PRIMIT FIX JUMATATE DIN SUMA

 209. CEPYPY says:

  AJUTORUL DE MINIMIS SA DAT LA CATIVA PINA PE DATA DE 8 DECEMBRIE SI APOI SA SISTAT. EU NU AM DEPUS CERERE DAR AM PRIETENI CARE L-AU LOAT ALTI CARE NU L-AU LOAT VORBESC DE (Constanta)

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-si eu cred ca cei care au depus cerere vor primi banii, chiar daca acum nu-i au in cont. Apia isi va onora obligatiile cu siguranta, pentru ca nu are alta alternativa. De fapt, ea face plati(gestionare, administrare, control,etc.) si pentru aceasta a fost infiintata.

 210. adrian-ciprian says:

  nup,nu au sange in instaltie! Pt k dak ar fi avut ,ar fi pus un minim d ordine in lucruri! Nu fiekr guvern sa fak c vor,si km vor,astfel inkt doar lor sa le fie bn!

 211. adrian-ciprian says:

  dnul Antoniu,aveti cunostinte de ajutorul de minimis? Sau ceilalti colegi kre dialogam? K eu niki pe ala nu lam primit!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian- pai si ajutorul asta s-a dat sub aceasta forma, de ‘minimis’, pentru a compensa seceta. dar stiti de ce? pentru ca Siveco a facut modul in baza de date, cel cu forta majora(inundatii, seceta, deces fermier, etc.)asa incat, daca aveai doua culturi diferite si calamitate, modulul celebru nu prelua doua secete, ca sa zic asa. de toata coma! pe de alta parte, institutiile abilitate, in frunte cu debusolatul minister MADR, nu au reusit sa reglementeze la nivel national situatiile de forta majora. cine a pierdut? fermierul, of course. despre acest ajutor am scris in art. de ieri, dar mai multe decat voi nu stiu. Incercati sa va lamuriti si de aici daca ati indeplinit toate conditiile.

 212. adrian-ciprian says:

  cei d la centrele judetene dau vina pe cei d la bucuresti! K nu le permite asa ceva! Io unu nu stiu c sa mai zik si ce sa mai fak! E o mare bataie d joc! Noi nu vrem dkt banii nostri,nu cerem altcva!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-corect!

 213. adrian-ciprian says:

  aici trebuie data o directiva clara de catre ministerul agriculturi, k toate bancile kre inkeie akord cu apia pt a da linii de crdit,sa dea obligatoriu,pt toate paketele! Asa noi in momentul asta suntem intro situatie fara iesire!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-ati vazut vreun guvern roman sa aiba sange in instalatie si sa impuna fortat bancilor politica de creditare in cazul APIA? eu n-am vazut, desi masura propusa de dvs. este mai mult decat excelenta.

 214. CEPYPY says:

  SUNT IN ACEIASI SITOATIE CA DOMNULM ADRIAN CIPRIAN SI TOT LA PRO CREDIT AM CONT.AM LOAT ADEVERINTA SAPS. DAR ACUM PENTRU MASURILE 212 214 PE CARE LE AM RESPECTIF SONE DEFAVORIZATE SI P7 PRO CREDIT NU A INCHEIAT CU apia NIMIC. ACEIASI SITOATIE SA ADUC BANI SA-MI ACOPER CREDITUL SAPS DUPA ACEEA IMI DAU ADEVERINTA DA DE UNDE DRACU SA ADUC BANI DE ACASA CA ANUL TRECUT A FOST JALE .CELE MAI PROASTE CULTURI LE-AM AVUT DIN CAUZA SECETEI .

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY- sesizati fiecare dintre voi APIA si solicitati ca pana in martie 2013, Siveco sa faca modificarile urgent in baza de date IACS, in asa fel incat sa puteti accesa masuri si de la alte banci;asta insemnad sa aveti posibilitate sa va inregistrati si cu alte conturi in baza de date. bagati-le si articolul meu pe nas si pe gat! vorba europarlamentarului britanic Nigel Farage: “Cine dracu’ va credeti voi?”
   .

 215. adrian-ciprian says:

  cu mare placere! Unde il gasim si incepand decand?

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian- pe pagina pe care comentati, sus de tot apasati antoniu poienaru si va aduce direct pe prima pagina, sau puteti intra din coloana doi si trei a paginii.

 216. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Si mai sunt N probleme de care ati putea scrie…,degeaba vrem noi fermierii sa facem multe si ne pierdem zilele si anii pe camp…,pt ca cei care sunt la butoane nu dorec acest lucru…,din birou si de la laptop totul este ROZ…,dar defapt…,suntem in urma mult…,fata de lumea buna si civilizata…!!Sincer…,si nu cred ca sunt singuru care intampin aceste probleme de sistem…

  1. Antoniu says:

   @ADRIAN-CIPRIAN- aveti dreptate. va invit pe toti sa continuam discutiile si pe nou articol.

 217. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Problema este la APIA ca imi spun, ca ei nu pot modifica in sistem contul,si ca eu nu imi pot muta contul,decat dupa ce mi s eva inchide creditul de catre apia(adica se va vira diferenta de saps),sau doar dupa ce ma duc eu cu banii de acasa..,si imi achit creditul…,iar apoi sunt liber sa fac ce vreau…,sa merg la ce banca vreau…!!! nu stiu…,mi se pare aberant…,d c nu se poate baga saps-ul in contul aferent de la procredit…,iar cceilalti bani de la pndc si defavorizata in contul de la noua banca…,de ce nu se poate efectua acest lucru?
  aveti idee dvs?

  1. Antoniu says:

   @ADRIAN-CIPRIAN-extraordinar! stiti ca la depunerea cererii, in fiecare an te duci cu extrasul bancar ca sa faci dovada contului activ, in care Apia urmeaza sa-ti livreze banii. Boii, ii loc sa solicite din timp firmei de casa Siveco, sa faca modulul care gestioneaza conturile fermierilor, posibil de a prelua la depunerea cererii mai multe conturi pentru un singur fermier, cu precadere, cele ale bancilor cu care Apia a facut de ani de zile protocoale. Acum, chiar daca ai cererea ‘curata’, ai accesat SAPS si plati pe ovine sau bovine de la o banca, sa zicem ca exemplu, pe celelalte masuri, trebuie sa-ti faci cont la alta banca, pentru ca prima banca nu are agrementul pe alte masuri cu agentia. Ori, modulul nu-ti permite din start decat un singur cont sa introduci in baza de date a fermierului, inca la depunerea anuala a cererii de subventie. Si uite asa, fara voia lui, fermierul e blocat. Pai, sa nu injuri sistemul de sfinti? Ba da! Chiar am sa scriu astazi un articol pe baza problemelor voastre.

 218. adrian-ciprian says:

  deci,in luna august am luat advrinta de la apia,in baza careia am luat un crdint apia in avans,reprezentand 90% din valoarea saps! La data respectiva procrditul incheiase acord cu cei de la apia,pana aici totul in regula,dar ei nu au mai inkeiat si pt celelalte pakete,pndc,zona defavorizata,agromdiu,p7,etc! Eu in momentul de fata sunt blokt total! Ati inteles akm?aveti dvs vreo idee?multumesk

  1. Antoniu says:

   @andrian-ciprian-linia de credit de la Procredit Bank are o maturitate maxima pana la data de 30 iunie 2013, conform protocolului cu Apia, timp in care, agentia are suficient timp sa acopere creditul dvs. pe SAPS. Mergeti la banca si solicitati, conform protocolului, ca Fondul de Garantare a Creditului Rural sa va acopere pana la 30 iunie 2013, cei 80% din linia de credit luata pe SAPS(de 90%) de la Procredit Bank. Pentru celelalte masuri, solicitati adeverinte cu care va veti deschide alte conturi, facand alte imprumuturi cu bancile agreate. Nu sunteti singurul si situatia nu va fi scapata de sub control de catre statul acesta mafiot. Altfel, va fi jale mare, si sutele de mii de fermieri vor iesi in stada. Totusi, intr-o nota optimista si mai putin agresiva a limbajului meu, va recomand sa invatati sa lucrati cu bancile, care, in fond, sustin orice stat din lume. Numai noi, poate, vedem negru in fata ochilor si ne este greu sa acceptam ca riscurile se impart, intre creditor si beneficiar. Statul nu mai poate fi vesnicul ocrotitor, asumandu-si singur toate riscurile. E doar o parere personala.

 219. Adrian_Salcudean says:

  buna ziua,am si eu o intrebare,imi puteti spune cand se mai baga subventi pe animale si pe suprafata,se mai fac de curand plati? va multumsc astept un raspuns.

  1. Antoniu says:

   @Adrian_Salcudean- va rog sa aveti bunavointa sa cititi si comentariile facute la acest articol, in care se face vorbire despre nelamuririle dvs. Pe scurt, pana la adoptarea bugetului pe 2013 nu se mai face nicio ‘miscare’, insa, perioada de plati se incheie oficial in 30 iunie 2013. Speram ca in februarie 2013 sa reinceapa masiv platile.

 220. adrian-ciprian says:

  este o problema,ca am crdit luat pe saps prin procrdit! Si in kzu asta trbuie akitat in totalitate crditu pe saps,si ulterior pot skimba contul!

  1. Antoniu says:

   @adria-ciprian-nu inteleg? apia v-a eliberat adeverinta si cu ea ati obtinut credit de la o banca neagreata sau ati luat un credit fara adeverinta, la valoarea de 50% din SAPS?

 221. adrian-ciprian says:

  pai si in kzu asta dl antoniu,d ce nu se regleaza si problemele cu bancile? Pt k eu vreau sa iau advrinte,dar banca mea faimoasa procrdit, nu a inkeiat conventie!deci? Km ne ajuta statu? Suntem praf la legislatie! Toate sunt fakute doar p si pt interes!

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-luati adeverinta si va deschideti cont la o banca agreata de Apia. din cele agreate, in urma discutiilor dvs. cu ele, va alegeti banca cu cea mai mica dobanda. care-i problema? contul vechi, unde traditional primiti toate subventiile, cel de la procredit, ramane deschis si nu va fi afectat in niciun fel.

 222. adrian-ciprian says:

  au primit pt k nu sunt in zona defavorizata! Plus k a fst si o masura elektorala! S-a platit 6-7decembrie,inainte d alegeri! Dupa,nu au mai fst bani!

 223. CEPYPY says:

  SI DOMNULE ANTONIU NOUA NU NE TREBUIESC BANII LA DATA DE 30 IUNIE SI MAXIM IN MARTIE POATE DOMNII DE LA APIA NU STIU CA IN MARTIE INCEP LUCRARILE NU IN IUNIE

  1. Antoniu says:

   @CEPYPY-va cred. faptul ca se dau adeverinte si pt PNDC, se traduce prin aceea ca, nu au bani de cofinantare. deocamdata. cred ca restul din banii alocati platilor Apia si nu numai, din bugetul de pe 2012, rectificarile ulterioare, plus veniturile ce s-au mai colectat pana la sfarsit de an, la nivel de tara, formeaza un buget cu care se prezinta guvernul nou in fata FMI. Asta, simplist vorbind. Sa nu cumva sa credeti ca in noul buget pe 2013 nu vor fi bani pentru cofinantarea necesara la platile efectuate de catre APIA(FEGA+FEADR+buget national)! Februarie este ,cred, perioada cea mai realista, cum spuneau si colegii dvs. aici, cand platile se vor relua.

 224. CEPYPY says:

  ASTIA SUNT CU CAPUL.CUM SA DEA ADEVERINTE PENTRU PNDC? DACEI CARE A LOAT BANII IN DECEMBRIE? SI NOIA/ ASTA E DISCRIMINARE PE FATA DOMNILOR.

 225. adrian-ciprian says:

  dl florian,makr sa muncesti dumneata kt am muncit eu! Sa investesti 30d mil intrun hektar,si sa skoti 800d kg d grau! E usor d vorbit din fotoliu,din fotoliu toti suntem fotbalisti si politicieni,asa ca…,makr sa platiti dvs,kte taxe si impozite am platit eu ktre statu asta nenorocit!

 226. saman says:

  am primit prima transa in noiembrie pe 15 si as vrea sa stiu cand intra a doua transa la fermieri

  1. Antoniu says:

   @saman-cititi comentariile, pentru ca v-am raspuns; de fapt, vedeti si raspunsul colegilor dvs. fermieri de aici.

 227. florian says:

  adrian-ciprian va-ti invatat frate cu bani multi si acum va este greu.la munca frate ati vrut U.S.L.acum suportati mergeti la MINISTERUL PLOILOR acolo a mai ramas sa va plingeti

  1. Antoniu says:

   @florian-d-le Florian, in calitate de fermier vorbiti?Aici nu discutam decat de faptul ca nu se explica fermierilor situatia clara a banilor cuveniti din subventiile comunitare si cofinantarea de la bugetul national. USL-ul a venit la conducere in 2012 pe bugetul facut de unguent. Rectificarile facute de noii veniti si robinetele inchise din jafurile petrecute la toate ministerele pedelisto-udemeriste au dat peste cap totul. Sa asteptam noul buget si cu increderea ca banii vor intra in contul fermierilor pana la data legala de 30 iunie 2013.

 228. adrian-ciprian says:

  Domnule Antoniu,domnul Sterghiu nu mai este demult sef la apia! Nu imi ramane decat sa il mai sunt p primu nistru si p ministru agriculturii,ca in rest,am sunat p toata lumea,din toate structurile apia! Spun k au ordinele de plata fakute pe diferite masuri,numai k nu sunt bani! Deci…?ce este de fakut?

  1. Antoniu says:

   @adrian-ciprian-d-le Ciprian, el era pana la data la care si-a depus declaratia de avere si interese de aici
   Daca au ordinele de plata facute, atunci toti fermierii sa-si faca cerere pentru a obtine o copie a dosarelor de plata. In dosarele de plata se gasesc si deciziile de plata, fara de care nu se puteau emite ordinele de plata. La ridicarea dosarului se considera ca ati ridicat si decizia de plata. Asa ca, in 30 de zile ar trebui sa primiti banii. Daca nu, solicitati asta in instanta si dobanda aferenta. Este un drept castigat si nu este vina dvs. ca boc, unguent si falimentul cotrocenist n-au stiut, sau nu stiu sa dramuiasca banul comunitar si cel national. Corect?

 229. adrian-ciprian says:

  in aceasi situatie sunt si eu,banca mea nu a inkeiat conventie cu apia! Si akm,nu pot fake nimic! Da,de azi se elibereaza adeverinte si pt pndc! Nu se mai fac plati! La subventia la motorina ati primit banii integral?sau…? Eu unu nu am primit nici acel faimos ajutor de minimis!

 230. CEPYPY says:

  am mai luat adeverinta pentru saps ,si acum platesc dobinzi ca nu mi-au intrat banii. pentru maasurile 212 ,214 banca cu care lucrez nu a incheiat nimic cu apia deocamdata. oricum va multumesc.ce ?pentru pndc? pai parca trebuia sa ni bage? la uni i-au bagat anul treccut? astia sunt nebuni?

 231. adrian-ciprian says:

  domnule cepysy,sunteti in zona defavorizata? Puteti lua adverinta sa luati bani prin banca! Mai nou,de azi se dau adeverinte si pt PNDC. Acum dpinde cu ce baca lucrati,k nu toate au incheiat conventii cu apia! O tampenie,o bataie d joc din partea tuturor!

 232. cepypy says:

  nu sunteti singur domnule adrian si eu sunt tot in sitoatia dumneavoastra sunt din constanta .pe jumatate
  din suprafata am avut porumb ,siiiii am dat lovitura,500kg la ha nici arendele nu le-am acoperit .farasubventii nu am cu ce sa incep lucrarile de primavara da pe domni nostri ministri nui intereseaza

 233. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Domnul Antoniu,vis a vis de subventiile care le mai avem de primit de la APIA asta stim si noi ca pana la 30 iunie 2013 sunt obligati de UE sa ne dea banii…,pe noi fermierii ne intereseaza un raspuns clar si concis…,deoarec in baza lui sa ne facem si noi un plan de cheltuiala,ca acum incepe campania de primavara,sia vem nevoie de o gramada de lucruri(ingraseminte,fungicide,erbicide,samanta de fl soarelui…,etc)…,deoarece la ce seceta asta a fost anul trecut…,ne raportam doar la subventie…,ca din poductie nici arenda cu tot cu impozite nu am reusu sa o acoperim. Ma refer aici la zona de sud -est a tarii (DOBROGEA).Cred ca nu sunt singuru care se afla in aceasta situatii delicata.
  Multumesc,
  Astept raspuns,

  1. Antoniu says:

   @ADRIAN -CIPRIAN- Nu sunteti singurul. Mai este unul care n-a primit subventia. Oare asa sa fie?. Dupa ce a fost numit in 2006 dir. gen. al Apia, tulceanul Nicolae Sterghiu si-a cesionat actiunile firmei SC AGRONIS 2000 SRL(operator agricultura ecologica si in evidentele APIA si MADR), sotiei, asa cum se vede aici. Tipul asta, care fenteaza legea functionarului public de ani de zile, a facut o miscare smechereasca, scotandu-si fiica din sistem(fosta sefa controale pe teren la Centrul judetean Apia, Constanta) si angajand-o la SC AGRONIS 2000 SRL la Stejaru. Pe Iancu Anagnoste, sotul Ecaterinei, l-a pus la Baia, jud. Tulcea, sef centru local. Ar trebui sunati acesti indivizi si intrebati de subventie.

 234. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Buna ziua ,

  Este o situatie generala la toti fermieri,nu doar la mine,iar de la apia tulcea am raspunsul care vi l-am spus dvs anterior ca nu vom mai primidiferenta de bani niciodata.
  Iar de acum de la 1 ianuarie nu vom mai primii deloc subventie pe motorina…,cel putin asta stim pana la data asta.

  Multumesc,

 235. adrian says:

  pe ce data se aloca banii de subventii pe bovine …..chiar nu se poate spune o data fixa???

  1. Antoniu says:

   @adrian- daca ne luam dupa procedurile Apia in privinta cererilor si conditiile de indeplinit, controale, raportari, centralizari,etc., la ovine si bovine, trebuiau ca platile sa fie facute. Cei mai in masura sa cunoasca o data fixa sunt cei de la APIA, centrul judetean, seful serviciului Autorizare PNDC si Ajutoare specifice Comunitare, Masuri de Piata.

 236. saman says:

  imi raspunde si mie cineva la intrebare

 237. Iana says:

  Domnule Poienaru, credeti ca are vreo legatura banca la care avem cont cu neacordarea pana in acest moment a subventiei? au astept subventia pentru bovine….
  Banca la care am cont este ING si din cate am vazut nu apare pe acea lista a bancilor cu care ei au semnat acord. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc !

  1. Antoniu says:

   @Iana-pentru a primi subventiii de orice fel, puteti sa aveti cont la orice banca doriti. Daca preferati sa obtineti subventia inainte ca Apia sa faca plati, acest lucru il puteti realiza doar cu anumite banci agreate de catre agentie si aflate intr-un protocol de colaborare cu aceasta si doar cu o adeverinta eliberata de centrul judetean Apia.

 238. daniela says:

  cand se baga suventia la pasune si ovine

 239. ADRIAN -CIPRIAN says:

  Buna seara,

  Va rog sa imi spuneti ce s-a intamplat cu subventia la motorina,ca s-a virat doar 30% din valoare?
  Si din ce cunostinte am diferenta nu va mai fi virata niciodata. De ce?

  Multumesc,

  Astept raspuns,

  1. Antoniu says:

   @ADRIAN -CIPRIAN- lasati cunostintele si mergeti personal la centrul judetean Apia, la seful serviciului Autorizare PNDC si Ajutoare specifice Comunitare, Masuri de Piata, unde v-ati dus facturile la decontat si intrebati-l, care este situatia decontului dvs la motorina.

 240. marius says:

  cand baga subventia la bovine……..pe 2012..?

 241. euu says:

  cand se pun subventiile pentru ovine/??

 242. saman says:

  cand intra transa a doua la apia pentru suprafata am primit prima transa in noiembrie pe 15 si in decembrie nu miau intrat stiti cumva cand se baga a doua transa in ianuarie sau februarie sau mi baga pe toti odata

  1. Antoniu says:

   @saman-daca ati luat avansul, in perioada 1 dec 2012-30 iunie 2013 vi se va face plata reprezentand diferenta Saps plus subventiile la care ati aplicat(PNDC, zone defavorizate,agromediu,etc.)

 243. doca daniluc says:

  va rog as dori sa stiu cind se face prima transa la ovine

 244. radu alexandru says:

  sunt foarte nemulumit pentru platile de la ovine si terenul agricol ca nu are suficient nutret si nu respectati data platilor numai minciuni……..

 245. prejbeanu says:

  IN 2013 O SA MAI PRIMIM BANI LA APIA?VA MULTUMESC!

 246. ionut says:

  Buna, am si eu o problema si as dori sa va intreb, saptamana asta am primit a doua transa si am primit foarte putin( de patru ori mai putin decat prima transa), o sa mai primesc si altii luna asta?

  1. Antoniu says:

   @ionut-mergeti la Apia si solicitati ultima decizie de plata in care veti vedea ce plati vi s-au facut. Intrebati daca nu cumva aveti retineri pentru sanctiuni(debite) din anii anteriori.

 247. prejbeanu says:

  Am primit transa mica asi dori sa stiu transa mare cand intra?

  1. Antoniu says:

   @prejbeanu- prioritate au cei care la avans nu au avut probleme cu controale pe teren sau teledetectie si nici alte erori in baza de date. Asa ca, cererea dvs. este in mod normal, cred, inaintata spre plata. Va rog sa sunati la Apia in saptamana asta si cea de dinainte de sfarsit de an si sa intrebati daca v-au introdus in listele de plati. Daca nu au facut asta, sa va explice care sunt cauzele. Succes. Atentie si mare chibzuinta la cheltuirea banilor comunitari!

 248. prejbeanu says:

  buna seara !asi dori sa stiu si eu daca se mai baga la apia pe suprafata pe anul 2012 in luna decembrie caci la uni au bagat transa mare si la uni nu.Va multumesc anticipat!

  1. Antoniu says:

   @prejbeanu-daca nu vreti sa intrebati la Apia despre situatia dosarului dvs., puteti intra pe contul dvs in IPA Online si activati stratul de teledetectie 2012, apoi cel de control clasic pe teren. Daca ati avut unul din cele doua controale, s-ar putea ca cererea dvs. sa nu aiba toate controalele administrative efectuate in baza de date iar cerere sa nu fie inca inaintata spre plata.

 249. cepypy says:

  ma fratilor voi stiti ca ni sa-u promis 170_180 euro pe ha in vara datoita secetei? e in realitate cei 170 euro sa_u transformat in 140 119 saps si 35 pndc dar datorita coeficientul de reducere lineara au ramas 140 sa le fie rusine si mai zic ca ajuta agricultura

  1. Antoniu says:

   @cepypy-in vara au promis, estimand doar cat va fi cresterea aprobata de UE la SAPS si PNDC si cursul de schimb dat de Banca Centrala Europeana in octombrie. Apia nu are nicio vina ca numarul solicitarilor pe suprafata, a depasit suprafata negociata cu UE, motiv pentru care se fac reduceri lineare. Procentul de reducere(degresivitate) se face si la pasuni, stiind ca si aici este o suprafata negociata si depasita de mult timp prin solicitarile fermierilor.

 250. MARIUS says:

  Buna seara,
  Daca nu am depus cererea pe anul 2012 , cand se mai depun pt. bovine?

  1. Antoniu says:

   @MARIUS- Cererile se depun anual. Deci, puteti depune in anul 2013. Pentru aceasta, va rog sa va informati din timp la APIA.

 251. tinca says:

  dar la ovine in ce luna

  1. Antoniu says:

   @tinca, @constantin-la ovine/caprine centralizarea s-a facut pana in 15 oct. iar in noiembrie trebuia sa inceapa sa se faca plati. Nu sunt bani si cred ca abia in 2013 vor incepe platile. Va rog sa va interesati periodic si la Apia.

 252. tinca says:

  dom antoniu astia care au cazut la teledetectetie si nu avem dosaru finalizat miati spus in ianuarie cam pe ce data exact daca stiti

  1. Antoniu says:

   @tinca-sunati la Apia, pentru ca sunt obligati sa va raspunda si intrebati care este situatia dosarului dvs., daca s-a finalizat controlul prin teledetectie, si daca da, cand se va inainta dosarul spre plata. Eu am estimat ca toate dosarele la nivel de tara trebuie rezolvate dpdv al controlului prin teledetectie pana in ianuarie si numai dupa aceea vor fi inaintate la plata. Dar, depinde cum se misca firma de teledetectie si functionarii Apia.

 253. constantin says:

  buna seara as vrea sa va intreb cand se dau bani la subventi pe animale pe 2012

  1. Antoniu says:

   @constantin-vezi raspunsuri date lui adrian si tinca

 254. adrian says:

  cand de aloca prima transa de subventii la bovine ..ast un raspuns sigur

  1. Antoniu says:

   @adrian,@constantin- anual, pana la data de 30 noiembrie, Apia transmite Min. Agriculturii situatia centralizatoare cu bovine, dupa care ministerul transmite Min. Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare. Dupa aprobarea cererii, Min. de Finante, din bugetul Min. Agriculturii, alimenteaza contul Apia, care vireaza apoi in contul fermierilor prima pe exploatatie. In ordinul min agric. nu se precizeaza cand se livreaza banii in contul fermierilor. Deci, nu pot sa va raspund cu exactitate. Va rog sa sunati si la Apia.

 255. tinca says:

  dom antoniu am si eu o rugaminte la dvs stiti cumva pe ce data se dau bani in jud galati daca am avut control prin telededectii nimeni nu ne poate spune corect ne tot amana acum ultima data sa zis pe 7 dec dar nu se puteau baga mai nainte de ce chiar de votare poate imi ziceti o data exacta ca dvs aveti un spirit bun va multumesc

  1. Antoniu says:

   @tinca-cei care au avut control prin teledetectie intra sau nu la plata numai dupa finalizarea controlului. Pe scurt, rapoartele de control se introduc in baza de date din calculator, iar acolo se vor face controale administrative. In urma controalelor administrative, cum le zicem noi, apar o sumedenie de erori pe care functionarii Apia incearca sa le rezolve. In functie de complexitatea lor, functionarul va da sau nu, drumul dosarelor mai departe spre plata. Deci, cei cu teledetectie care nu au finalizat inca dosarul trebuie sa mai astepte, cel mai probabil pana in luna ianuarie. Ceilalti intra la plata de astazi.

 256. pop elena says:

  buna ziua, as avea o intrebare> daca eu nu am primit niciun ban inca pentru suprafata o sa primesc luna aceasta in totalitate nu numai avansul?

  1. Antoniu says:

   @pop elena-pentru Campania 2012, plata se face integral in perioada 1decembrie 2012-30 iunie 2013, fermierilor care nu au fost pe lista de avansuri, si diferenta, pentru cei care au incasat avansul(~50% din plata de baza SAPS) in perioada 16-30 noiembrie 2012.

 257. floarea anisoara says:

  Buna ziua a-s dori s-a stiu cind se baga subventia ovine in conturile celor care n-au facut imprumutu pe an 2012

  1. Antoniu says:

   @floarea anisoara-va rog sa sunati la centrul judetean de care apartineti, la seful serviciului Autorizare CNDP şi Ajutoare specifice,Comunitare, Masuri de Piata. Asa cum am mai spus aici, solicitarile de plata pentru animale se prelucreaza la centrul judetean. Intrebati care este situatia dosarului dvs si cand incep sa se faca platile. Daca sunt bani la bugetul national iar controalele si supracontroalele la animale s-au terminat, ar trebui ca in luna aceasta sa inceapa platile.

 258. Stefania says:

  Buna ziua!Anul acesta m-am inscris cu o parcela de lucerna pentru cultura ecologica… Aveti idee cand intra banutii in conturi?

  1. Antoniu says:

   Stefania- P5-agricultura ecologica face parte din platile de agromediu. Daca ati depus pana la 15 octombrie 2012 copia dupa certificatul de conformitate sau master certificat, pe langa copia contractului incheiat intre organismul de inspectie si certificare(DAJDR) si dvs. si copia fisei de inregistrare a dvs. in agricultura ecologica, veti intra la plata odata cu terminarea controalelor APIA si a supracontroalelor inspectiei de stat din cadrul Directiei Agricole Judetene pentru Dezvoltare Rurala.

 259. fachira says:

  buna ziua!chiar se fac plati de la 1 decembrie pe zmd si agromediu?ca asa se spune pe toate site-urile!va multumesc

  1. Antoniu says:

   @fachira-se fac daca se vor incheia toate controalele APIA. Si supracontroalele efectuate de catre APDRP. Zonele defavorizate si masurile de agromediu sunt platite in procent de 82% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala(FEADR), fond gestionat de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP), si, un procent de 18% din bugetul national.

 260. tase- Bz says:

  Tot respectul pentru cei ce lupta ptr acordarea de subventii,DAR… dragi prieteni, haideti sa intretinem terenurile in bunul sens al cuvantului!!!!!!!!!!!
  Va salut.

  1. Antoniu says:

   @tase-Bz-Marea majoritate a fermierilor intreaba de bani, asta presupunand ca stiu cum sa-si lucreze pamantul. Anual se pot accesa de pe site-ul APIA, “MASURI DE SPRIJIN SI IACS”-“Informatii pentru fermieri“-unde se gasesc instructiuni pentru intretinerea terenurilor.

 261. ionut says:

  Buna ziua, dumneavoastra credeti ca o sa primim in decembrie si restul de bani (o parere). Va multumesc.

  1. Antoniu says:

   @ionut-cel putin asa spunea Daniel Constantin ca vrea sa faca. In vechile state membre ale UE se fac platile integral in luna decembrie.

 262. andreea iuliana says:

  Buna ziua! As dori sa va intreb daca stiti cumva, daca au inceput sa se efectuieze platile pt subventiile la ovine ptr anul acesta. Pana la acesta data in contul meu nu s-a depus niciun banut de la subventie! Multumesc!

  1. Antoniu says:

   @andreea iuliana-se pare ca n-au inceput. Cel mai corect ar fi sa contactati centrul judetean Apia, serviciul Autorizare CNDP si Ajutoare specifice Comunitare, Masuri de Piata, unde vi se prelucreaza cererea de plata la ovine si sa intrebati care este starea dosarului dvs. Daca aveti nevoie urgenta de bani, luati de la Apia o adeverinta prin care se face dovada ca cererea dvs de plata la ovine este eligibila, si mergeti la una din bancile cu care agentia are acorduri de colaborare si veti obtine un imprumut. Cand se vor face platile la ovine, Apia restituie banii, bancii de la care va imprumutati. Nu uitati sa va uitati bine pe contractul dintre dvs. si banca, daca veti opta pe solutia imprumutului garantat cu adeverinta eliberata de Apia.

 263. mirela says:

  multumesc

 264. mirela says:

  am incercat sa sun la alba iulia la numerele de telefon date de dumneavoastra insa din pacate nu raspunde nimeni iar cat despre doamna Gabriela Albu nu are nici un nr de telefon Ce ma sfatuiti?

  1. Antoniu says:

   @mirela- Unde ati depus cererea? La ce centru local? Daca nu raspund, ar trebui sa mergeti pana la functionarul care va gestioneaza dosarul de plata pe suprafata. Pe str. Traian este Centrul local Apia, unde probabil ati depus cererea, veti primi raspuns la intrebarile privitoare la subventia pe suprafata. Pe str. Motilor, Centrul judetean Alba, la serviciul d-nei Albu, puteti intreba de banii pentru animale si in ce stadiu se afla dosarul dvs. de subventie pentru animale. Dosarele pentru animale se prelucreaza toate la centrul judetean.

 265. fachira says:

  buna seara!puteti sa imi spuneti si mie in cate transe vireaza apia bani pe suprafata?in noiembrie mai baga bani?va multumesc!sunteti singurul care imi rspunde!

  1. Antoniu says:

   @fachira-anual APIA achita un avans, in procente din suprafata declarata la Apia, denumita SAPS. In aceasta suprafata SAPS nu sunt cuprinse plati complementare denumite plati nationale complementare, zone defavorizate sau plati de agromediu. Avansul se face,cum spuneam, in perioada 16 oct.-30 noi. Anul acesta, Comisia Europeana a aprobat un avans de 50 % din SAPS. Oficial, platile incep anual de la 1 dec. si se incheie la 30 iunie, anul urmator. Deci, cei care nu se afla pe listele de avans, datorita unor controale sau altor probleme care nu fac eligibila cererea la plata, primesc integral plata, dupa data de 1 dec. Cei care se afla pe listele de avans, primesc diferenta tot dupa 1 dec. In perioada 1 dec.-anul curent si 30 iunie anul urmator, se intampla ca Apia sa faca plati separate pentru diverse masuri din PNDR(plan national de dezv. rurala), zona defavorizata, agromediu, etc., in functie de realizarea controalelor si supracontroalelor si prelucrarea in baza de date. In mod normal, nu putem vorbi de virarea in transe a banilor pe suprafata, ci de o perioada de avans si o alta care plateste diferenta sau integral, asa cum am aratat mai sus.

 266. mirela says:

  Domnule Antoniu pana astazi 21nov nu am primit nici un ban in cont pentru subventia pe suprafata si nici nu am avut nici un control. Unde pot intreba daca voi primi ceva? Dar pentru animale cand primim? sunt din alba iulia

  1. Antoniu says:

   @mirela- pentru suprafata, sunati la Centrul local Alba Iulia(sef centru Milaciu Constantin) sau la Centrul judetean Alba, asta daca aveti sub 50 ha, respectiv peste 50 ha. Click aici. La centrul judetean Alba, sunati la Gabriela Albu, sef serviciu autorizare CNDP, ajutoare specifice comunitare si de piata, pentru animale.

 267. fachira says:

  va multumesc!

 268. alina says:

  parerea mea este ca subventiile la animale sunt amanate intentionat,pentru a beneficia <> de pe urma imprumuturilor.Fiindca nu le era destula pedeapsa ,,seceta”,s-au gandit sa-i macereze mai bine cu imprumutul.Halal conducere, in interesul fermierului.

  1. Antoniu says:

   @alina-ganditi-va ca aceste plati pentru bovine si ovine/caprine se fac exclusiv de la bugetul national. Exceptie fac cazurile pentru zonele defavorizate, bunastare, etc. Presiunea pe buget este foarte mare in fiecare an. Nu uitati cofinantarea, tot din buget, la unele scheme din platile pe suprafata. Cred ca imprumutul bancar, nu ar trebui sa sperie fermierul, daca cererea Apia cu care se gireaza, indeplineste toate conditiile de eligibilitate.

 269. fachira says:

  buna seara!a depus tata in 2007 iar in 2008 a decedat!iar eu am depus pe numele meu prima data in 2010!va multumesc!

  1. Antoniu says:

   @fachira-solicitati in scris, cu numar de inregistrare, la centrul Apia de care apartineti, o copie a dosarelor de plata din Campaniile 2010, 2011 si 2012. Aveti acest drept conform Legii 677/2001.

 270. radu says:

  imi poate spune cineva cand se dau subventiile la ovine/caprine? multumesc

  1. Antoniu says:

   @radu-daca v-ati saturat sa asteptati, cititi cu atentie acest comunicat si actionati in consecinta.

 271. fachira says:

  buna ziua!multumesc pt raspuns!dar nu am primit nici o decizie niciodata!oare de ce?

  1. Antoniu says:

   @fachira-care este anul in care ati depus prima data cerere de subventie la Apia?

 272. fachira says:

  buna ziua!puteti sa imi spuneti cu siguranta cand voi primi bani pe agromediu si zona montana defavorizata?trebuie sa va dau RO-ul?sa puteti verifica?
  va multumesc anticipat!

  1. Antoniu says:

   @fachira-indiferent daca sunteti sau nu pe lista de avansuri, plata integrala(diferentele de bani) se face oficial in perioada 1 dec. 2012-30 iun. 2013. Ordinea la plata se face si in functie de finalizarea controalelor la agromediu si zona defavorizate, controalelor pe teren sau a celor prin teledetectie. Cel mai corect este sa mentineti in permanenta legatura cu functionarul Apia, care este responsabilul dosarului dvs. El va va spune de fiecare data, pentru ca este obligat, care este stadiul dosarului. In momentul cand veti primi o decizie de plata atunci in mod sigur veti avea si banii in cont.

 273. Beian Adina says:

  REVIN CU O NELAMURIRE NU AM FOST ANUNTATA DE CEI DE LA APIA CA VOI AVEA CONTROL ,SI ATUNCI CAND AM DEPUS CEREREA PENTRU SPRIJINUL PE CALAMITATI DE SECETA NU AU FOST PROBLEME.
  APROPPO CAND PRIMIMI BANI PE SECETA?

  1. Antoniu says:

   @Beian Adina-inseamna ca veti primi banii pe solicitarea de plata, inclusiv cei pentru seceta, in perioada 1 dec. 2012-30 iun. 2013. Ministerul s-a angajat sa faca platile integral in luna dec. 2013 pentru toti fermierii. Ar fi minunat.

 274. Beian Adina says:

  sunt din alba si pana la data de 8 noiembre nu am primit niciun ban pe suprafata am inteles ca se da un avans se da la toata lumea sau numai la unele persoane.
  Astept raspuns.

  1. Antoniu says:

   @Beian Adina- Plata se efectueaza pentru toti asa cum scrie aici. Conditiile de eligibilitate pentru a lua avansul sunt in conformitate cu articolul 29 alineatul (3) de aici. Deci, daca cererea dvs. a avut erori rezultate din controale care inca nu au fost finalizate, nu sunteti pe lista de avans. Sunati la Apia la seful dvs de dosar. Daca nu, de la data de 1 dec. 2012 pana in 30 iunie 2013 se vor face platile integral.

 275. giorgiana says:

  sunt din mehedinti!va rog sa imi raspundeti!va multumesc fromos

  1. Antoniu says:

   @giorgiana- restul de bani il veti primi in perioada 1 dec. 2012-30 iun. 2013. Ministerul s-a laudat ca in dec. 2012 va face platile integral pentru toti fermierii.

 276. giorgiana says:

  buna seara!ati putea sa imi spuneti si mie cand se baga restul de bani pe suprafata?am primit deja avansul!va multumesc

 277. elena says:

  am fost la apia si mi-au spus ca sunt pe lista avansurilor si ca plata urmeaza sa se faca pe 01.11.2012.mentionez ca astazi este 02.11.2012 si nu am nici un ban in cont.puteti sa ma lamuriti si pe mine?

  1. Antoniu says:

   @elena-aveti rabdare. in aceste conditii, saptamana viitoare veti avea probabil banii in cont.

 278. Silviu says:

  Buna ziua am uitat sa precizez…pt masura 121,ca apicultor…

  1. Antoniu says:

   @Silviu-Masura 121 este gestionata de catre APDRP. Cautati oficiul judetean de care apartineti si unde aveti proiectul depus, adica aici

 279. dani m says:

  are cineva idee daca au inceput platile? mentionez ca am suna la apia si mi-au spus ca ordinele de plata s-au facut deja si ca nu au idee cand vor intra banii…sa mergem la banca pt asta..iar banca da din umeri

  1. Antoniu says:

   @dani m-daca s-au facut ordinele de plata, treaba agentiei e incheiata. min finantelor transfera banii in contul fermierilor. cand? trebuie urmarit saptamanal la banca unde ai deschis contul.

 280. ELENA CALIN says:

  Am uitat sa va spun sunt din Dolj.Oare nu-si fac bancile bani din banii nostri pe dobinzi.

 281. ELENA CALIN says:

  Dl ANTONIU
  Asteptam din 16 oct. 2012 subventia pe unitatea de suprafata.Acum ca a mai plouat cite putin,incercam s apregatim terenul pentru primavara. Daca nu ne dau banii cu ce vom ara.Nu stim ce se intimpla.Poate ne spuneti dumneavoastra .
  Multumesc

  1. Antoniu says:

   @ELENA CALIN-responsabilul dvs de dosar de la APIA este obligat sa va spuna daca sunteti sau nu pe lista de avans. Daca nu sunteti, inseamna ca va aflati pe listele de control pe teren sau teledetectie, controale nefinalizate probabil. Pentru orice nereguli in efectuarea platilor, aveti dreptul sa fiti informata.

 282. Silviu says:

  Buna ziua !
  Astazi este 30 Octombrie,este vreo speranta sa prmimim banii anul acesta ,sunt din judetul Dambovita.
  Multumesc!

  1. Antoniu says:

   @Silviu-sa primiti banii pe ce anume? pe suprafata sau pentru animale??

 283. cristea mariana says:

  am fost la banca nu avem nici leu in cont,sau bagat bani dar nu la toti la foarte putini sa speram ca primim ceva pana in 30 noiembrie anul acesta nu anul viitor

 284. suhani anisoara says:

  buna ziua eu sunt foarte nelamurita cu bani pe teren deoarece la apia se zice ca sau facut plati dar la noi in conturi inca nu a ajuns nici un ban. stie cineva ceva daca s-au facut plati?

 285. gheorhies mihaela says:

  as dori sa stiu cand se fac platile directe pe cap de animal

  1. Antoniu says:

   @ghorghies mihaela- in Ghidul solicitantului, se spune la pag. 13 aici ca: “Prin Hotarâre de Guvern, la propunerea M.A.D.R., se va stabili cuantumul primei pe exploatatie.” Acest lucru s-a infaptuit in 10 oct. 2012 pentru specia bovine aici si specia ovine aici. In mod normal, ar trebui sa va intre banii, pentru ca hotararile s-au publicat in Monitorul Oficial. Se vede ca banii nu vor intra prea curand, de vreme ce, APIA si-a luat masuri preventive si propune fermierilor sa contacteze bancile cu care au intelegeri avantajoase pe acest sector. Vezi aici

 286. Voicu says:

  Multumesc dar nu am primit inca nimic!

 287. Voicu says:

  Sunt in aceeiasi situatie cu doamna anghel daniela. Puteti sa-mi raspundeti si mie!

  1. Antoniu says:

   @Voicu-v-am raspuns pe mail.

 288. Voicu says:

  Sunt in aceeiasi situatie cu doamna anghel daniela, mai precis in 2011 m-am ocupat de cererea unchiului meu si am in ordine parcelele in blocurile fizice corecte si cu suprafata corecta. A zezultat o reducere pe parcele de 1,4 ha. Are de plata pe 2009, 2800 lei. Urmeaza si alte penalizari. Se calculeaza cu rata inflatiei?
  Multumesc!

 289. cristea mariana says:

  multumesc pentru raspuns d-le POIENARU si sper sa nu ne minta domnii nici de data aceasta,un sfarsit de saptamana placut !

  1. Antoniu says:

   @cristea mariana- va multumesc, la fel.

 290. Anghel Daniela says:

  Buna seara domnule inginer,
  Am gasit informatiile postate de dvs cautand sa ma lamuresc cu privire la o situatie cu care se confrunta mama mea. Am tot citit si nu m-am lamurit, asa ca va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns.
  Pe 2.10.2012 a primit un PV de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare privind cererea de plata din mai 2009.
  La cap. 5 “prezentarea verificarilor se precizeaza:
  – istoricul formarii blocurilor fizice actualizate – modificarea suprafetei in minus a blocului fizic in LPS
  – pentru fermierul XXX controalele administrative incrucisate au generat erori care au propus dosarul pentru verificare si reinstrumentare in campaniile anterioare. Tipul de neconformitati: OSC. Aceste neconformitati au fost cele care au propus dosarul pentru reinstrumentare in campania 2009.”
  Asadar are de platit 3799,99 lei (3116 FEADR si 683,99 BN1)
  NU INTELEG ce si unde a gresit cand a depus cererea?
  In primii ani a declarat 5 ha toate in zona de deal, pasune, apoi, datorita faptului ca 1,5 ha nu au putut fi intretitnuti din motive obiective – se afla intr-o zona in care s-au produs alunecari de teren, au intrat porci mistreti si au ramat, este la margine padurii si s-a intins multa catina pe care nu am mai putut-o taia, a declarat 3,5 ha. Cei 1,5 ha s-au degradat din motivele expuse mai sus si a considerat ca este corect sa nu ii mai declare pentru obtinere de subventie. A facut o cerere si i s-a explicat ca va fi penalizata. DAR ASA DE MULT? Acesta este motivul penalizarii?
  In alta oridine de idei penalizarea aceasta se refera la anul 2009 pentru care s-au facut aceste verificari sau se continua in lant si pe anii urmatori?
  In PV se precizeaza ca “suma constituita ca debit fiind recuperata prin deducere din platile urmatoare, in conturile de recuperare enumerate mai jos.”
  De aici se deduce ca nu este obligatoriu sa depuna banii, ci pot fi recuperati din ceea ce urmeaza sa primeasca?
  Cu multumiri,

  1. Antoniu says:

   @Anghel Daniela- Buna seara! V-am raspuns pe mail.

 291. cristea mariana says:

  Domnule Poienaru oare cand primim banii anul acesta?

  1. Antoniu says:

   @cristea mariana- pe 16 oct. 2012, adica de astazi, incep platile in avans(doar SAPS, 50%), pana in 30 noi. 2012. Incepand cu data de 1 dec. 2012 pana in 30 iun. 2013, se fac plati in totalitate pentru cei care nu au fost pe listele de avans si diferenta pentru cei aflati pe aceste liste de avans. Guvernul actual s-a laudat ca in decembrie 2012 vrea sa faca platile integral pentru toti fermierii, fara sa se mai astepte data de 30 iunie 2013. In celelalte state cam asa se fac platile. Sa-i vedem!

 292. nelu says:

  Domnule inginer, va multumesc in numele meu si a unor prieteni specialisti in domeniu pentru interesantele si documentatele materiale pe care le expuneti. Blog ul dvoastra a devenit un important spatiu pentru informarea noastra.Unele postari au creat adevarate subiecte de discutie in medii interesate si in interiorul unor institutii , precum APIA. Numai bine.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>