Joi, 21 februarie 2013, a fost promulgată Legea bugetului de stat pe anul 2013.

Pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este un pas important deoarece permite efectuarea de plăţi, începând cu data de 27 februarie, aferente sprijinului financiar acordat producătorilor, reprezentând:

plăţi naţionale complementare directe în sectorul vegetal pentru cererile depuse în anul 2012
plăţi naţionale complementare directe în sectorul zootehnic pentru cererile depuse în anul 2012
ajutorul de minimis pentru fermierii afectaţi de secetă
De asemenea, în perioada imediat următoare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va transmite pe circuitul de avizare actele normative elaborate în baza legii bugetului, necesare efectuării plăţilor în ce priveşte: schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură (activităţi ale trim. IV 2012), plata primelor de asigurare, ajutorul pentru ameliorarea raselor de animale.

Estimăm că începând cu prima săptămână a lunii martie, sprijinul acordat în baza acestor acte normative va fi virat în conturile fermierilor.

Plăţile care urmează a fi efectuate ca urmare a promulgării legii bugetului se alătură efortului pe care Ministerul Agriculturii l-a realizat, începând cu luna ianuarie 2013, prin acordarea sprijinului aferent măsurilor de investiţii şi plăţilor compensatorii pentru zone defavorizate şi agro-mediu din cadrul PNDR.

Sursa:MADR


318 comentarii la “Incepand cu 27 februarie 2013 se reiau platile la APIA”
 1. camelia gerhardt a spus:

  Multumim Toni, sa fie de folos, ne ajuta mult!

 2. Nelu a spus:

  Vesti bune,domnule Antoniu! Multumim! Deci….suntem pe ultima suta de metri 🙂

 3. Antoniu a spus:

  @Nelu-speram. din pacate APIA inca nu a dat vreun comunicat, semn clar ca se conduce de peste drum, adica de la minister. Daca Apia da si ea comunicat astazi inseamna ca doua surse nu pot fi amandoau mincinoase.

 4. CEPYPY a spus:

  d-le ANTONIU asta da o veste buna…..sa speram ca este adevarat…..ca pina acum..ne-au dus cu presul….

 5. Antoniu a spus:

  Legea bugetului de stat pe 2013 si decretul de promulgare a ei, au fost publicate astazi in Monitorul Oficial.

 6. stefan a spus:

  niste tampiti!ne-au tinut atata timp sa faca bancile profit pe banii nostri1

 7. stefan a spus:

  si noi sa platim dobanzi!

 8. Andrei a spus:

  Bunaseara,
  Domnul Antoniu nu imi spuneti va rog cat se plateste pe vaca cu lapte in zona defavorizata? Multumesc

 9. Antoniu a spus:

  @Andrei- prin hotararea de aici se specifica valoarea in Art. 4, pag.2, pct. 1 si 2

 10. costel a spus:

  subventia pentru pasune cine trebuie sa o ia?tot primariile s-au crescatorii de animale

 11. Antoniu a spus:

  @costel-sa vedem ce scrie in cererea pe 2013, care trebuie sa apara pe site-ul APIA in aceasta saptamana. Din punctul meu de vedere am spus aici inca din 2009 ca primariile n-au ce cauta la cersit subventii de la Apia.

 12. Antoniu a spus:

  Au aparut afise de informare APIA campania 2013 aici

 13. popa a spus:

  buna ziua ,intradevar asteptam de mult sa primim ultimii bani pe subventii pt ca in scurt timp vom incepe campania si fara bani e detul de greu . oare vom mai astepta mult?

 14. moldoveanu a spus:

  Domnul Antoniu,
  1. Cand credeti ca se va plati subventia la numarul de bovine (minim 3)?
  2. Care este valoarea acesteia?
  3. Care este valoarea ajutorului de minimis pentru fermierii afectaţi de secetă si cand se plateste ?

 15. Antoniu a spus:

  @moldoveanu- va rog sa cititi aici

 16. CEPYPY a spus:

  va salut din nou d-le Antoniu AM SI EU O PROBLEMA ……STITI CA AM PACHETUL 7 …IN SOLA CU P7 AM PUS IN TOAMNA RAPITA( ANUL TRECUT AM AVUT PORUMB)RAPITA DATORITAV SECETEI NU A RASARIT DECIT IN PROPORTIE DE ZECE LA SUTA…….ACUM VREAU SA INTORC CULTURA DE RAPITA ,SI SA PUN FLOARE ……EEEEE DAR AICEA E O PROBLEMA .DOMNII DE LA APIA IACS MI-AU SPUS :IN ANUL IN CARE SE INTOARCE CULRTURA DE TRITICALE (DE TOAMNA) SE PUNE PORUMB………DA DAR CIND AM FACUT PACHETUL NU MI-AU SPUS ASTA….SI EU NU INTORC RAPITA SA PUN PORUMB….PORUMB TREPUIE SA PUN MINIM DOI ANI…..ANUL TRECUT AM AVUT ,SI MAI PUN IN ANUL 4 SA ZICEM……DINSI NU ….PAI CIND AM FACUT P7 NU MI-AU ZIS ASTA ..SA INTELEG CA EU IN SOLA RESPECTIVA NU POT SA PUN FLOAREA SOARELUI SI NICI OVAZ,ORZOAICA DE PRIMAVARA,ETC????PAI DACA E ASA (DEFAPT ASA MI-AU ZIS IERI CA AM FOST LA SEDINTA(INSTRUIRE)PAI DACA E ASA NU MAI VREAU NICI UN PACHET IL SCOT CA NU AM LOAT NICI UN BAN…SFATUITIMA D-VS CE SA FAC …VA MULTUMESC

 17. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-cei de la APIA trebuiau sa va spuna in primul rand ca pachetul P4, cultura verde(rapita) nu merge cu P7. Nicaieri nu scrie in reglementarile APIA ca dupa triticale trebuie sa cultivi porumb. Incercati in 2013 sa mutati pachetul P4 pe alta parcela,ceea ce este posibil, cu conditia ca cinci ani sa va mentineti suprafata declarata, indiferent de parcela, in asa fel incat sa nu mai aveti P4 cu P7 pe aceeasi parcela. Puteti cultiva floarea soarelui fara probleme pe parcela cu P7. Cei de la Apia sunt in afara, pe langa sau vizavi de propriile reglementari. Succes!

 18. CEPYPY a spus:

  PS..AM CUMPARAT SI SEMENTELE DE FLOAREA SOARELUI…..SI COSTA CAM CIT IAU EU PE P7…..

 19. elena a spus:

  dl antoniu nu am primit un raspuns an legatura cu asociatia care neau luat noua banii dar si subventia pe pasune

 20. paul a spus:

  am intrebat eu azi si nu a intrat nici un ban de la apia…..

 21. Ionel a spus:

  Buna ziua! Suntem din Botosani , am sunat astazi 27 februarie la APIA Bucuresti si am intrebat cand se dau subventiile , vazand comunicatul de pe internet. De la Bucuresti ni sa spus ca de pe 15 martie se incep platile. Poate dumneavoastra stiti cu adevarat cand incep platile. Nu stim pe cine sa mai credem. MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!!

 22. Antoniu a spus:

  @Ionel-asa dupa cum observati, Apia nu hotaraste cand se dau banii. Pe site-ul agentiei nu s-a publicat niciun comunicat. Directorul actual al Apia este un pesedist metamorfozat in pecist, el fiind in joc glezna la usa ministerului, asteptand banii. ‘Luptele’ pe bani publici intre noii veniti, sunt crancene, se pare. Probabil se dau mai intai banii inapoi Comisiei din anii precedenti(vezi comunicatul de ieri si sanctiunea aplicata Romaniei) pentru platile nejustificate si debitele nerecuperate, efectuate de Apia, urmand ca apoi sa se faca platile catre fermieri. Nu vor fi suficienti bani iar Constantin va astepta o rectificare de buget pana in 30 iunie 2013, data ultimei plati la Apia. Problema mare e ca reluarea platilor coincide cu data de 1 martie, data la care incep depunerile cererilor de subventie in Campania 2013. Cel putin 15 zile va fi un mic haos, cu fermieri solicitand noi subventii fara plata subventiei vechi, si demararea platilor, cu functionari care vor prelua cereri pe 2013 si si prelucra solicitari din 2012. Dar in timp toate se vor rezolva.

 23. CEPYPY a spus:

  d-leANTONIU EU NU-I MAI INTELEG PEASTIA DE LA APIA SI MINISTERUL AGRICULTURI…. CE DRACU NU S-AU SATURAT SA NE MINTA ATITA SI PE FATA CE MAI PUI….MINISTRUL AGRICULTURI A SPUS CLAR……CITEZ DUPA DATA DE 27 FEBROARIE SE REIAU PLATILE…CORECT????E ASTAZI AM SUNAT SI EU LA APIA CENTRAL…PLUS CA IERI AM FOST LA O INSTRUIRE SI AU SPUS SI DINSI CA DUPA 27 SE REIAU PLATILE………DAR SUNIND ASTAZI LA APIA CENTRAL SURPRIZA……NU A INCEPUT PLATILE..SI NU STIU O DATA CERTA…DECI IN CONCLUZIE NE MINT DOMNI IN CONTINOARE FARA NICI O RETINERE…FRATILOR TREBUI SA FACEM CEVA SA IESIM IN STRADA CA ASTIA ISI BAT JOC DE NOI…..

 24. CEPYPY a spus:

  SI CU P7 D-LE ANTONIU TOT CA EI A RAMAS …TREBUIE SA PUN PORUMB IN SOLA
  AM VB ASTAZI CU DINSI SI…IN CAZUL IN CARE SE INTOARCE CULTURA DE TOAMNA SE SEAMANA PORUMB…NU FLOARE …NU SORG…NU OVAZ…NU ORZOAICA NIMIC..DECAT PORUMB…..O SA OPRESC PACHETUL ASTA DE RAHAT…..NICI BANI NU MI-AU DAT SI EI MA FREACA CU PORUMBU LOR SA MA LASE DRAC IN PACE VA MULTUMESC..

 25. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-conditiile de management pentru P7 nu sunt trecute in manualele Apia pe 2012. Functionarii au iesit la informare fermieri cu noile ghiduri pe 2013 in care se spune clar cum se gestioneaza astfel de parcele. Din pacate, fermierii nu aveau cum sa stie acest lucru in 2012 si multi vor fi sanctionati. Gasiti conditiile de management in varianta consolidata a PNDR, pag. 308-310

 26. Ioana a spus:

  domnule antoniu de unde legea asta cu impozitul pe cap de ovina dam o gramada de bani cu ce mai ramane un fermier la asociatie sa dam la doctorul veterinar sa dam ca sa iti treaca ovinile dam 1 leu la asociatie dam 1,5 lei ca nu iti inainteaza dosarul avem 900 oi anul asta nici nu le mai bag la suventie trei sferturi din bani mii ia inapoi statul la ce ii mai da cu ce ajuta eii fermieri si asa nu mai sunt multi ciobani cu treaba asta multi o sa se lase de oi rusine sa le fie .

 27. ursu catalina a spus:

  sunt din jud.neamt.am islaqz de opt ani ,de cand au inceput sa dea subventii ,primaria nea luat banii doi ani la rand ,miau lasat izlazul necuratat de te durea .mintea in cap ,nu stiai tu ce era acolo.DNA-ul lansase un zvon ca vor venii in control la primarii ,si ca cele care au luat banii de la concesionarii de izlazuri vor returna banii inapoi…..dar nu au mai ajuns.Aici suntem cam multi concesionari cu aceeasi problema,ne puteti ajuta invreun fel?Va multumesc in numele tuturor .

 28. Antoniu a spus:

  @ursu catalina-incepand cu saptamana viitoare sa iesiti la curatat islazul!. Sa va notati data, nr. de oameni, parcela si plata intr-un registru de mediu pe care il aveti de la Apia dar si intr-un registru propriu al asociatiei. Atentie, daca aveti P12 curatarea se va face manual. Daca aveti doar P1, curatarea se va putea face mecanizat. Nu dati foc resturilor vegetale fara sa anuntati primaria si agentia locala de mediu. Doar cu acordul lor scris. Resturile vegetale le puteti si scoate de pe islaz si depozita in alta locatie dar, cum spuneam, nu trebuie arse pe pasune fara acordul celor de la mediu. Daca islazul este curatat si densitatea de animale la pasunat este una adecvata nu va ramane decat sa respectati in continuare toate conditiile de ecoconditionalitate(GAEC+cerinte minime pt utilizarea ingrasamintelor si pesticidelor+cerintele legale in materie de gestionare) prevazute aici. Cand iesiti la curatat musai sa aveti copii(harti) ale parcelei/parcelelor, pentru a curata perfect suprafata declarata la Apia. Daca totul este OK nu aveti motive sa va temeti de controale. Apia nu este o sperietoare; ea face plati tuturor fermierilor, cu conditia sa i se respecte anumite cerinte, in acord cu reglementarile comunitare si nationale.

 29. Ioana a spus:

  donnule antoniu cand se baga bani pe suprafata la hectar ca nu am primit nici un ban .

 30. Antoniu a spus:

  @Ioana-luna martie este prevazuta pentru plati. Daca nu ati luat avansul inseamna ca cererea dvs a fost la control. Asadar plata vi se va face integral acum. Va rog sa va deplasati la sediul Apia unde v-ati depus cererea si sa va interesati care este stadiul dosarului dvs. de plata.

 31. andreea sorina a spus:

  mai fratiilor ce mai mint guvernanti nostri daca pana pe 10 martie nu baga bani pe animale fermieri din bran bv vom iesi cu animalele in drum. e groazic cat mint. toti fermieri asa ar trebui sa faca.

 32. daniel lapuste a spus:

  Buna seara domnu’ Antoniu,
  Va rog sa imi spuneti,evident daca detineti detalii,data sau luna cand se vor vira bani de la APIA pentru animale(bovine),bani pentru seceta(100 lei/hectar),si bani pentru teren ecologic(asta nu sunt sigur daca apartine si are legatura tot cu APIA.
  Astept raspuns,stima!

 33. Nelu a spus:

  Domnule Daniel Lapuste,toti asteptam,de cateva luni o informare corecta,ba chiar banii de la minister,insa tot de atata timp suntem mintiti de guvernanti pe care i-am votat.Deci ASTEPTAM! Pentru ca asa ne-am invatat:Sa aASTEPTAM!
  De la domnul Antoniu,mai mult decat face din timpul dansului,ce sa mai asteptam!
  Daca am fi toti cu initiativa si determinati,ca domnul Antoniu,poate am avea ce astepta!
  Va multumesc!

 34. chiorean dorina a spus:

  DOMNULE ANTONIU,IMI SPUNETI SI MIE CAND V-OR INTRA BANII IN CONTURILE NOASTRE….PE SUPRAFATA

 35. Antoniu a spus:

  @chiorean dorina-in aceasta luna se vor relua platile la APIA

 36. CEPYPY a spus:

  da campania a inceput si eu stau ca prostu prin curte ca nu am 1 litru de motorina ce drac ne mai da banii ,,,daca nu ni da cind trebuie…..trebui sa iesim in strada alta solutie nu este fermieri unitiva fratilor ca asta nu e gluma ..e realitatea bani 0000 conturi goale…..defapt pline de promisiuni

 37. un fermier a spus:

  D.le Antoniu,nu stiu daca si dumneavoastra nu ne mintiti ca toti parlamentarii astia de rahat,dar oare chiar nu se poate domnule da o data fixa sa ne spuna cand ne intra banii in conturi?sa stim macar ce avem de facut ca ne mor animalele de foame….va rog frumos,datine domnule o data exacta daca puteti.

 38. CEPYPY a spus:

  d-le (fermier) d-ul Antoniu nu are de unde sa stie o data fixa ca nu e el guvernul, apia etc apia tre sa stie ,da nu ne zice, am sunat astazi la apia buc pentru a nustu cita oara si nu am primit nici un raspuns certDECI BANI 0000ASTA E CERT

 39. monica busuioc a spus:

  astazi am fost la apia beceni din buzau si nu mi-a primit dosarul pentru subventie si mi-a spus sa revin dupa data de 16 mai cind deja incep penalizarile este corect?

 40. caty a spus:

  ce ne mai spuneti domnule Antoniu ?noi am fost informati ca platile incep de la data de 15 martie ,dv.ce stiti?

 41. monica busuioc a spus:

  astazi am fost la apia beceni din buzau si nu mi-a primit dosarul pentru subventie si mi-a spus sa revin dupa data de 16 mai cind deja incep penalizarile este corect? Domnul Blidarul motivand ca dupa aceasta data se primesc dosarele noi

 42. adrian a spus:

  a mai intrebat cineva pe la banca, a intrat ceva bani pe suprafata?

 43. CEPYPY a spus:

  NU A INTRAT NIMIC ,APIA CENTRAL NU FAC PLATI AM SUNAT AZI IAR LA BUC NU FAC NICI UN FEL DE PLATI…DECI IN CONCLUZIE MINISTRU DANIEL NE-A MINTIT IAR…….

 44. gaby a spus:

  am si eu o intrebare,cand se dau banii pe vaca defavorizata ,cea cu minim 2 capete si care este suma pe cap ce bovina,va multumesc

 45. Antoniu a spus:

  @gaby- toate datele pe care le solicitati, le aveti aici la Art. 6 pct. 2, lit.a,b,c privind cuantumul platilor si Art. 8 privitor la data efectuarii platilor, toate la pag. 3. Va rog sa cititi instructiunile de eligibilitate enuntate de APIA si regulamentele europene si de aici.

 46. Vestica a spus:

  Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că Ministerul Agriculturii începe plata subvenţiilor pentru toate categoriile de producători.

 47. Antoniu a spus:

  Banii jos, ochii la usa!Intr-adevar astazi in sedinta de guvern de aici, Ponta a zis: ‘..Mai vroiam, domnule ministru al Agriculturii are nevoie şi de mine ca să confirm faptul că, de astăzi, prin hotărârea de guvern pe care o aprobăm, începem plata subvenţiilor la agricultură. Dacă nu am fi avut atâtea contestaţii de la PDL şi atâtea întârzieri, puteam s-o facem mai repede. Să le mulţumească celor de la PDL – care mai sunt în PDL, care n-au plecat din PDL pe la alte partied – pentru faptul că ne-au contestat la Curte şi n-am avut bugetul mai repede. Important e însă că cred că au nevoie de subvenţii şi, practic, prin adoptarea de astăzi, în zilele următoare încep plăţile.’

 48. CEPYPY a spus:

  eu nu mai cred nimic d-le Antoniu d-vs credeti ????????

 49. cacenschi viorel a spus:

  Buna Ziua! Ce poate insemna in zilele urmatoare!!nici nu putem sti o fi cam tot asa ”dupa sarbatorile de iarna”.Dl.ing.acum si dupa aceasta hotarire de guvern cind ne putem astepta sa intre efectiv banii in conturi?Multumesc pt.intelegere!

 50. Antoniu a spus:

  @cacenschi viorel- daca observam hotararile aprobate in data de 6.03.2013 de aici vedem ca pct. 11 e rezolvat : “11. HOTĂRÂRE privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură;Guvernul a aprobat această Hotărâre.”
  Urmeaza ca de astazi Min. Finantelor sa aprobe ordinele de plata ale APIA si sa bage in contul fermierilor sumele aferente, concomitent cu inaintarea pe listele de plata si emiterea de OP-uri pentru toti fermierii.

 51. cacenschi viorel a spus:

  Corect Dl ing.dar mai urmeaza si publicarea acestei hotariri in Monitorul Oficial dupa care pasii urmati cu Ministerul Finatelor respectiv Apia deci tot ce ar fi posibil sa se inceapa de saptamina viitore.Pina atunci toate cele bune.

 52. Ioana a spus:

  Buna ziua D.le Antoniu cand se baga bani pe suprafata la hectar mai sigur sigur . va multumesc.

 53. Antoniu a spus:

  @Ioana-saptamana viitoare se vor face plati ‘in batch’ , adica ‘in masa’, cum le place celor de la Apia sa spuna!

 54. CEPYPY a spus:

  d-le Antoniu….dati dvs un telefon la apia central sa vedeti ca cei de acolo nu zic ca saptamana viitoare vor face plati………eu am dat si nu am primit un astfel de raspuns pozitiv…….

 55. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-gata, incep platile! vezi aici

 56. CEPYPY a spus:

  da d-le Antoniu aveti dreptate, dar cei de la Apia central asa de nestiitori sa fie???/ si da ,asta da o veste buna va multumesc

 57. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-ganditi-va ca la APIA sunt din toate partidele adusi acolo si au interzis probabil la a da informatii despre plati, odata ca mingea e la Constantin, care taie si spanzura in agentiile ministerului si pe de alta parte, cei care mai stiu ceva, nu sufla o vorba pentru a nu fi dati afara. Ceea ce s-a instituit, din pacate, pana la nivelul functionarului de la centrele locale, este faptul ca li s-a inoculat fermierilor ideea ca Apia da banii si nu altcineva, asta obligand multi fermieri sa vina de acasa nu numai cu actele doveditoare ci si cu produsele doveditoare. :)) .

 58. CEPYPY a spus:

  SI D-LE ANTONIU MAI AM O NELAMURIRE SE FAC PLATI, SAPS, SI PNDC,SI ZSD CA EU NU AM LOAT NICI UN BAN PE RESPECTIVELE MASURI?

 59. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-toate platile se fac in ordinea listelor de plata,OP-urilor samd

 60. CEPYPY a spus:

  D-LE ANTONIU EU AM FOST AUTORIZAT LA PLATA(SAPS PNDC SI ZSD) PE DATA DE 13 FEBROARIE DECI LA TOATE INSEAMNA CA TREBUIE SA IAU BANI PE TOATE TREI SAPS PNDC ZSD..ASTA NU INTELEG..IAU TOTI BANII SAU CU TIRIITA VA MULTUMESC ANCIPAT

 61. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-daca vorbiti cu copia deciziei de plata pe masa, emisa automat de sistem, luata in copie de la Apia, asa cum v-am sugerat, trebuie sa luati intreaga suma. Daca vorbiti doar pe povestile functionarului care v-a intrumentat dosarul, atunci nu pot sa va spun cu exactitate ce bani luati.

 62. CEPYPY a spus:

  oky ms d-le ANTONIU vb de povestile functionarului o sa vad in cont ce intra si va anunt

 63. cacenschi viorel a spus:

  Buna Ziua! o alta problma Dl.ing.in jud. Galati s-au facut plati pt. calamitati la mine nu au intrat acei bani cauza sa fie terenul pt. care am solicitat sprijin se afla in jud. Vaslui ?!, iar cererea am depus-o la Primaria Beresti(jud.Galati) aveam acolo toata documentatia trimisa deja de Centru Apia Beresti.Cei din jud. Vaslui nu au vrut sa-mi primeasca cererea pe motiv ca am cerere de sprijin la Apia Beresti.(jud.Galati)

 64. Antoniu a spus:

  @cacenschi viorel-cei de la centrul local Beresti trebuie sa rezolve problema atata timp cat ei v-au gestionat dosarul si le-ati prezentat toate documentele cerute. Mergeti si solicitati in scris, cu nr. de inregistrare, o copie a dosarului dvs de plata. Acolo veti vedea ce operatiuni s-au facut. Pentru cele care nu s-au facut va puteti adresa tot Apiei spre rezolvare. Repet, centru local Apia Beresti trebuie sa va rezolve cazul cu calamitatea!

 65. cacenschi viorel a spus:

  Va multumesc! Am vazut dosarul fara insa a lua si o copie am decizii de plata doua: cea cu subventia europeana, precum si cea cu suma din bugetul national.Nu insa si vreo decizia de la camera agricola.O SEARA BUNA!

 66. Antoniu a spus:

  @cacenschi viorel- nu-i lasati. insistati sa va rezolve problema!

 67. cacenschi viorel a spus:

  Deci tot in acel dosar trebuie sa se regaseasca si decizia de plata pt. calamitati cred emisa de Directia Agricola.Acestia se ocupa cu ajutorul pt. calamitati,care directie? (judeteana)voi vedea.

 68. Silviu a spus:

  D-le Antoniu imi puteti spune daca se fac plati si pentru subventia la animale? Multumesc.

 69. Antoniu a spus:

  @Silviu-vad ca in suma disponibila prin hotararea recent aprobata nu sunt cuprinse sume pt bovine si ovine/caprine. Sa urmarim in continuare de unde vor scoate si acesti bani. Ati pus corect acesta intrebare.

 70. CEPYPY a spus:

  D-LE ANTONIU AM CITIT PE SAITUL (FRANZELARILOR)CA NICI GIND DE BANI… SAU MAI BINE ZIS DE PE 15 MARTIE IN COLO ….CICA NU A FOST PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL ETC..CHIAR ASA SA FIE OARE SA NU INCEAPA PLATILE????????????

 71. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-da, am vazut Monitorul Oficial nr. 125/7.3.2013 si nu s-a publicat.

 72. CEPYPY a spus:

  DECI NU INCEP SA INTELEGEM VA MULTUMESC ……

 73. Antoniu a spus:

  @CEPYPY-sincer sa fiu, nu prea in vine sa cred ca vor tergiversa platile prea mult. Consecinta o stiu ei prea bine daca fermierii vor iesi in strada. Observ ca, initial, in proiectul de hotarare era prevazuta suma de 5.550.000 mii lei din colectari la bugetul de stat pentru ca pe data de 6.03.2013 sa se aprobe aceeasi hotarare pt suma de 2.700.000 mii lei. Inseamna ca nu au colectat suficient iar banii o sa fie livrati concomitent cu incasarile. Un lucru bun este ca s-a adoptat un nou proiect de hotarare pt plata la animale. Cu greu, dar si platile astea trebuie facute, la fel precum cele pe suprafata.

 74. CEPYPY a spus:

  D-LE ANTONIU ASTEPT UN RASPUNS

 75. CEPYPY a spus:

  VA MULTUMESC D-LE ANTONIU

 76. cacenschi viorel a spus:

  Buna Ziua! Intradevar a intrat in cont ajutorul de calamitati.O zi buna!Dl.ing.

 77. Ioana a spus:

  D-le Antoniu sa intelegem ca saptamana asta se fac plati. Va multumim .

 78. ileana a spus:

  stie cineva au intrat ceva banuti in conturi pentru oi .vaci….

 79. gigi a spus:

  cred ca nu vedem bani nici saptamana asta

 80. mircea a spus:

  eu am fost la banca si NIMICA. in jud.Mures

 81. gigi a spus:

  astia iar ne minte. iar mai trece o saptamana

 82. un agricultor a spus:

  Multumim Ponta!Multumiri guvernului care a-ti votat!Nici pana in ziua de azi NU am primit nici un BAN!Multumesc.

 83. marian a spus:

  M-am saturat de minciunile lor,nu am vot cu acesti guvernanti,eram sigur ca nu sunt buni de nimic.nu sunt in stare nici rambursarile de TVA sa le faca la timp.vom iesi in strada asta e solutia.

 84. marian a spus:

  platile le fac peste o saptamana,dar atentie doar o parte,restul in mai-iunie.nu se mai poate cu acest guvern

 85. Alt agricultor a spus:

  Banii din SAPS asteapta decontarea la Bruxelles de trei luni si sase zile. Doar banii Romaniei nu sunt decontati la Bruxelles. Ce or crede functionarii europeni de tampenia romaneasca? Adevarul trist este ca suntem un popor slab organizat si nu stim sa ne cerem drepturile. TVA NU, Acciza de motorina NU, PNDC1 NU, SAPS NU. Nu stiu cati din cei 70% isi dau acum cu pumnii in cap, dar zilnic sunt din ce in ce mai multi.

 86. ioan euzeb a spus:

  au intrat ceva bani ?

 87. ioan euzeb a spus:

  ieri la VIATA SATULUI sa afirmat ca incepand de azi se vor vira banii in conturile fermierilor direct de la BUCURESTI .sa fie adevarat ?azi nu am gasit nimic in cont.O SEARA BUNA TUTUROR !

 88. gicu... a spus:

  sa speram ca totusi in 15 sa ii bage sau pana atunci….:(

 89. gigi a spus:

  vad ca nici acum nu sa publicat hotararea in monitorul oficial, chiar isi bat joc de noi

 90. ioana a spus:

  niste mincinosi

 91. ileana a spus:

  ne duc cu zaharelul lor nu le lipseste nimica fara sa munceasca din greu ca noi…….

 92. ionela a spus:

  Nici eu nu stiu ce sa mai spun, cine i-a votat pe comunistii astia sa sugere acum, trebuia sa va ganditi ca astia sunt niste oameni de 2 bani. ar trebui sa-i bombardam cu mailuri pe adresa relatii.publice@madr.ro, poate asa se vor siti si isi vor da seama ca nu le miroase a bine!!!!

 93. leontina a spus:

  astia ne mint pe fata nu mai are rost sa mai discutam nimic

 94. un agricultor a spus:

  Asta a-ti votat,asta aveti! weeeeeeeeee ce ma bucur.

 95. Mircea B a spus:

  Un Secretar de Stat a anuntat duminica la emisiunea “Viata Satului”ca luni vor fi efectuate plati pentru animale si Acciza la motorina, iar de luni 18 Martie vor fi efectuate platile pentru SAPS.
  Luni un alt Secretar de Stat (sau acelasi chiar nu stiu sau nu conteaza) NUANTEAZA si comunica cum ca plata va fi efectuata in doua transe (in emisiune dupa 1 Aprilie – in conferinta dupa 15 Aprilie).
  Din pacate in Trezorerie nu se vede nimic nici in conturi si nici nu este anuntata vreo suma la decontare. Platile se fac in ritmul in care am fost obisnuiti de la anuntul din 3 decembrie 2012. Aceasta comunicare este spre buna informare a fermierilor disperati si nu are iz politic.

 96. cacenschi viorel a spus:

  ”Dupa sarbatorile de iarna”!!!!!

 97. Mircea B a spus:

  Sa dau o veste buna? PNDC1 a intrat in cont. Multumim si asteptam diferenta.

 98. ionela a spus:

  ati interogat soldul Dumneavoastra? Sau sunt doar zvonuri?

 99. ileana a spus:

  sigur e ceva pe cont sau e o gluma/?

 100. ionela a spus:

  toata lumea e mirata!!!! fac o interogare de sold si eu imediat si revin ca sa va spun daca am primit ceva.

 101. ionela a spus:

  Vraja, nu e nimic in cont!!! Acum am interogat soldul online.

 102. Mircea B a spus:

  Doamne, asta ar mai lipsi sa mai facem si glume.

  PNDC1 la banut, fara jumate acum, jumate in 15 aprilie. Desi nu mai inteleg nimic…

  Credeam ca se plateste subventia la animale partial si acciza la motorina. Si nu tot, doar o parte. Offf comunicarea bate-o vina.

  Cred ca la mine s-a oprit plata in decembrie… daca sunt primul servit. Eeee si de la mine de la banca se vede APIA Centrala, asa ca nu disperati si mai interogati soldul maine dupa 9.30.
  Si acum spor la treaba, ca am stat destul.

 103. lavinia a spus:

  Buna seara a luat cineva suventia zilele astea cand se depun suventiile in contul fermieriilor daca stiti astept un raspuns multumesc.

 104. Antoniu a spus:

  @lavinia-pe prima pag a acestui blog pe coloana a doua, click periodic pe ‘Toate comentariile’ si veti putea citi toate postarile fermierilor.

 105. bogdan a spus:

  si cat a mai bagat d nu mircea pe ha acum?

 106. Mircea B a spus:

  Am spus deja. Tot PNDC1 adica 32 de euro si un pic pe ha.

 107. valentin a spus:

  am fost la banca si nu a intrat nici macar un banut!am sunat la apia ,la cei care ma mint in fiecare saptamana si din 3 telefoane de la ei(adica 3 colegi diferiti) mi-au spus:
  1 au incept platile pe suprafata de luni 11.03.2013
  2 o sa inceapa platile la sfarsitul lunii!
  si cel din urma (macar cred ca a fost sincer) dupa data de 15 apeilie 2013(adica dupa 15…poate sa fie si 30 iulie) exact asa m-i s-a spus …
  numa bine
  sa traim bine;)

 108. Antoniu a spus:

  @valentin-mergeti la APIa la secretariat si solicitati in scris, cu nr. de inregistrare, o copie a dosarului dvs. de plata pe 2012 si dupa ce obtineti copia reveniti. Daca in dosar veti gasi decizia de plata pe 2012 inseamna ca ar trebui sa fiti pe lista de plati. Daca nu, inseamna ca dosarul este blocat din cauze ce tin de controalele administrative din baza de date.

 109. valentin a spus:

  CU CATE CUNOSTINTE AM MAI VORBIT…LA NIMENI NU A INTRAT PANA ASTA NICI MACAR 1 BANUT.O SA MERG IN CURSUL DE MAINE,DAR VA ASIGUR CA NU AU FOST PLATITE PANA IN DATA DE AZI NICI MACAR CEI 30 DE EURO SAU DIFERENTA DE 50%

 110. Antoniu a spus:

  @valentin-important este starea dosarului dvs. Nu toti vor primi bani si asta in functie, cum spuneam, de etapa in care se afla fiecare dosar.

 111. valentin a spus:

  OK…MULTUMESC FRUMOS DE RASPUNSURI.
  O ZI BUNA IN CONTINUARE

 112. elena a spus:

  diferenta de la suprafata oare cand o vom primi?

 113. vali curta a spus:

  DOMNULE ANTONIU CE SA MAI CREDEM OARE SE VOR FACE PLATI? IMPOSIBIL CA DVS SA NU STITI. OARE CAND VOM PRIMI BANII? IN 15 MARTIE TREBUIE SA MERGEM SA BAGAM DIN NOU ACTELE SI ZICI CA NICI NU MAI VREAU SA LE BAG. MAU DEZAMAGIT DE TOTT MAI BINE NU LUCRAM ATAT TEREN. VA MULTUMESC . UN RAS DACA SE POATE

 114. Antoniu a spus:

  @vali curta-decizie de plata aveti?

 115. vali curta a spus:

  da am decizie de plata din decembrie dar stium cu totii ca aceste decizii nu sunt respectate. o sa vad ce am sa fac pana maine daca mai depun sau nu actele.

 116. Antoniu a spus:

  @vali curta-nu renuntati la subventiile APIA!

 117. marius a spus:

  Niste mincinosi sau prost informati ? Secretarul ala de stat care a vorbit duminica, ar trebui intervievat in emisiunea din duminica care urmeaza si sa ne lamureasca de ce a mintit. Daca ei nu inteleg ca la sfarsitul perioadei de stabulatie si inceperea campaniei de primavara fiecare leu conteaza pentru fermieri, si o minciuna ca aceea de duminica influenteaza semnificativ activitatea intr-o ferma, atunci sa se lase de meserie si sa plece de la MADR. Poate ar trebui creat un minister al mincinosilor si incompetentilor si adunti toti mincinosii astia acolo.
  Sau ar trebui sa ne adunam toti fermierii din apropiere de Bucuresti sa le aducem vitele in fata ministerului sa le vada cum ies din iarna.

 118. ioan euzeb a spus:

  de acord cu marius…bine punctat….

 119. ioan euzeb a spus:

  zecile de sedii apia din tara unele nou construite cu fast si unde sunt angajati numai rude ai celor sus pusi cu ce sa se intretina ?cred ca ele consuma mai multi bani decat primim noi la un loc pt ca noi primim de cateva ori pe an iar acolo trebuie asigurate salarii luna de luna.unde este eficienta unde este reforma statului …?

 120. Ioana a spus:

  Da Marius niste mincinosi ordinari ce le pasa lor de fermieri ei in loc sa ajute taranul ei mai tare il ingroapa ordinari.

 121. ioan euzeb a spus:

  poate ca daca se califica STEAUA deseara primim si noi subventiile.deci HAI STEAUA si sa speram in continuare.dau si un pronostic……1-1

 122. ionela a spus:

  Mda, ar i trebuit sa-l votam pe Becali, sigur agricultura si zootehnia era incurajata de catre acesta. Sigutr o duceam mai bine!!!

 123. ionela a spus:

  Am primit cei 500 lei pentru bovine, chiar acum!!! Uraaaaaaaaaaaaaaaaa……… Ne bucuram ca niste copii, dar sunt bineveniti!!!!

 124. ioan euzeb a spus:

  pt bovine ca numar/ cel putin trei /sau ca vaci de lapte /cel putin doua / ???

 125. ionela a spus:

  pentru vaci de lapte. cei 500 lei/cap

 126. ioan euzeb a spus:

  o.k.multumesc.la mine nu au ajuns.astept.erau trecuti si banii astia in bugetul aprobat la MADR

 127. ileana a spus:

  ok ionela ai dat oveste buna in sfrsit daca au ajuns la tine speram sa ajunga si la noi in maramures ca totusi e mai departe//////////

 128. elena a spus:

  ionela ai primit suma de 500lei an totalitate sau anjumatatita la ovine nu stii nimic astept raspuns multumesc

 129. ionela a spus:

  am primit intreaga suma pentru 19 capete de vaci 9500 lei, deci nu 50%.

 130. Antoniu a spus:

  @ionela-este ok, contrar spuselor lui ‘Cititor’, care ,se pare ca e functionar APIA si stia de plati injumatatite pe animale.

 131. geta a spus:

  Din ce judet esti Iuliana!

 132. Andrei a spus:

  Si pe cei ai primit ionela pe vacile adulte sau vacile cu lapte?
  Eu astept pe vacile cu lapte si nu au intrat inca.

 133. ionela a spus:

  pe vacile cu lapte

 134. ioan euzeb a spus:

  @Andrei … si vacile cu lapte sunt adulte…

 135. ionela a spus:

  Ce intrebare!!!!!!!!!!!! Eu nu am auzit ca se poate depune cerere pentru vaci de lapte sau vaci adulte. Cererile s-au depus in 2012 astfe: vaci de lapte evident adulte s vaca de lapte din ZMD.

 136. elena a spus:

  multumesc ionela miau intrat si mie banii an totalitate iar pt ceilalti sa stiti ca toate vacile intra an aceeasi categorie de bovine dar acum va rog sami spuneti daca stie cineva si de subventia la ovine

 137. ionela a spus:

  Si eu astept si pentru ovine!!!! Poate vor intra si acestia, ca doar tot dn categoria platiilor din sectorul zootehnic fac parte!!!!Poate ne spune stimabilul domn Antoniu. 🙂 🙂 🙂

 138. Madalin a spus:

  In Galati a primit cineva subventia pe bovine? Eu am verificat acum si nu am primit nimic.

 139. ionela a spus:

  D-ul Madalin, daca ati verificat cardul este posibil sa vaeti banii in cont si acestia sa nu fie transferati pe card.

 140. Madalin a spus:

  Va multumesc de raspuns. In cazul acesta cred ca ar trebui sa merg la banca sa intreb.

 141. bogdan a spus:

  mai oameni buni eu cred ca la animale sunt doua feluri de subventii, e vb d subv standard care se da la toata lumea care detine de la 3 bovine in sus si subv la bovine in zonele defavorizate, este asa domnu antoniu? ca altfel nu mi explic dc ionela a luat si eu nu???:)

 142. Antoniu a spus:

  @bogdan-corect! ambele sunt masuri specifice, asa cum se vorbire in hotararea din M. Of. si care intra la plata. Apia vad ca plateste la greu iar in a doua transa, cea din aprilie, va plati integral.

 143. ileana a spus:

  nu inteleg nimic de ce in conturile noastre nu a intrat nimica avem si pentru vaci si pentru oi daca stie cineva astept un raspuns noapte buna///////

 144. Antoniu a spus:

  @ileana-mergeti la Apia centru judetean si solicitati sa va listeze: decizia de plata pentru pamant de la serviciul Masuri de Sprijin-IT din baza de date IACS iar pentru animale de la serviciul Autorizare CNDP si Ajutoare specifice Comunitare, Masuri de Piata, din baza de date a animalelor. Apoi confruntati cu sumele care v-au intrat in cont.

 145. mircea a spus:

  oare nu se plateste in functie de cum ti ai depus dosarul? nici mie nu mi a intrat nimica si am depus dosarul in 26.06.2012

 146. Antoniu a spus:

  @nu. La fel si dvs., pentru animale solicitati decizia de plata de la serviciul Autorizare CNDP si Ajutoare specifice Comunitare, Masuri de Piata, din cadrul Apia judetean.

 147. bogdan a spus:

  am si eu o intrb domnu antoniu,st pfa si maine tre sa merg la apia,anul trecut pe lg adeverinta aceea de la primarie am avut si un tabel centralizator pt ca eu am toata suprafata in arenda. anul acesta declar la fel ca anul trecut si mi a dat de la primarie doar adeverinta,fara tabel. oare mai am nev si de tabel maine sau daca nu declar nici mai mult nici mai putin nu mai am nev de tabel? va multumesc

 148. Antoniu a spus:

  @bogdan-De ce tabel centralizator aveti nevoie daca toata suprafata e concesionata de dvs.? Adeverinta e suficienta.

 149. gicu... a spus:

  treaba-i buna azi am fost sa verific cardul si am primit subventia pe ovine….:)

 150. bogdan a spus:

  pai anul trecut asa am avut. eu am contracte de arendare si anul trecut nu am stiut si am mers doar cu adeverinta si atrebuit sa ma intorc inapoi sa fac tabel centralizator la contractele de arenda.

 151. Antoniu a spus:

  @bogdan-nu aveti decat sa va faceti in Word un tabel centralizator cu contractele, pe care le veti avea si in copie, la care adaugati adeverinta.Chiar daca nu ati mai adaugat niciun contract iar cererea de subventie este aceeasi, Apia, in loc sa tina cont de acest lucru, va va cere probabil din nou tabelul, incarcandu-se aiurea cu hartogarii.

 152. ioana a spus:

  de plata saps ce se stie?

 153. bogdan a spus:

  ioana tu ai luat subv pe vaci?

 154. aurel a spus:

  Valoarea subventiei este cea de anul trecut?la mine a fost platita pe jumatate fata de 2011……..

 155. nicoleta a spus:

  Am ai eu o intrebare a primit cineva bani pe bovine din judetul buzau

 156. Antoniu a spus:

  @nicoleta-veti afla cu un simplu tel aici la seful serviciului Autorizare CNDP si Ajutoare Specifice Comunitare si Masuri de Piata, centrul judetean, d-na Emilia Preda.

 157. ionela a spus:

  bogdan a spus:

  “mai oameni buni eu cred ca la animale sunt doua feluri de subventii, e vb d subv standard care se da la toata lumea care detine de la 3 bovine in sus si subv la bovine in zonele defavorizate, este asa domnu antoniu? ca altfel nu mi explic dc ionela a luat si eu nu???:)” Bogdan, subventia este de doua feluri, insa cei 500 lei sunt pentru cea “standard”cum a numit-o tu. Pentru cea din zona defavorizata platiile au fost efectuate in toamna, iar suma alocata nu a fost de 500 lei/cap, ci mai mica, nu mai stiu exact. Ceea ce am primit eu este pentru vaca de lapte.

 158. ileana a spus:

  cineva din jud maramures dca a ridicat suventia pentru ovine bovine astept un raspuns……

 159. Antoniu a spus:

  @ileana-pentru informatii sunati la seful serviciului Autorizare CNDP si Ajutoare specifice comunitare, Masuri de Piata, centru judetean MM, Matyas Mihai, de aici si intrebati de dosarul de plata al dvs. pt ovine.

 160. ioan euzeb a spus:

  pt vaca defavorizata nu s au dat bani in toamna.de la depunerea dosarului trebuie sa treaca sase luni.daca in aceste sase luni instrainezi una dintre vaci nu se mai da subventia.trebuie sa ai minim doua iar in februarie inca se mai faceau controale.dar in bugetul aprobat laMADR la care facea referire dl ANTONIU este p revazuta si aceasta subv.si cum au trecut si sase luni ar trebui sa se vireze.am dreptate dl e ANTONIU ?

 161. Antoniu a spus:

  @ioan euzeb-corect!

 162. elena a spus:

  DL GICU NU VA SUPARATI PE CE JUD ATI PRIMIT SUVENTIA LA OVINE

 163. gicu... a spus:

  timis

 164. ionela a spus:

  nici la bv nu am primit pt oi

 165. bogdan a spus:

  da ionela, am inteles cum e. la mn a intrat cei 500 pt bovine

 166. ionela a spus:

  no vezi!!!!
  pentriu oi ai de primit? din ce jud esti?

 167. bogdan a spus:

  din teleorman. oi nu am, dar am inteles ca au intrat si la oi,aici in zona asta

 168. ionela a spus:

  la Brasov nu au intrat!!!! sa-i ia naiba!!! acum am si penalizare la teren pentru 2008 si 2009, abia acum s-au trezit. Nu stiu ce sa mai spun, dar in Apia o mare parte din angajati nu au pregatirea necesara de a folosi un calculator, nu sa mai intocmeasca procese verbale de debit!!

 169. Antoniu a spus:

  @ionela-intrati pe IPa Online si vedeti exact de ce v-au creat debitele!

 170. Madalin a spus:

  In Galati nu au intrat banii pe bovine. Saptamana trecuta au zis ca pe 15. Ieri mi-au zis ca pana la sfarsitul saptamanii. M-am saturat de atatea minciuni.

 171. ionela a spus:

  nu am parola. va trimit un mail sa ma ajutati cu parola? Se poate?

 172. Antoniu a spus:

  @ionela-da. trimiteti RO..-ul si CNP-ul daca cererea e pe numele dvs.

 173. ionela a spus:

  v-am dat pe mail.

  multumesc!

 174. Antoniu a spus:

  @ionela-ati modificat parola cumva?

 175. ionela a spus:

  da

 176. ionela a spus:

  v-am dat pe mail vechea parola. multumesc!

 177. ionela a spus:

  dar vedeti ca poate nu merge pentru ca am resetat-o. cred ca aplicatia IPA a trimis-o pe mail responsabilului de dosar cand am resetat contul.

 178. Antoniu a spus:

  @ionela-pai asa spuneti. Sa-l sunati sa va trimita parola.

 179. Mosneanu Vasile a spus:

  Vreau sa fac pentru prima data actele pentru subventie pe cap de bovina.Cind icep sa se faca si ce acte imi tebuie si care sunt conditile ?

 180. Antoniu a spus:

  @Mosneanu Vasile-pentru plati nationale directe complementare in sectorul zootehnie, specia bovine, cititi aici.

 181. nick a spus:

  in jud.Hunedoara stie cineva daca au intrat ceva bani si pe ce:animale sau teren…(sau cand), multumesc

 182. lavinia a spus:

  Buna ziua.Mama mea a primit prima transa de la apia 880 lei,ieri a intrat a doua transa de 42 lei.As vrea sa stiu de ce asa putin,avand in vedere ca prima transa a fost 50%?Multumesc.

 183. Antoniu a spus:

  @lavinia-solicitati de la Apia decizia de plata si comparati sumele de pe decizie cu sumele din cont. Anual, tuturor platilor li se aplica o reducere liniara.

 184. Madalin a spus:

  Nu stiu care e problema celor de la apia galati dar am ajuns la concluzia ca le place sa-si bata joc de oameni. A sunat azi sotia sa intrebe cand intra subventia la bovine si stimabila doamna care a raspuns la telefon i-a spus ca nu stie cand vor intra subventiile, poate saptamana asta, poate peste 2 saptamani… Asta in conditiile in care mie mi-au spus initial pe 15 iar apoi saptamana asta. Chiar nu stiu ce sa fac sa aflu un raspuns concret.

 185. elena a spus:

  pe botosani a luat cineva suventiile la ovine

 186. nickmm a spus:

  stie cineva subventia bovine cand se plateste??a intrat dar nu pentru toata lumea-maramures

 187. marya a spus:

  buna ziua stie cineva cand intra bani pentru vaci?in maramures

 188. ileana a spus:

  am sunat la apia baia mare si de acolo ni sa spus ca cei care au depus cererile pana pe data de 1 iunie au intrat luna aceasta iar cei are au depus dupa numai din aprilie deci mai asteptam marya…..

 189. ELENA a spus:

  ARE cineva informatii despre ajutorul suplimentar de 4,5euro pe cap de animal,care il acorda la ovine sau e minciuna??? si daca cineva poate sa mi spuna daca Tulcea e prin zonele defavorizate?

 190. VALENTIN a spus:

  BUNA ZIUA STIE CINEVA CAND SE PLATESTE A DOUA TRANSA DE 54 DE EURO PE SUPRAFATA?

 191. Danyel a spus:

  Stie cineva cand se da subventia la animale la Vrancea?Eu am sunat la APIA si au spus ca nu stiu pentru ca cei de la centru fac platile.
  Eu as vrea sa fac un apel Domnului Ministru prin intermediul Dvs sa nu mai umble cu cioara vopsita,a iesit pe sticla si a spus ca banii se vor da in septembrie sau noiembrie,dar mai precis dupa bugetul din 2013.Suntem la sfarsitul lunii martie si tot nimic. Oare trebuia ca criogenizam animalele pana cand acest guvern mincinos dadea banii,dupa care le aduceam la viata?Domnule Ministru,eu cred ca aceste animale pe care le reprezentati Dvs si pe care le-ati lasat in acest an fara hrana la urmatorul mandat o sa va mai voteze?Ganditi-va,lasati minciunile,faceti ceva concret.De orator sunteti de neintrecut.
  Eu cred ca acesti ministri care ne reprezinta sunt pusi acolo(de noi,cred)pentru a ne face sa ne lipsim de animale si sa importam totul,ca deja am inceput bine anul:laptele nu e bun,carnea de curcan are scame,cea de vita este Romaneasca .
  Pana la urma o sa mancam aer si o sa bem ploaie daca o mai ploa…
  Singura noastra speranta a ramas tot la bunul DUMNEZEU.

 192. Danyel a spus:

  *ploua

 193. Cacenschi Viorel a spus:

  Pt.VALENTIN! comunicat APIA incepind de vineri 22/03/2013 pina pe 29/03/2013 se fac plati.O ZI BUNA!

 194. VALENTIN a spus:

  OK
  MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNSO SA VERIFIC SI O SA VA ANUNT CAND AU INTRAT
  O ZI BUNA

 195. nick a spus:

  in jud.Hunedoara stie cineva daca se fac plati(animale-suprafata…)si de cand, multumesc frumos si sa speram ca macar vremea sa tina cu noi , toate cele bune la toti…

 196. VALENTIN a spus:

  AM VERIFICAT,NU A INTRAT NICI LA MINE NICI LA RESTUL DE AICI DIN ORAS…..PROBABIL NE MAI MINT CATEVA SAPTAMANI PANA CAND O SA INTRE….

 197. ELENA a spus:

  de ce in TULCEA nu au intrat banii de subventie la ovine?ROG INFORMATII DACA ARE CINEVA DIN JUD TULCEA

 198. Cacenschi Viorel a spus:

  Nici la Galati nu vad ca a intrat nimic,dar comunicatul celor de la APIA asa spune 22-03….29-03 mai asteptam……

 199. VALENTIN a spus:

  SA ANUNTE CINEVA DACA A PRIMIT BANII

 200. euzeb a spus:

  eu am primit azi 795 in cont.ori de la doua vaci cu lapte ori diferenta la teren.sunt din jud suceava.’ o gura de oxigen’ O ZI BUNA TUTUROR

 201. VALENTIN a spus:

  MA BUCURA SA AUD ASA VESTI MINUNATE CUM AU INTRAT BANI IN CONT …LA MINE NU AU INTRAT INCA….EU ASTEPYT PT TEREN….POATE TIE TI`AU INTRAT PT ANIMALE

 202. elena a spus:

  eu sant din botosani la mine au intrat pe pamant si bovine la ovine mai astept pana cand nu se stie……dragi fermieri sa mai avem rabdare ca noi atat stim sa facem /////pe cand domni nostri ministri sor gandi si la cei ca noi

 203. elena a spus:

  asteptam poate mai stie domnul antoniu cate ceva

 204. VALENTIN a spus:

  ASTAZI TI-AU INTRAT BANII PE SUPRAFATA?LA CE ORA?EU AM SUNAT LA ORA 4 SI NU A INTRAT NIMICA!

 205. Cacenschi Viorel a spus:

  Galati pina la ora asta nu a intrat nk.Poate miine…E bine totusi ca au inceput..O ZI BUNA TUTUROR!

 206. VALENTIN a spus:

  SA SPERAM CA O SA INTRE SAPTAMANA ASTA…CA S-AU CAM DUS TOATE RESURSELE…

 207. VALENTIN a spus:

  ASTAZI NICI NU O SA MAI INTRE IN NICI UN CAZ…POATE MAINE…POATE….POATE…

 208. elena a spus:

  NU ASTAZI SAPTAMANA TRECUTA AM LUAT BANII

 209. VALENTIN a spus:

  SAPTAMANA TRECUTA?CEVA NU E INREGULA …POATE AI PRIMIT BANII PT CULTURI…NU PENTRU SUPRAFATA….DIN CATE AM INTELES EU…BANI AU INCEPUT DE VINERI SA SE FACA PLATILE…POTI SA NE SPUI EXACT CE AI PRIMIT?

 210. ana a spus:

  Au intrat azi bani pentru pasune .

 211. Danyel a spus:

  De ce Domnule ANTONIU nu spuneti nimic?Va este cumva frica de ceva ?Suntem int-o Romanie libera(sper).Daca am gresit ceva imi cer scuze,dar parerea mea este ca ar trebui sa nu mai bagam capul in nisip precum strutul si sa ne spunem macar aici durerile.Daca gresesc va rog sa ma iertati.Sunt si eu unul dintre cei….nu stiu cati care nu am primit nimic in acest an. Daca nu ne spunem punctul de vedere o sa ajungem mai rau ca pe timpul lu impuscatu,de iti era frica sa respiri,ca daca te miroseau ala erai.Domnilor agricultori,cereti si Dvs ca si mine explicatii clare de la cei in masura sa ni le dea,nu asa…SOLIDARITATE FRATILOR!Aveti curaj!

 212. Antoniu a spus:

  @Danyel- de ce sa ma tem? problema e ca despre bani nu stiu mai mult decat voi. cu alte probleme incerc sa va ajut, poate mai mult decat cu informatiile despre plati.important este sa socializati aici, eu intervenind doar la momentul solicitat de voi sau nu numai.apoi putem sa ne gandim la orice constructie.

 213. Danyel a spus:

  Fac acum apel la toti cei care primesc subventii din toate zonele tarii.Postati daca v-au intrat banii si precizati din ce zona sunteti.Nu va multumiti ca daca ati primit banii nu va mai intereseaza de altii.Comunicati-ne ca sa putem face o analiza clara unde au intrat subventiile si unde nu.Poate e ceva politic.Eu va multumesc anticipat pentru solidaritate.

 214. ana a spus:

  Pt Danyel

  avavd in vedere solicitarea ta, cu privire la zona, eu sunt din Timis, azi am primit intreaga suma pt suprafata de pasune .

 215. VALENTIN a spus:

  EU SUNT DIN CARAS SEVERIN SI NU A INTRAT NIMICA!O SA VERIFIC SI DUPA ORA 12 DAR DIN PACATE NIMICA…O SA REVIN DACA INTRA…..SA SPUNA TOTI ECI CARE AU PRIMIT AICI

 216. Cacenschi Viorel a spus:

  Galati nu a intrat nimic pina la ora asta!O ZI BUNA TUTUROR!

 217. miha a spus:

  banuiesc ca nu aveti idee despre platile pe masura 313…Totusi daca cineva are informatii si ma poate ajuta…va rog sa raspundeti. Am depus dosarul de plata si am inteles ca a fost aprobat la plata la transa din 7 martie, dar nu am primit nimic. Din anumite surse am auzit ca banii ar fi, dar sunt blocati la Bucuresti…Voi stiti ceva despre asta?

 218. Antoniu a spus:

  @miha- adresati-va Directiei Generale de Dezvoltare Rurala din cadrul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, feadr@madr.ro, pentru ca cei de la APDRP dau raspunsuri privitoare la plati exact ca si APIA. Daca nici astia nu va raspund contactati Ministerul Fondurilor Europene de aici.

 219. IONE a spus:

  Nici la Brasov!!!

 220. anonim a spus:

  IN MARAMURES A INTRAT LA CINEVA?

 221. elena a spus:

  sant din botosani am luat suventia la pamant si bovine 5 mil vechi pe cap de animal de saptamana trecuta mai am de primit la ovine ceea ce am anteles ca se plateste dupa 15 aprilie////probabil se dau banii dupa ordinea alfabetica a judetelor nu stiu sigur oameni buni asa am auzit dar sant unii care au luat si la ovine sau subventionat 5000 de dosare la ovine nu stiu daca la nivel de tara sau judet asa am primit informatia de la un inginer apia////este tot ce stiu daca va ajuta la ceva

 222. VALENTIN a spus:

  acu m-am intors de la banca si inca nu a intrat nimica in caras severin

 223. VALENTIN a spus:

  am sunat la apia la bucresti unde se fac platile si mi-au spus ca incepand de luni o sa inceapa sa intre banii!!!!!!deci care mai aveti chef sa mintiti ca vi-au intrat banii….merge`ti la alta poarta sa MINTTI!

 224. VALENTIN a spus:

  rusine!!!

 225. elena a spus:

  catre valentin;////////////////imi pare rau eu am crezut ca va ajut cu ceva daca nu ma credeti treaba d-voastra dar eu pe cuvant va spun ca banii pe pamant si pe bovine iam luat si toti din jud.la noi au primit banii;;;;;nu am de ce minti daca vreti puteti verifica la apia din jud.si cu alta ocazie nu o sa va mai servesc cu informatii//////////

 226. VALENTIN a spus:

  ATUNCI INSEAMNA CA CEI DE LA APIA AU MINTIT CA NU SE VIREAZA BANII PANA IN DATA DE 01.04.2013!!!AM LUAT NUMARUL DE PE SITEUL LOR APIA.ORG!!!

 227. VALENTIN a spus:

  0213054863 SUNATI AL NUMARUL ACESTA SI AFLATI EXACT CAND INTRA BANII……MIE MI S-A SPUS CA MAINE IMI INTRA

 228. IONE a spus:

  Apia habar nu are ce plati se fac!!!! In cazul deciziilor de plata pentru teren, daca sunteti debitor catre APIA, nu primiti banii prea curand.

 229. ioana a spus:

  se fac plati saps

 230. Mircea B a spus:

  Au intrat banii de la SAPS – partea a doua, astazi dupa 15.30. Spor la treaba!

 231. Mircea B a spus:

  @Valentin> nimeni nu glumeste cu platile APIA. Suntem toti in aceeasi oala.

 232. Danyel a spus:

  Multumesc celor care mi s-au alaturat in apelul facut pentru a ma informa despre zonele in care au intrat banii.Multumesc pentru solidaritate.Cu cat suntem mai multi cu atat este mai bine.

 233. Cacenschi Viorel a spus:

  Dl.VALENTIN vedeti!!!pe acest site nu se fac glume intradevar toti suntem in acceasi oala socializam cum bine a spus Dl. ing ANTONIU POIENARU si dac putem fi de ajutor unii altora e f.bine.In jud.GALATI nu au intrat poate miine…O SEARA BUNA TUTUROR!

 234. elena a spus:

  se pare ca parerile sunt ampartite dar vorba dl-or ioni danyel si cacenschi viorel toti santem an aceeiasi situatie nu are rost sa ne mintim pt ca ne confrutam cu aceeiasi problema ////////////////sa fi avut noi la stat bani de dat am fi achitat ca prosti asa lasa sa mai ninga sa facem cu animalele greva foamei si sa asteptam an continuare\\\\\

 235. elena a spus:

  dl valentin daca maine va intra banii asa cum vi sa spus va rugam sa ne scrieti si noua din curiozitate pt ca ai credeti pe cei care stau la birou nu pe cei care au balegar si sub limba cum santem noi frmierii adevarati care se confrunta cu problemele zi de zi iar altii sant fermieri? cu crotaliile an punga asteapta sa li se umple conturile credetima ca sant destui

 236. claudia a spus:

  la cluj au intrat banii ptr. subventii animale?In contul meu nu a intrat nici un ban

 237. claudia a spus:

  Primaria din Cluj nu elibereaza adeveverinte ptr.teren pe baza registrului agricol?De ce e nevoie sa merg mai intai la cadastru?Cand imi incaseaza impozitul stiu sigur ca e terenul meu si acuma nu?Anul trecut nu a trebuit sa merg decat la primarie dupa adevarinta.S-a schimbat legea?

 238. Antoniu a spus:

  @claudia-multi primari au dat adeverinte unor apropiati,fara ca acestia sa plateasca impozite sau sa detina legal terenuri. Legea nu s-a schimbat. Doar Codul Penal.

 239. VALENTIN a spus:

  mie mi-au spus ca astazi dupamasa o sa imi intre…o sa verific mai tarziu si o sa revin.

 240. Cacenschi Viorel a spus:

  Buna Ziua tuturor! in ce judete au mai intrat banii?Galati stiti ceva? MULTUMESC!

 241. ioana a spus:

  in jud salaj a intrat sapsu la toata lumea 🙂

 242. VALENTIN a spus:

  acu m`am intors de la banca si nu a intrat nimica….m-i s-a spus ca de ieri a fost platit pt mine….dar inca nimik…o sa verific mai tarziu

 243. ioana a spus:

  valentin stai linistit ca o sati intre

 244. IONE a spus:

  azi am suat si eu la apia si mi-au spus ca azi am intrat la plata iar luni ar trebui sa am banii in cont!!!

 245. maria a spus:

  sant din botosani si am stat pana la ora 12 la banca dar cand amintrat la rand am avut surpriza sa-mi gasesc tot contul gol dar am vazut ca unii aveau banii intrati in intregime adica 500 lei pe cap de bovina.mi se pare o mare prostie sa auzim ca altii au primit banii iar altii probabil ii vom primi peste o luna in timp ce domnul ministru al agriculturii declara intr-o emisiune ca a doua zi dupa ce va fi aprobat bugetul toti fermierii vor avea banii in conturi.ne- au mintit iar; sa le fie rusine.

 246. Cacenschi Viorel a spus:

  E bun nr.tel.0213054863 APIA BUCURESTI ii suni le dai detalii si iti raspund cum sta situatia ordinelor de plata daca s-au trimis la trezorerie si trezoreria face plata in conturile bancare ale fiecarui fermier.Daca au plecat de la ei dureaza cam doua zile si sunt banii in cont.

 247. VALENTIN a spus:

  AU TRECUT SI DOUA ZILE DE CAND MI-AU SPUS SI ESTE ORA 4 SI NU AU INTRAT NIMICA…RUSINE

 248. Cacenschi Viorel a spus:

  Galati am verificat acum si au intrat.

 249. elena a spus:

  valentin tiam spus sa nu ai crezi pe cei de la birou////////////te-ai convins //an botosani sa-u primit banii pt saps

 250. VALENTIN a spus:

  @Cacenschi Viorel LA CE BANCA AI AVUT
  ?EU AM LA BRD

 251. VALENTIN a spus:

  DA ELENA M-AM CONVINS

 252. VALENTIN a spus:

  este ora 5:40 si nu a intrat nici un ban

 253. bogdan a spus:

  valentin si eu tot din galati sant…mia zis ca maine ii primesc…din ce loclitate esti?

 254. anonim a spus:

  SUNT DIN MARAMURES SI A INTRAT SUVENTIA PE PAMANT

 255. VALENTIN a spus:

  caras severin au intrat banii

 256. iuliu a spus:

  bravo domnilor , la AIUD au intrat bani saps o sa intre si in celelalte localitati sau tinut de cuvant

 257. VALENTIN a spus:

  PRIMA OARA DUPA 1 MILION DE MINCIUNI AU SPUS SI EI ADEVARUL

 258. maria a spus:

  in judetul arges a luat cineva banii ? va rog sa ne informeze cineva .

 259. Danyel a spus:

  Haideti fratilor,solidaritate!Daca suntem mai multi si mai puternici poate eliminam minciuna.Macar acum in postul sfintelor Pasti acesti gusati pusi tot de noi la butoane poate o sa intoarca fata si catre noi..cei saraci si animalele noastre vor ramane alaturi de noi,nu se vor duce catre sacrificare din lipsa de hrana.

 260. Danyel a spus:

  Fac apel la fratii mei vranceni.Sa spuna care au primit banii pe cap de animal si din ce zona sunt.Ca din cate am vazut pe acest site,nu a postat nici un vrancean nimic.As vrea sa ii intreb:nu a primit nimeni?Sau sunt prea inganfati si nu vor sa socializeze cu noi.

 261. vio G. a spus:

  Buna ziua… detin in proprietate 2 ha de teren pasune in extravilan., pentru care primesc de la APIA subventia anuala ( am depus actele si pentru 2013 ). Am o intelegere verbala cu un cunoscut care detine un nr. mare de oi-pe care le paste si pe acest teren, ptr. care achita impozitul anual…Sunt in legalitate fata de APIA ? Cu multe multumiri….

 262. Nicoleta a spus:

  Buna ziua am inteles ca de pe data de 2 aprilie se baga ultima transa de bani la bovine,stie cineva despre aceest lucru sau a luat careva.

 263. Madalin a spus:

  Asa am inteles si eu insa pana acum nu am primit nimic,nici macar prima transa.

 264. Nicoleta a spus:

  da dar nu se mai da in doua transe cum sa dat anul trecut acum ii da pe toti o data si sa dat la o parte din fermieri in martie si acum cica la restu o sa le dea acum dupa 2 aprilie ca se ia si in functie de cum ai bagat dosarele,sa speram ca o sa-i dea mai repede

 265. claudia a spus:

  As vrea sa stiu daca la Cluj mai e cineva care nu a luat subventia la ovine?De ce la unii le-au intrat banii si la altii nu?

 266. Madalin a spus:

  Sper sa-i primim luna asta.

 267. euzeb a spus:

  daca a luat cineva banii pt minim doua vaci cu lapte din zone defavorizate …multumesc.

 268. euzeb a spus:

  ?

 269. ileana a spus:

  cika pentru vaca de lapte zona defavorizata numai din luna mai dupa terminarea controalelor asa ca rabdare …………….asteptam.

 270. un fermier a spus:

  d.le antoniu,am si eu o intrebare la dumneavoastra,daca eu detin un nr de animale(oi)cine are dreptul la subventia pe pasune?pt ca m.am retras din asociatie si seful de asociatie nu vrea sa.mi dea pasunea.

 271. nelu a spus:

  d.le antoniu,sunt din gorj si nu am primit nicio subventie nici pt vaci si nici pt oi. oare cand se vor baga?

 272. Nicoleta a spus:

  mai stie cineva cand o sa bage banii pe subventia la bovine au zis ca dupa 2 aprilie se baga dar nimic pana acum cat sa mai asteptam,alti care iau luat iau si cheltuit si noi nici macar nu stim cand o sa-i vedem.

 273. geta a spus:

  Am sunat ieri la Apia Bucuresti un domn mi-a spus ca de joi ,vinerisa ne controlam conturile,.La Apia judeteana mi-au zis ca se fac plati pe fiecare zi sa ne uitam in conturi,in conturi nimic!…pe cine sa mai credem oameni buni!……

 274. andrei a spus:

  pfff ca va agitati asa mai oameni buni ? hai sa va spun eu cum merge la breaza ph. aici primesc banii intai baronii locali care nu au nici un animal in realitate dar iau bani grei de la apia si abia dupaia da celor care au cu adevarat animale si se chinuie pe la primarie sa ceara teren pt animale si sunt plimbati pe drum degeaba de hotii din primarie gen (cristi radu). ei de fapt nu mai au terenuri de dat , doar minte pt ca sunt trecute terenurile la marii fermieri care nu au de fapt nici o gaina in curte . asa merg treburile la BREAZA PRAHOVA insa nimeni nu aude nimeni nu vede.

 275. geta a spus:

  Ce mai stiti de subventia pe cap de animal!…..ei ziceau ca dupa 2 aprilie…..!…

 276. alina a spus:

  buna stii cnva dak in tg neamt s-au dat banii pe bovine?eu nu am luat nimic din ianuarie

 277. morosanu constantin a spus:

  daniel si eu sunt din vrancea si nici eu nu am primit nimic

 278. maria a spus:

  sant din botosani si nu am primit nici un leu ,am sunat la apia bucuresti si au spus ca lucreaza la fisiere,mai sunatii si voi poate se vor plictisi si ne vor da banii;

 279. Nicoleta a spus:

  mai stie cineva de subventia aia la bovine mai au de gand sa ne dea banii sau asteptam pana la anul…

 280. Madalin a spus:

  Eu am vorbit cu cineva de la Apia si mi-a zis ca marti sau miercuri sigur. Astazi dimineata am verificat cardul si nu erau bagati banii, acum dupa amiaza am verificat din nou si am gasit banii in cont.

 281. Nicoleta a spus:

  din ce jud esti madalin

 282. Madalin a spus:

  Sunt din Galati.

 283. vlad a spus:

  In judetul Brasov a intrat subventia

 284. Nicoleta a spus:

  eu sunt din buzau stie cineva sau a luat cineva subventia in jud buzau pana acum

 285. ione a spus:

  nu stiti nimic de platii PNDC pentru teren. eu nu am primit PNDC.

 286. daniel lapuste a spus:

  Buna seara domnu’ Ovidiu,as dori sa stiu,daca este posibil,cand intra bani pentru agricultura ecologica?! Va multumesc,stima!

 287. nick a spus:

  buna ziua…stie cineva daca se mai dau ceva bani de la apia ?

 288. nick a spus:

  buna ziua, stie cineva daca mai dau ceva cei de la apia sau unde pot afla cat am de luat…multumesc, o zi buna

 289. ioana a spus:

  buna.Am si eu o problema:am depus anul trecut actele pt subventia pe bovine si inca n-am primit nici un ban am sunat deja de 3 ori la apia salaj si am primit 3 rasp diferite.;1:daca am depus actele dupa 1 iunie o sa intre dupa 2 aprilie; 2:sa incerc spre afarsitul lunii; 3:inca n-au inceput sa intre banii pt bovine doar pt ovine; dar consatenilor mei le-au intrat la majoritatea.Va rog sa imi spuneti ce sa fac? pe anul 2013 cand incepe depunerea actelor?

 290. Antoniu a spus:

  @ioana-probabil dosarul dvs.nu este eligibil si trebuie sa mergeti la centrul judetean la serviciul Autorizare CNDP si Ajutoare specifice Comunitare, Masuri de Piata sa va interesati. In privinta platilor cititi aici. Tot la cetrul judetean va veti informa cu privire la depunerea cererilor pt bovine in 2013.

 291. iuliu a spus:

  stie cineva daca se mai dau ceva bani ca pe sait apia sa publicat un anunt ca se da pt vegetal si zootehnic si daca da cat se da pt vegetal multumesc

 292. cornel a spus:

  domnu’antoniu,va rog frumos sa-mi spuneti si mie ;daca am facut contracte de arenda pe persoana fizica si intre timp ma-m facut pfa cresterea animalelor,trebuie sa depun actele la apia pe pfa[la teren]?astept raspuns urgent .va multumesc

 293. ileana a spus:

  dca stie cineva pentru vaca de lapte zona defavorizata cnd intra banuti astept un raspuns multumesc………

 294. simona a spus:

  Buna ziua ,sunt din brasov si pana in momentul de fata nu mi-a venit de la Bucuresti decizia de plata pentru subventia pe pamant,mentionez ca pana in prezent nu mi-a intrat in cont nici macar un leu.dosarul e plecat din data de 27 martie ,stie cineva ce se intampla ,va rog astept un raspuns ,mi s-a spus ca nu sunt probleme la dosar

 295. nick a spus:

  cine poate sa-mi spuna unde sa intreb sa stiu daca mai am ceva bani de luat sau mi-au intrat toti…va multumesc(sunt din jud hunedoara)

 296. mimi a spus:

  buna ziua,consilierii de la APIA Beresti Jud Galati nu au invatat sa comunice cu omul ,persoanele care asteapta la rand nu sunt animale,a spus ca se respecta ora care e scrisa pe plic dar nu e asa cum scrie pe plic eii baga in fata cunostinte ,si daca omul se revolta incep tot ei sa tipe si sa vorbeasca vulgar ,am doua filmari ,va rog sa se ia masuri sa nu se mai procedeze in felul asta ,

 297. vasy mosneanu a spus:

  Cand se depun cererile pentru subventie pe cap de bovina?

 298. nicu a spus:

  buna ziua domul Antoniu pe 25 mai 2013 toate culturile ne au fost stricate de piatra 100% as vrea sa stiu daca ne ajuta apia cu ceva ?

 299. euzeb a spus:

  Au început să între banii pt min două vaci cu lapte ?

 300. CORINA a spus:

  CERERILE PENTRU SUBVENTII PE BOVINE SE FAC INTRE 17 IUNIE_07 IULIE 2013,IAR PLATA CELEI DE ANUL TRECUT VA FI CHITATA IN IULIE

 301. cosmin a spus:

  Buna,subventia pt bovine ce valoare are!
  am auzit ca intra pana la sfarsitul lui iunie!daca stie ceva mai concret sa spuna

 302. Marius a spus:

  Stiecineva cand se fac platile mai exact pt. vaca defavorizata?…era vorba de inceputul lunii iunie,apoi jumatatea lunii dar nimic.Daca stie cineva ceva…Multumesc !

 303. iulian a spus:

  cand intra banii blocai pe bovine din cauze datoriilor la stat?am inteles ca s-au dat drumu la conturi

 304. oana a spus:

  cand intra bani pe suprafata de teren pe 2013?

 305. oana a spus:

  stie cineva cand inta prima transa de bani la apia pe suprafata de teren?

 306. oana a spus:

  pe 2013

 307. euzeb a spus:

  În august

 308. iuliu a spus:

  stie cineva cand intra prima transa a suventiei de la apia cam cand sa ne asteptam astep raspuns va multumesc

 309. nicoleta a spus:

  Buna ziua,
  Stie cineva sa-mi spuna cum pot afla cati bani avem de luat de la APIA? anul acesta am primit bani in 2 transe pana acum si mult mai putin decat anul trecut, in conditiile in care am aceleasi culturi.
  multumesc!

 310. Angela Andone a spus:

  Buna seara,
  Stimate Domnule Antoniu,
  Va rog mult, sa introduceti in site-ul Dvs si diverse procese ( spete) pe care le au fermierii cu APIA.
  Mie mi-a venit acum pe 19 aug. 2013 Proces verbal de impunere pt anul 2008 – motivul fiind teledetectia !!!
  Am mai comunicat pentru altii care sunt sau vor fi in situatia mea, ca in instanta nu se cere anularea procesului Verbal de impunere si raspunsul APIA la Contestatia fermierului ( in 30 zile de la primirea PV de impunere) – raspuns care ar trebui sa se intituleze DECIZIE , dar nu se mentioneaza intentionat acest cuvant de catre APIA.
  Va multumesc,
  Cu stima,
  Angela Andone

 311. ana a spus:

  cind se da bani la apia

 312. euzeb a spus:

  U.E. a aprobat să se dea 50% din subvenţie după 16 octombrie în ţările membre. rămâne la alegerea guvernului dacă dă sau nu. iniţial era de la 1 decembrie. sursa RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI

 313. dorina visan a spus:

  cind se dau banii pentru suprafata si care este suma/ha

 314. Matei a spus:

  Dorina – dupa 14 octombrie 2013!!! Asa am primit astazi raspunsul de la APIA Hunedoara.Cica, guvernul nu are bani!!!!

 315. Matei a spus:

  Nu mai inteleg nimic. Cei de la APIA Bucuresti spun ca au inceput sa intre banii in teritoriu!!!

 316. ileana a spus:

  mai avem ore mult de asteptat ?

 317. Matei a spus:

  Ileana – daca ne luam dupa mass media, cica, au intrat banii:

 318. Marian a spus:

  salut cine ma poate informa si pe mine cum se procedeaza daca ai 15 vaci sa ei cei 15 mii de euro?

Comentariul tau