Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 01 martie – 31 august 2013, rentierii se pot prezenta la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.
Rentierii agricoli cu domiciliul în Bucureşti se pot prezenta atât la Centrul APIA al Municipiului Bucureşti din Piaţa Rosetti nr. 4, sector 2, cât şi la Centrul judeţean APIA Ilfov din str. Cernişoara, nr. 92 A, sector 6.
Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar/curator/tutore, în baza unei procuri autentice/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
De asemenea, rentierul agricol trebuie să prezinte următoarele documente:
– carnetul de rentier agricol;
– contractul de arendare;
– actul de identitate în original;
– document coordonate bancare (opţional);
– decizia de la comisia de expertiză medicală actualizată, pentru gradele de invaliditate I şi II (dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil), în original şi în copie.
Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul respectiv poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, în perioada de vizare, moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, carnetul de rentier al defunctului (se depune obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula ,,definitivă şi irevocabilă”, certificat de calitate de moştenitor) (original şi copie), B.I/C.I. a moştenitorului (original şi copie), împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original).

Sursa: APIA

 


6 Comments on “APIA vizeaza carnetele de rentieri pana in 31 august 2013”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Emilia Tiganasu says:

    Am vizat carnetul pe data de 5 martie 2014,pentru anul 2013 si nici pana acum nu am promit banii.Am vizat in aceeasi zi cu o ruda de a mea,care a promit banii la inceputul lunii iulie 2014.Eu de ce nu ii primesc?

    1. Antoniu says:

      @Emilia Tiganasu-luati legatura cu cei de la Apia care v-au vizat carnetul.

  2. sana says:

    cum sa vizezi carnetul unei persoane decedate?trebuie sa aduce-ti certificatul de mostenitor.banii care ii reveneau decedatei nu ii poate ridica decit mostenitorii.

  3. Daniel says:

    Aveti idee ce acte imi trebuie pentru a introduce in succesiune o renta restanta ?

    Notarul ar vrea sa vada carnetul vizat cu suma ce trebuie incasata, iar APIA vrea sa vada certificatul de mostenitor ca sa-mi vizeze carnetul, e un cerc vicios tipic romanesc.

  4. Turcu Ionel says:

    Am o bunica care are pamantul dat in arenda de mai multi ani. Are dreptul la asa numita renta viagera si daca da ce acte trebuie sa aduca?

  5. dutescu bvasile says:

    mama soacra a vizat carnetul de renta la APIA slobozia anul trecut iar cind au sosit banii pentru toti dumneaiei nu i s-au atribuit pe motiv ca sa gresit suma in carnet.Am fost cu carnetul la APIA slobozia si functionara mi-a explicat ca a gresit dar motivul ar fi ca cererea nu a fost semnata de mama.Atunci am intrbato cum a complectat carnetul si ca sa o dea in judecata.este posibil ca o femeie in virsta de 83 de ani sa fie tratata in acest fel .va rog dati-mi o solutie va multumesc anticipat

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>